Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Henk | Psychosociaal therapeut

Psychosociaal-therapeut-Lexmond
Therapie Lexmond
Wilgenhof 5
4128 SH Lexmond
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Ik geef psychosociale begeleiding aan mensen die in hun dagelijks leven worden beperkt door angstgevoelens en daar hun plezier en interesses niet meer in kunnen vinden. Dat kan bijvoorbeeld faalangst, sociale angst, bindings- en of verlatingsangst zijn of angst dat veroorzaakt is door een traumatische ervaring.

 

 

Therapie

Angst is een primaire emotie die je in bepaalde situaties waarschuwt als het levensbedreigend voor je is. Je kunt dan naar aanleiding van die informatie adequaat handelen en jezelf beschermen. Dit is een volkomen natuurlijke reactie.

 

Het is anders als je leven wordt beheerst door angst. Dit kan verlammend en beperkend werken op de dagelijkse dingen die je wilt doen in je leven. Deze angst is vaak gerelateerd aan een eerdere ervaring die je ooit hebt meegemaakt en welke je toen niet op de juiste wijze hebt verwerkt. 

 

Dit kan een heftige traumatische ervaring zijn geweest of een minder heftige ervaring uit je kindertijd waar je je kwetsbaarheid moest beschermen voor invloeden van buiten. In je kindertijd kan door een dergelijke gebeurtenis een overtuiging zijn ontstaan die beladen is met angst wat jou op dit moment kan beperken in je dagelijks handelen als je er bewust of onbewust aan herinnerd wordt.

 

In de therapie doe ik veel lichaamswerk, met name bij traumatische ervaringen is het van belang te onderzoeken of je lichaam zich wilt ontladen van het trauma. Een heftig trauma slaat zich op in het lichaam als het niet via de natuurlijke weg is verwerkt, het verkrampt letterlijk je lijf. Het is dan belangrijk niet terug te gaan naar het moment wanneer het trauma is ontstaan. Want dit leid je weer naar de angst toe.

 

In de therapie gaat het om het bewust worden waar die verkramping zich bevind in je lichaam om dat stap voor stap in veiligheid los te kunnen laten. Je hoeft op deze manier het heftige verhaal niet te herbeleven.

 

 

Angsten

Angst die is ontstaan door overtuigingen die je bijvoorbeeld hebt gemaakt in je kindertijd kan leiden tot o.a. faalangst, sociale angst, bindings- en of verlatingsangst. Door onderliggende pijn te accepteren kun je voelen en daarna begrijpen welke overtuigingen dat zijn.

 

Je onderzoekt of deze overtuigingen nog relevant voor je zijn in je leven om vervolgens de denkpatronen die daardoor zijn ontstaan te doorbreken. Een overtuiging kan als voorbeeld zijn: ik ben niets waard, ik ben niet om van te houden, ik ben schuldig, ik kan dat niet, ik mag dat niet, ik ben niet belangrijk of ik moet perfect zijn, etc.

 

Dit verwerkingsproces geeft de mogelijkheid je hart weer te openen, met die eigenschap dat de liefde die vrijkomt een sterk helend vermogen heeft. Praktisch gezien kun je via deze weg je doelen en verlangens kenbaar maken en met heelheid in je leven staan. Helen om een heel mens te zijn wil zeggen dat je jezelf accepteert, dus ook je gebreken en imperfectie.

 

 

Werkwijze

De werkwijze in de therapie is dat je weer contact maakt met je voelen. Dat je je hoofd in verbinding brengt met je lichaam. Je onderzoekt met name die gevoelens welke je onderdrukt en dan toets je of de door jouw gemaakte overtuigingen die daar bij horen (nog) waar zijn.

 

Juist die gevoelens welke je onderdrukt zijn boodschappers om je kernwaarden te kunnen ont-wikkelen.

 

Zo werk je naar de zuivere gevoelens van je hart toe, wat maakt dat je bewust wordt van je authentieke zelf.

 

De belangrijkste werkvormen die ik hanteer zijn: Trauma en regulatie Somatic Experiencing, Gestalt, Psychosynthese, Transpersoonlijke therapie, Bio-energetica, Systeemwerk, Holistic-pulsing en Mindfulness.

 

 

Persoonlijk

De mens heeft altijd mijn interesse gewekt en ben daardoor mijn leven lang nieuwsgierig geweest naar de processen als zingeving in de vorm van psychologie, spiritualiteit en filosofie. Na diverse opleidingen, trainingen en diepgaand zelfonderzoek ben ik in 2006 met een praktijk gestart op het gebied van persoonlijke en psychosociale begeleiding.

 

Centraal in mijn werk staat “leven vanuit je kern” en “zijn wie je bent”.

 

Mijn werkhouding als therapeut is dat ik op basis van gelijkwaardigheid en zorgvuldigheid een zoveel mogelijk veilige omgeving kan bieden waar ik met aandacht en compassie het proces van jouw mag begeleiden. Te luisteren zonder oordeel en jouw grenzen  te respecteren.

 

Eigenschappen die ik als therapeut te bieden heb zijn aandacht, geduld, compassie, creativiteit en zeker niet te vergeten humor. Naast het therapeutschap doceer ik in groepsverband yoga en chi gong.

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

 

Henk

 

Online therapie

Ik bied onlinetherapie aan via skype.Mededeling inzake corona-pandemie

Vanwege de voorschriften van het RIVM betreft het coronavirus hanteer ik de volgende voorzorgsmaatregelen voor live-sessies in de praktijk.

Bij binnenkomst geven we elkaar geen hand en blijven anderhalve meter uit elkaar.
Voorlopig zal er tijdens de sessies geen lichamelijk contact zijn zoals holistic pulsing, massage of lichamelijke ondersteuning vanuit de Gestalt.

Ik ga er van uit dat de cliënt zelf de verantwoordelijkheid neemt of hij/zij fysiek aanwezig kan zijn.
Heb je klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of koorts neem dan geen risico om toch naar de praktijk te komen.
Neem dan contact op om de afspraak te annuleren en te verzetten.

Je kunt in de praktijk je handen wassen als je dat nodig vindt.
Zelf neem ik bovenstaande nauwkeurig in acht daarbij desinfecteer ik zoveel mogelijk, tussen de sessies door, de therapieruimte zoals deurkrukken, tafel, toilet e.d.
Voor en na het bezoek van iedere cliënt was ik mijn handen, reinig glazen en kopjes met extra aandacht.

Vind je het niet verantwoordelijk om fysiek aanwezig te zijn dan kun je de afspraak annuleren of van de mogelijkheid gebruik te maken de sessie via video call of telefoongesprek te volgen.

Mocht je nog vragen hebben neem gerust contact met me op.

Opleidingen & registraties

Ik ben aangesloten bij: de SBLP - RBCZ - TCZ - EFT - CAM

 

AGB-code zorgverlener 90104287
AGB-code praktijk          90063606

 

 

Opleidingen en trainingen:

 

•  2019 – EFT – Relatietherapie bij “Stichting EFT – Emotion Focused Therapy” te Utrecht 

•  2019 – Trauma en regulatie bij Upledger Instituut te Oudewater
•  2018 – Bindweefselmassage bij Moodmassage opleidingen te Amersfoort
•  2018 – Healing Tao bij Avanturijn te Utrecht
•  2016 – 2017 Healing Tao bij Avanturijn te Utrecht
•  2016 – Psychosociale basiskennis PSBK volgens PLATO-eindtermen bij “Instituut CAM” te Utrecht
•  2015 – Tao training Reinoud Eleveld
•  2015 – Buteyko ademtraining bij “Buteyko-Instituut” te Ede
•  2013 – Training Wim Hof methode – The Iceman bij “Innerfire” te Amsterdam
•  2012 – Medische basiskennis – Psychopathologie – Psychofarmacologie bij “DUC te Deventer
•  2011 – Gestalt- en Transpersoonlijke therapie 4 jarige opleiding bij het “Boswijk Instituut” te Doorn
•  2011 – DSM-4 in de praktijk bij “Dutch University College” te Deventer
•  2006 – Therapeut Holistic Pulser bij “School voor Holistic Pulsing” te Utrecht / Lelystad
•  2005 – 2009 Massage opleidingen bij “Holos, te Utrecht en “Zonnevlecht” te Waalwijk
•  1999 – 2007 Intuïtieve ontwikkeling bij “Centrum voor Leven en Intuïtie” (het CLI) te Utrecht
•  1992 – 1998 Raja Yoga docent en hogere Yoga bij “Stichting Raja Yoga ‘t Gooi” te Bussum

 Registraties

Specialisaties

De klachten die ik behandel hebben over het algemeen altijd met angst te maken. Hieronder zie je een aantal aspecten die relateren aan angstgevoelens. Het aantal sessies is afhankelijk van je hulpvraag. Het gemiddelde aantal sessies is 8.

 

 • relatieproblemen thuis of op het werk
 • verlies en rouw
 • trauma
 • neerslachtigheid
 • je voelt een muur om je heen
 • langdurige stress
 • mishandeling
 • moeite met seksualiteit en intimiteit
 • je bent snel boos en geïrriteerd
 • moeite met emoties en gevoelens
 • je hebt wrokgevoelens
 • er is over je grens gegaan
 • moeite daadkrachtig te zijn en doelen te verwezenlijken
 • onzekerheid
 • vluchtgedrag

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

Ik werk onder andere met angst die uit een trauma is voortgekomen. Denk aan een heftige gebeurtenis zoals mishandeling of een ernstig ongeluk. Hier werken we lichaamsgericht om het trauma fysiek te kunnen ontladen.

 

Bij andere vormen van angst zoals sociale angst, sommige fobieën, angst om te spreken etc, heb je vaak met overlevingsstrategieën te maken en oude overtuigingen die daar bij horen. In de therapie kijken we specifiek daar naar. Ook hier speelt het lichaam een belangrijke rol aan informatie.

Tarieven

Het tarief is €95,- per sessie.

 

Sessieduur is 60 tot 75 min. Mocht door omstandigheden het consult langer duren, het tarief blijft hetzelfde.

 

Het consult wordt gedeeltelijk of niet vergoed, afhankelijk van de aanvullende zorgverzekering die je hebt afgesloten. Je kunt dit op je polis nakijken. Ik ben aangesloten bij de SBLP- beroepsorganisatie en de RBCZ-registertherapeuten voor complementaire en alternatieve geneeswijzen. Deze hebben contracten bij veel zorgverzekeraars afgesloten.

Openingstijden

Maandag 09.00 - 17.00
Dinsdag 09.00 - 17.00
Woensdag 09.00 - 17.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag 09.00 - 12.00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |