Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Homosexual Obsessive Compulsive Disorder

Hoe gaan jullie om met hocd of hebben jullie tips? Ik heb er al enkele jaren last van als man en ben nog jong. Dit heeft mij op vlak van daten en dergelijke gewoon compleet op een pauze gezet in het leven. Mijn EERSTE aanvaring met een dame en prestatiedruk zonder al te veel extra informatie te geven heeft hier ook heel veel mee te maken. Ik dacht dat dit misschien wel over zou waaien na een tijdje, maar zo ziet het er niet naar uit. Het is echt iets vreselijks en zo erg dat ik soms echt aan mezelf twijfel(mede door die aanvaring). Ik heb altijd interesse in meisjes gehad en voelde mij natuurlijk aangetrokken. Op een dag kwam er een gedachte in mij op en zo is het begonnen..

Anoniem
30-07-2023
laatste reactie: 27-08-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ben je weleens op een date geweest met een man? Dan kun je daarna misschien op die ervaring terugkomen als er gedachtes en twijfels in je hoofd komen.

Anoniem
31-07-2023
Reageer:
Hi,

Je bent niet de enige met dit fenomeen. Erg vervelend voor je om zo vast te lopen in deze vorm van OCD. Op date gaan met een man helpt je niks, dat zet alleen maar aan tot verdere betrokkenheid bij deze obsessie. Ik zou je adviseren om het boek ' Opdringerige gedachten overwinnen' van Sally M. Winston. te kopen. Dit boek geeft heel mooi weer waarom deze gedachte zo aan je vast blijft plakken. Wees je er ook bewust van de je brein je nieuwe controles geeft om te controleren of je wat voelt of beleeft. Al deze nieuwe dingen horen bij het in stand houden van de plakkerige gedachte. Ook is het wellicht goed om eens te kijken naar Ali Greymond en The One Point (van @MehranDadbeh op YouTube) H-OCD kan erg invaliderend werken en professionele hulp is wel een aanrader. Zoek daarbij een goeie partij, geen Lentis of andere massaclubs. Max Ernst ofzo die zijn erg goed. Blijf vooral rustig en wees je bewust dat het alleen leeft in je gedachten.

D.
27-08-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |