Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ik heb onlangs de diagnose OCD gekregen

Ik heb onlangs de diagnose OCD gekregen.
Ik heb al jaren last van dwanggedachten -en handelingen. Op één of andere manier kon ik hier altijd perfect mee leven. Ik had zelfs nooit door dat er iets 'mis' kon zijn. Ik heb een diploma gehaald, ik heb een goede vriendengroep en heb sinds een tweetal jaar een job. Ik was in het algemeen best wel gelukkig maar het heeft pas sinds begin dit jaar écht een effect op mijn werk- en privéleven + mentale gezondheid.

Na een slapeloze nacht begon ik plots te paniekeren en kreeg ik dwanggedachten rond slaap. "Wat als ik nooit meer slaap?" "Als ik niet slaap, voel ik me morgen slecht" "Als ik morgen iets heb gepland, zal ik niet kunnen slapen". Dit resulteerde uiteindelijk in een week niet of heel slecht slapen. Ik heb voor het eerst paniekaanvallen gekregen en ze werden zo erg dat ik slaapmedicatie moet nemen. Dit nu al een aantal weken. Ik heb dus een soort van angst gekregen voor het niet in slaap kunnen vallen en me moe voelen. ik slaap sinds mijn geboorte super goed.

Ik voel me persoonlijk niet goed met die slaapmedicatie. Ik ben moe, mijn kortetermijngeheugen is niets meer waard en bovendien helpt de medicatie niet elke nacht. Sinds het nemen van die slaapmedicatie heb ik ook andere 'nieuwe' dwanggedachten: "Wat als ik verslaafd ben?" "Wat als ik hier nooit meer van af geraak?". Ik zoek dagelijks urenlang dingen op rond die medicatie maar dit maakt me alleen maar meer ongerust.

Heeft iemand van jullie ooit al te kampen gehad met slaapproblemen veroorzaakt door dwanggedachten rond slaap? Hebben jullie tips? Ik vind het moeilijk om exposures te doen rond mijn slaapangst. Ik ben een beetje radeloos op het moment. Ik werk al enkele weken niet meer en voel me hier heel slecht bij omdat ik nog zo jong ben.

Bedankt!

Anoniem
20-02-2023
laatste reactie: 22-10-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Afgrijselijk he. Ik ken het. Vanuit prima slapen, ineens 5 mnd terug de gedachte " wat als ik nooit meer kan slapen". Die gedachte ging met me op de loop met als gevolg niet kunnen slapen van de stress/ angst. Het boek Versla het monster van William van der klauw heeft zeker wat geholpen, best een aanrader, hoewel het bij dwanggedachten natuurlijk niet zozeer een slaap probleem betreft maar een psychisch probleem. Bij de psycholoog kennis gemaakt met mindfullness en ACT en dat helpt natuurlijk ook wat.. verder slik ik rhodiola, 5 htp en ashwagandha, dat helpt wel wat tegen angst. Sta wel op wachtlijst bij de psychiater, want er zit natuurlijk iets achter deze angst. Ben 40 jaar en heb nooit eerder dwanggedachtes gehad, wel veel meegemaakt vooral lichamelijke trauma's.
Heel veel sterkte, dit zijn echt vreselijke dwang gedachtes als je zooo moe bent en toch angst voor slapen.

Anoniem
15-05-2023
Reageer:
Lieve beide,

Wat vervelend te lezen dat jullie met hetzelfde te kampen hebben als mij! Bijna 1 hetzelfde verhaal. 1 nacht ineens niet kunnen slapen en sindsdien 24/7 met slapen bezig. Als ik er te lang over doe om in slaap te vallen raak ik in paniek en dan lukt het dus helemaal niet meer. De gedachte heb ik vaak de hele dag bij me en ben dan bang dat ik dood ga. Stom he. Ook ben ik bang dat dit voor de rest van mijn leven bij me blijft en ik er niet meer vanaf kom.... hoe gaat het nu met jullie ?? Ik ben erg benieuwd... ik slik zelf mirtazapine omdat ik overdag door t dak ging en dat helpt wel iets maar nog steeds continu bang dat k niet kan slapen. Vooral als ik naast me vent lig, ben ik elke keer aan het toetsen of hij al slaapt en dat geeft me dan meer stress vooral als ik nog niet slaap. Hebben jullie nog tips?

Joya
22-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |