Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Sylvie van Lanschot | PRI - CEBT - Coaching

PRI---CEBT---Coaching-Sint-Michielsgestel
Halder 19
5271 VH Sint-Michielsgestel
sylvie-vanlanschot@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Bewustwording van de oorzaken van onderliggende blokkades helpt je om beter om te gaan met je angsten. Ik ervaar dit dagelijks in mijn praktijk.

 

Samen gaan we aan het werk om onderliggende overtuigingen te benoemen, beter te begrijpen en ermee om te leren gaan. We kijken naar de beste aanpak. 

 

Je kunt bij mij terecht voor: 

 • Sociale angsten
 • Specifieke angsten, zoals autorijden en spreken in het openbaar
 • Piekeren
 • Gebrek aan (zelf)vertrouwen

 

 • Angsten die je in je leven beperken, zoals pleinvrees en angst om relaties aan te gaan
 • Verlatingsangst
 • Bindingsangst

 

 

Methoden voor angst therapie

- Persoonlijke begeleiding in vooraf besproken sessies. Eerst bespreken we hoe je je bewust kunt worden van welke situaties je angsten opwekken. Dan onderzoeken we welke (oude) onderliggende overtuigingen daaraan ten grondslag liggen. Deze buigen we dan naar efffectieve manieren om anders met situaties om te gaan. Zodat je angsten niet meer je leven bepalen.

 

 - PRI-therapie (Past Reality Integration): Dit is een blijvend effectieve methode met vier fasen, bestaande uit gesprekken en huiswerk. Uiteindelijk leer je met zeer toepasbare en praktische opdrachten om zelfoplossend te werk te gaan.

 

- CEBT (Cognitieve Emotionele Bewustzijnstraining en therapie): Dit is een nieuwe training die ik zelf ontwikkeld heb. Je leert om je bewust te worden van je gedrag en emoties. Ook hier gaan we in gesprek, en kan je zelf ook heel veel doen. Dit is een kort traject.

 

 

Mijn aanpak

 

 • Praktische opdrachten die je kunnen helpen om om te gaan met je angsten
 • Elke dag een stapje dichterbij bewustwording 
 • We werken op maat

 

 • Praktische handreikingen om beter om te gaan met je angsten
 • Zelfsturend vermogen ontwikkelen
 • Sessies per Skype mogelijk

 

  

Wie ben ik

De rode draad in mijn leven is een onderzoekende geest. Waarom we doen zoals we doen, en wat dat teweeg brengt in je leven, heeft me altijd gefascineerd. Mijn inzichten hierin, mijn levenservaring, mijn opleidingen en talenten maken dat ik me ontwikkeld heb in het ondersteunen en begeleiden van mensen in hun levenstraject. 

 

Ik ben Sylvie van Lanschot. Ik heb de HBO opleiding Beeldende Vormgeving afgerond aan de Hogeschool der Kunsten in Utrecht, alsmede diverse certificaten behaald op het gebied van begeleiding.

 

Ik heb als zelfstandig beeldend kunstenaar gewerkt en les gegeven in schilderen, beeldhouwen en beeldende vorming. Hierbij richtte ik mij altijd op de zelfontplooing van mijn cursisten en het vermogen om zelf te groeien.

 

Eigenlijk lijkt het ontwikkelen van je beeldend vermogen erg op persoonlijke groei. Door de vragen die cursisten mij stelden, leidde mijn intuitie mij naar het ontwikkelen van de beste methode om mensen te begeleiden in het omgaan met alle obstakels die zij ervaren, ermee om te gaan en ze te begrijpen. Zo kwam ik op het pad van psychosociale begeleiding. 

 

Ik werk sinds 2002 voor mezelf als therapeut en coach. Ik heb ruime ervaring in het geven van therapie- en coachingstechnieken. Ik heb ook jaren gewerkt als PRI leer-therapeut en supervisor.

 

Ik ben een ruimdenkend mens, creatief en ik denk out of the box. Ik ben en blijf altijd nieuwsgierig naar nieuwe uitdagingen, zowel zakelijk als privé. Omdat ik zelf kunstenaar ben, zoals ik hierboven beschrijf, begrijp ik veel van de psyche van de (creatieve) persoon en kan me ook makkelijk verplaatsen in diverse situaties. 

  

 

Praktische zaken

In het intakegesprek onderzoeken we je vragen, angsten en de klachten die je daardoor ervaart in je leven. Ik werk op maat- en dus gaan we kijken naar de beste methode die bij jou past.

 

We nemen ook de praktische zaken door zoals planning van de gesprekken, het verloop van de therapie en dergelijke.  Ook zijn sessies via Skype mogelijk. We kunnen ook wandelsessies inplannen.

 

Ik ben lid van het NVPA, dus mijn begeleiding zou verzekerd kunnen worden door je zorgverzekeraar. 

 

Praktische info

Werktijden: 10.00-18.00
Tarieven: 90,-
Sessieduur: 60 min.
Opleidingen: hbo, mmswwi. PRI,verlies/rouwverwerking,narcisme/psychopathie,wandelcoaching
Beroepsvereniging: NVPA
Diversen: Nederlands, Frans, Duits en Engels sprekend

Ligging


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |