Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Erg veel last van existentiële ocd

Ik heb erg veel last van existentiële ocd, over filosofische ideeën en thema's, en dan vooral over solipsisme een theorie die zegt dat jij alleen zelf bestaat en de rest bestaat alleen in je verbeelding dus je bent het enigste bewustzijn en de rest bestaat niet echt,het staat heel erg letterlijk van niets bestaat alleen jezelf en dan denk ik steeds wat nou als het echt zo is en dan krijg ik een heel angstig gevoel in me lichaam, ik blijf er ook over nadenken omdat het niet te bewijzen is dat het niet zou kunnen, dus 100 officiële zekerheid kan je niet hebben, en me lijkt het dan eng stel als het echt zo zou zijn dat niemand bestaat en dus de mensen om wie je geeft er niet echt zijn ,ik word er helemaal gek van en ben er echt van sochtends tot savonds mee bezig en heel de tijd van wat nou als het echt zo is, terwijl ik weet dat het maar een theorie/idee is, ik kom er maar niet vanaf helaas en het beheerst heel me leven. Zijn er mensen die hier ook last van hebben van dit thema ocd?

Sven
01-05-2023
laatste reactie: 25-04-2024

6
9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja, ik heb hier helaas ook last van…

Anoniem
04-07-2023
Reageer:
Ben je ook lid van ocdcafe?

Anoniem
23-07-2023
Reageer:
Jaa ik zit ook op ocd cafe, hoe heet je op ocd Cafe?

Sven
21-09-2023
Reageer:
Ik heet @mike op ocd café en jij?

Mike
17-11-2023
Reageer:
Ik heb het wel vaker met andere filosofische thema's, wat dan ook zeker als ontzettend vervelend kan aanvoelen. Dus wel redelijk herkenbaar. En ik heb daarnaast veel last van andere ocd gerelateerde klachten met perioden. Sterkte hoe dan ook aan jou iedereen die hier last van hebben..

J
12-01-2024
Reageer:
Heel veel sterkte .. ik heb het momenteel vooral met “het lot” thema, is ook geen pretje kan ik je wel zeggen, en ik zit dus ook vaker te shaken op de bank wanneer ik vol in mijn hoofd gekeerd ben, het erge is ook dat ik eigenlijk nooit zo gelovig ben geweest maar dat het zich toch zo kan maneuvreren in jou onzekerheid, want dat is iets waar OCD zich het liefst mee voedt, onzekerheid!

Leeg
17-01-2024
Reageer:
marco

Anoniem
19-03-2024
Reageer:
Wat vervelend om te lezen zeg.. ik ben zelf 28 jaar en heb ook lange tijd met dit soort gedachtes rondgelopen. Een ding wat ik jullie kan zeggen is dat het echt weer beter wordt. Blijf er vooral over praten met naasten/psycoloog. Op een duur geef je het een plek in je hoofd en kun je ook beter relativeren en die dwang gedachten scheiden van de werkelijkheid.

Sterkte!

Bennie
24-03-2024
Reageer:
Ik heb zelf éxact dezelfde problematiek als beschreven door Sven.
Het helpt te lezen dat er nog mensen zijn die dit ervaren.
@Bennie op welke manier heb jij dit uiteindelijk een plaats kunnen geven? Tips voor een goede psycholoog?

Frederik
25-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |