Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Extreme angst gekregen om pedofiel te zijn

Ik ben een vrouw van 26 jaar oud en heb 3 jaar geleden ineens een extreme angst gekregen om pedofiel te zijn. In mijn gedachten het ergste wat mij kon gebeuren in mijn leven. Ik werk namelijk in de zorg en wil vanaf vroeg al heel graag moeder worden in de toekomst. Een vriendin van mij was op dat moment ook zwanger. De gedachte leken zo echt en ik had hierdoor suïcidale gedachten. Als dit de waarheid is, wil ik niet leven! Ik controleerde in mijn hoofd de hele tijd de redenen waarom het wel of niet waar was. Na het controleren ervaarde ik soms even kort rust maar al snel nam de angst mij weer helemaal in beslag. Dan wilde ik weer zekerheid zoeken en bewijzen dat het wel of niet zo was. Ik ging op internet lezen en was er obsessief mee bezig. Dit was een vicieuze cirkel. Met niemand durfde ik erover te praten want ik was bang dat zij mij niet meer wilde zien of nooit meer zouden vertrouwen. Dat zou ik namelijk ook niet doen als een vriend of vriendin echt pedofiel zou zijn.

Ik kwam al redelijk snel in therapie. Wat mij veel geholpen heeft. Het was zwaar maar ik wilde er alles aan doen om mij beter te voelen. Met dit idee kon ik echt niet leven. Exposure therapie heeft mij heel goed geholpen. Naar de angst toe gaan. Het hardop uitspreken van de volgende zinnen: "Ik ben pedofiel" "ik heb seksuele gevoelens voor kinderen" "als ik borstvoeding geef krijg ik seksuele gevoelens".

Dit verergerde de angst eerst heel erg. In het begin durfde ik het niet eens hardop uit te spreken. Samen met mijn therapeut heb ik het op papier geschreven. Dit riep al angst op want als iemand anders het zou lezen wat zouden ze dan wel niet over mij denken. Mensen zullen mij hierom haten. Ik verdien het niet om te leven als het zo is. Kortom veel angst.

Het moeten lezen van deze zinnen vond ik al verschrikkelijk. Hierna moest ik het 3 minuten achter elkaar hardop herhalen. En zo iedere keer een stapje verder naar de angst toe. Mijn therapeut stelde voor dat ik thuis hetzelfde ging oefenen. Ik kreeg meteen gedachten over wat als mensen mij zouden horen. Dat ging ik echt niet doen! Want als mijn huisgenoten mij zouden horen dan...?!

We hebben toen samen een opname gemaakt met mijn telefoon gemaakt waarin ik het zeg, dit moest ik telkens luisteren zodat ik thuis kon oefenen met exposure. Het liefst zo vaak mogelijk en vooral op de momenten waarop in geloofde dat de angst werkelijkheid was.

Allemaal verschrikkelijk om te doen! Ik wilde het ook liever vermijden en dus niet luisteren naar de opname omdat ik wist dat die akelige angst gevoelens dan weer erger zouden worden. Maar gek genoeg hielp het mij echt! De angst werd telkens eerst erger maar daarna nam het af.

Na een tijdje ervaarde ik 'oh het is maar een angst'. Ik moest zelfs meer naar het einde van de therapie een beetje lachen om de angst. Wat heb ik mezelf nu weer in mijn hoofd gehaald... Kom op zeg pedofiel dat ben ik echt niet.

Ik kon het loslaten. En ik heb mezelf en mijn leven terug. Ik vertrouw op mezelf. En ik ben helemaal klachtenvrij van deze angst.

Mijn therapeut begeleidde mij hierin heel fijn. Zij gaf mij vanaf het begin het vertrouwen dat zij niet geloofde dat het waar was. Zij vond mij niet raar of een gevaar voor de maatschappij, zij vertrouwde mij. Ze zag het echt als een angst. Dat gaf mij zo'n fijn gevoel. Zij had ook vaker vrouwen geholpen met een soortgelijke angst. Zelfs een vrouw die oma was geworden en toen pas deze angst ontwikkelde.

Ik hoop dat er iemand hiermee geholpen is.
Ga naar je angst toe. Zoek hulp. Je bent niet alleen hierin en je bent niet gek.

Vaak zijn ons angsten de ergste dingen die ons zouden kunnen overkomen. Hierom onstaat er angst voor het idee dat het werkelijkheid kan zijn.

Veel sterkte en kracht toegewenst voor een ieder die hiermee te maken heeft.

Ik zou het fijn vinden om in contact te komen met mensen die te maken hebben met mentale OCD klachten om tips en verhalen uit te wisselen.

Marianne
04-07-2023
laatste reactie: 24-04-2024

10
8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo ik herken me een beetje in jou verhaal bij mij is het echter over van alle onderwerpen waar ik me heel gek in mijn hoofd kan maken. Van het onderwerp van jou tot de angst dat opkomt om dierbare iets aan te doen verschrikkelijk gevoel is het want het is het ergste dat me zou overkomen. Soms gaat het beter maar soms neemt de angst zodanig toe is echt niet leuk meer 😒 doet me deugd om hierover eens met iemand te praten

Dana
23-08-2023
Reageer:
Ik heb precies hetzelfde. Ik heb ongeveer 1 of 2 jaar geleden opeens soms tintelingen in m’n kruis als ik spanning ervaar. Vaak komt dat naar boven als ik veel stress heb. Tot ik ook een keer dit gevoel kreeg toen ik ging oppassen. Terwijl ik al jaren bij dit gezin kwam en nooit zoiets had gehad was ik compleet in paniek. Wat betekent dit? Zijn dit seksuele tintelingen want het lijkt toch verdomd veel op hetzelfde gevoel. Ik ben gaan googelen naar symptomen van pedofielen en of dit überhaupt ook bij vrouwen voor kwam. Hoewel ik me niet herken in dit beeld waren er toch andere dingen waar ik niet gerust op was. Namelijk het kan op latere leeftijd ontwikkelen en je kan ook zulke gevoelens hebben zonder dat je iets wil doen bij kinderen. Weer complete paniek.

Dit was vaak wel na 2 of 3 weken weer uit m’n systeem. Ik vergat het niet maar was er niet meer bang voor en had ook die tintelingen niet in de buurt van kinderen.

Nu ben ik inmiddels 6 maanden zwanger. Vloog heerlijk zonder kwalen door de zwangerschap heen. Tot twee weken terug… en nu erger dan ooit! Ik ben er soms ECHT van overtuigd dat ik verkeerde gevoelens heb. Ik kon niet meer slapen, niet meer eten en eigenlijk wou ik ook niet meer naar school (daar werk ik). En het ergste van alles. Ik wil eigenlijk niet dat m’n baby komt. Voel me ontzettend schuldig dat ik niet meer van m’n zwangerschap geniet en houdt me allemaal rampscenario’s voor de geest.

Als ik het echt ben dan raak ik iedereen kwijt. Mijn lieve vriend waar ik zoveel van houd, mijn ouders, mijn vriendinnen, mijn baan.

Heb ook al bedacht dat als dit gevoel niet weg is als mijn baby geboren wordt (want probeer ergens hoop te houden) dat ik dan maar dood moet zijn want zo wil ik niet leven.

Ik weet echt niet wat ik moet doen. Voel me mezelf niet meer en kan er zo moeilijk over praten met mijn naasten omdat ik me zo diep schaam.

Ik ben wel bij een psycholoog die mij vertrouwen geeft dat dit enkel gedachtes zijn maar ik blijf maar afvragen of ik mezelf en iedereen niet voor de gek houdt. Maar waarom heb ik dat dan nooit eerder gehad?

Ben echt hopeloos verdrietig

Billie
10-11-2023
Reageer:
Hey Marianne,

Bedankt om je verhaal te delen. Zal je mij uw de gegevens van je psycholoog kunnen geven?

Marci
13-12-2023
Reageer:
Hi Billie,

Is inmiddels de kleine geboren?
Dit is echt typisch dwang wat je omschrijft.
Is je psycholoog hierin ook gespecialiseerd en hoe gaat het nu met je?

Liefs

Marcelle
08-02-2024
Reageer:
Hi Marianne, moeder verhaal met een mooie einde.
Hoelang heb je de exposures gedaan voordat ze klachtenvrij was ?

En had je ook " false attraction". dat het leek alsof je een kind echt aantrekkelijk vondt terwijl je weet dat dat niet zo was ?

Ik ben ook begonnen met exposures (uitspreken) maar na 2 dagen ging mij angst zo enorm hoog dat ik ermee gestopt ben.

Rocky
11-03-2024
Reageer:
Hey
Heb dit ook soort van meegemaakt 4 jaar geleden. Toen was ik 16.

In de plaats van pedofilie had ik schrik van mensen iets aan doen en enge gedachten van mensen die zichzelf iets aandoen/moordscenes.
Het begon met 1 random enge gedachte, waar ik van verschoot en begon erover na te denken. “Waarom denk ik dit?” “Is dit normaal”
Dan gebeurde het een tweede keer. Dus begon deze soort gedachten te onderdrukken.
De enge gedachten kwamen vaker en vaker voor en begonnen obsessief te worden, begon er ook obsessief over na te denken.

Ik begon er ook veel over op te zoeken en keek af en toe YouTube filmpjes van moordenaars en psychopaten om te zien of ik daar ook karaktertrekken van had. Ik werd hier heel bang van.
Na een tijdje begon ik echt te denken dat ik ook zo een psychopaat was, maar het gewoon nog niet tot uiting was gekomen.

Op dat moment besefte ik ook niet dat dit angst was. Wat het nog enger maakten.

Ik durfde er met niemand over te praten. Want ik zou ook bang zijn moest iemand tegen mij zeggen dat ze continue ongewilde moordscenes in hun hoofd hebben.
Ik heb hier ongeveer 8 maanden zo goed als alleen mee gezeten.
Ik had het enkel tegen mijn mama eens uitgelegd, maar wilde er met haar eigenlijk niet meer over spreken (omdat het gwn zo moeilijk was)

Uiteindelijk had mijn mama iets op het internet gevonden van ‘enge dwanggedachtes’. En dat dwanggedachtes voortkomen uit angst.Dit stelde mij heel hard gerust omdat ik eindelijk wist wat het was!

De gedachtes werden hierdoor minder en kon het met de tijd meer en meer ‘accepteren’ en in een ‘doosje’ steken.

Nu jaren later (ben nu 20) spreek ik erover met mijn psycholoog. En ben sinds twee weken erover beginnen praten. Deze laatste twee weken zijn tot nu toe al heel moeilijk geweest. Omdat ik de angst weer onder ogen moet komen en erover moet praten.
Het is nog steeds moeilijk te accepteren dat de gedachten ‘oké’ waren en dat het gewoon pure angst was.
Maar ben nu mijn best aan het doen om het eindelijk na 4 jaar te verwerken.

Ben in ieder geval al trots dat de gedachten weg zijn en dat ik tot dit punt gekomen ben om erover te praten.

Hopelijk gaat iemand zich ook hierin kunnen vinden en kan dit helpen voor andere mensen.
Want Dit is wat ik eigenlijk toen nodig had, verklaring en geruststelling.

Groetjes anoniem

Anoniem
29-03-2024
Reageer:
Wat een verschrikkelijke verhalen, je gunt het je ergste vijand niet.
Ik zit momenteel in hetzelfde schuitje. sinds de geboorte van mijn 2e dochter is het leven verschrikkelijk. Enge gedachtes dat ik haar iets wil aan doen, enorm verdrietig als ik na haar kijk, als ik samen met haar ben continu de dwanggedachtes en paniek, dat ik er daadwerkelijk iets aan doet, daarnaast worden de gedachtes van kwaad tot erger, met alles betrek ik de dood erbij, en hoe verschrikkelijk ik wel niet ben dat ik zoiets denk. dat arme meisje moet een vader hebben die er voor der is en niet continu die enge gedachtes hebt, ik ben inmiddels al een jaar bezig met ACT maar tot op heden werkt het allemaal niet. ik voel me zo enorm ongelukkig en angstig en tegelijk bang dat ik wel in de fout gaat. Voel me net een psychopaat.

Hopelijk komt het allemaal goed!

Succes allen om uit je hoofd komen.

Do
21-04-2024
Reageer:
Hey Do

Heb exact hetzelfde meegemaakt, hopelijk geraak je eruit.
Hoelang zijn deze gedachten al bezig?
En is het echt pas begonnen bij de geboorte van je dochter?
Heb je er al met mensen over kunnen praten? Zou wel kunnen helpen. Mijn psycholoog zei: “Hoe harder je het wegstopt en niet verteld tegen mensen die je vertrouwt, hoe erger dat je denkt dat het is. Het is maar een angst, en angsten zijn normaal. En sommige mensen zijn er zo bang van dat ze er obsessief over na beginnen denken”
Ik geloof erin dat je dit kan Do.

Sterkte
Groetjes Anne



Anna
24-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |