Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Tip om van nare gedachtes af te komen.

Hoi,

Allereerst wat vervelend voor jullie,
Zelf heb ik ook al 10 jaar lang last gehad van nare dwanggedachtes. Begon als puber om als angst dierbaren te verliezen en juist daardoor nare dwang gedachtes te krijgen die je niet wilt denken, waaronder schuldgevoel bij komt kijken. Enige manier om
Hier vanaf te komen is je hersenen opnieuw programmeren, hoe meer jij denkt dit wil ik niet denken en handelingen gaat uitvoeren, hoe meer het terug komt. Laat die angst gedachtes er maar gewoon zijn. Het is een gedachte van komen en gaan, en besef dat je die enge nare gedachtes helemaal niet wilt maar dat dat je “ ziekte” is. Hoe minder aandacht je er aan geeft hoe meer ze naar de achter grond verdwijnen. Die angst of paniek die je dan voelt en de “drugs” (drang) om je handeling te doen, verdwijnt ook naar een paar minuten. Je moet daar doorheen. Die paniek blijf je niet voelen, ook die verdwijnt na de achtergrond. Hoe vaker je dit herhaalt hoe meer de ocd weg appt. Dit is de enige manier. Je hebt je hersenen aangeleerd “ ohhh ik mag dit niet denken en wil dit niet denken” waardoor je een handeling bent gaan doen, om je eigen ( je lijf) een rustig gevoel te geven, dus een soort “ drug” te pakken waardoor je lichaam openduur alleen maar rustig word door als jij die handeling doet. Alleen hoe meer jij dit doet hoe meer jij betekenis geeft aan die gedachtes en hoe meer je erin gaat geloven en dan word het steeds erger en erger. Dus denk niet ik mag dit niet denken, maar laat het er juist zijn… voel die paniek en stress op dat moment, en denk er over na … wat kan er nou echt gebeuren?
Is het realistisch?
Maar doe vooral NIET je riggel/ handeling.
Daarmee voed je de gedachtes alleen maar.
Wees streng op een goede manier voor jezelf
Het is oefenen oefenen oefenen.
Alleen jijzelf kan dit stoppen.
Heel veel succes allemaal.

Anoniem
05-01-2023
laatste reactie: 07-03-2023

20
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi anoniem,

Hoelang heeft het geduurd voordat je er vanaf bent gekomen en had je ook last van paniekaanvallen wanneer je probeerde de handeling(en) niet uit te voeren?

Anoniem5
07-03-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |