Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Durf niet meer naar school

Hoi!
Ik ben een meisje van 18 jaar en heb al 6 jaar lang erge angst voor overgeven.
Het begon gewoon met een buikgriep. sinds dien heb ik altijd stress, durf ik niet met het openbaar vervoer te gaan, durf niet meer naar school (ben er zelfs mee gestopt omdat ik er zo erg bang voor ben). ik vind het ook eng om van huis te gaan al is het maar eventjes. want ik ben bang dat ik moet overgeven. ik check altijd de datum van eten en zelfs dan vraag ik aan mijn ouders of het nog gegeten kan worden. Ook durf ik niet naar feestjes en durf ook geen alcohol te drinken. ook heb ik sinds een jaar last van brandend. maagzuur als ik in bed lig, dat vind ik ook super eng want stel het komt eruit. als ik al iets vreemds voel ik mijn buik raak ik al helemaal in paniek. Vroeger wou ik altijd kinderen. nu nog steeds maar de angst houd me tegen. want zwangerschap brengt misselijkheid en soms zelfs overgeven met zich mee. en een kind word ook ziek en moet ook wel eens spugen. ik word al bang als iemand zegt: ik voel me niet lekker. Dan houd ik altijd afstand. Ik heb een leuk bijbaantje maar zie er altijd tegen op om te werken door die verschrikkelijke angst. ik wil heel graag normaal leven zoals bijna elke tiener zonder deze angst, ik wil later een leuke baan, uit gaan en gewoon eten wat ik wil maar ik durf helemaal niks en heb geen idee wat ik er tegen moet doen. ik zit helemaal vast en zet totaal geen stappen vooruit door deze angst.

anoniem
21-03-2023
laatste reactie: 01-05-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi, ik herken mezelf erg in jouw verhaal. Ik ben mijn tienerjaren al enige tijd voorbij (ik ben nu 38 jaar), maar had in die fase van mijn leven ook het meeste last van de emetofobie. Bij mij kwam het ook tot het punt dat ik niet meer naar school wilde. Het is dat mijn zus me toen zo gepusht heeft, waar ik haar nog steeds dankbaar voor ben.
Nu die tijd achter me ligt, besef ik me dat ik daardoor niet heb kunnen genieten van mijn schooltijd. Toen ik begin 20 was ben ik begonnen met cognitieve gedragstherapie, wat mij toen veel heeft gebracht.

Als de fobie de overhand neemt is het goed om professionele hulp te zoeken. Mocht je hier verder over willen praten of al is het alleen maar om je hart te luchten bij een lotgenoot, ik zit ook op de site MeetmyFear.

Liefs en sterkte,

Isabel

Isabel
01-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |