Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Lisa | Psychosociaal therapeut

Psychosociaal-therapeut-Hoofddorp
Campanile 25
2134 BL Hoofddorp
lisa@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Welkom op mijn pagina.
Mijn naam is Lisa. Ik ben psychosociaal therapeut in Hoofddorp.

Ik geef therapie en coaching voor als je kampt met angst, een fobie of paniekaanvallen. Mogelijk heb je nare traumatische ervaringen meegemaakt die mede daartoe hebben geleid.

Om je te helpen werk ik met cognitieve hypnotherapie, EMDR en Buteyko-ademtherapie. We bekijken wat voor jou persoonlijk passend is. Tijdens de sessies luister en reflecteer ik op je verhaal en leer je oefeningen en vaardigheden waar je thuis mee verder kunt. 

Ik heb een fulltime praktijk voor psychosociale therapie. Mijn cliënten hebben met name last van langdurige stress of angst, chronische pijn of hyperventilatie. Ik werk met verschillende therapeutische methoden die zowel op het psychische als het lichamelijke vlak verbeteringen brengen.

 

De begeleiding

Tijdens het intakeconsult brengen we je situatie en je klachten in beeld, en wat je wilt bereiken. Samen komen we tot een voorlopige conclusie over de oorzaken van het probleem en wat de beste aanpak is. Het kan zijn dat we een tweede sessie nodig hebben om dit helder te krijgen.


Vervolgens starten we met de therapie, waarbij we een of meer methoden inzetten. Ik werk in het bijzonder met cognitieve hypnotherapie, EMDR en Buteyko-ademtherapie.

EMDR is altijd om de week met tussendoor een sessie waarin we je ervaringen bespreken en eventueel een hypnose- of ademhalingsoefening doen. Meestal zijn er rond de zes tot acht sessies nodig, soms meer, soms minder. Vaak krijg je aan het eind van een sessie ook huiswerk mee.


Over mij

Ik heb een therapiepraktijk sinds 2018. Sindsdien heb ik ongeveer 150 clienten kunnen helpen. Mijn begeleiding is zowel gebaseerd op mijn vakgerichte opleidingen als op mijn levenservaring.

Tot 2016 heb ik gewerkt als bedrijfskundig adviseur. Een paar jaar daarvoor was ik door allerlei omstandigheden behoorlijk opgebrand geraakt. Hoe het is om in een dal te zitten en er weer uit te klimmen, hoe je van je 'zwakte' alsnog je kracht kunt maken, weet ik dus maar al te goed ...  en daarbij help ik jou ook graag.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Lisa

Mededeling inzake corona-pandemie

In mijn praktijk houd ik me aan alle door de overheid voorgeschreven Coronamaatregelen.

Opleidingen & registraties

 • 2019-2021: Bijscholingen Buteyko-methode
 • 2020-2021: EMDR-master practitioner, BiVT
 • 2018: Opleiding Buteyko-therapeut bij Buteyko Academie;
 • 2018: Cursus Pijnanalyse en pijnbehandeling bij ITON;
 • 2018: Cursus en masterclass Klinische hypnose bij NVVH
 • 2017-2018: Psychosociale en Medische Basiskennis bij CIVAS
 • 2016-2017: Cognitive-Behavioural Hypnotherapy, bij The UK College of Hypnosis & Hypnotherapy, Londen
 • 2016: Cursus directe hypnose bij Omni Training Center
 • 2008: Master of Business Administration (MScBA), Rijskuniversiteit Groningen
 • 1991: Personeelswetenschappen (drs.); Universiteit Tilburg
 • 1987: Psychologie (propedeuse), Universiteit Utrecht

Ik ben aangesloten bij onderstaande verenigingen en daarnaast ook bij Buteyko Therapeuten Nederland.


Registraties

Specialisaties

Cognitieve hypnotherapie

Er zijn verschillende therapieën ontwikkeld voor angststoornissen en cognitieve-gedragstherapie blijkt goed werkzaam. Tijdens deze therapie staat ‘exposure’ – blootstelling aan hetgeen je angst triggert – centraal.

Bij 
cognitieve hypnotherapie werken we met ‘imaginaire exposure’. Geleid door hypnotische suggesties ga stapsgewijs de confrontatie met beangstigende situaties aan. Hierdoor dooft je angstrespons uit. Met wat je leert tijdens de hypnosesessie doe je thuis ook gedragsexperimenten.

Meestal zijn er 5 á 6 sessies nodig, soms minder, soms wat meer afhankelijk van de klachten.EMDR-therapie

De angst of fobie is vaak ontstaan door eerdere ingrijpende gebeurtenissen. Uitgangspunt van EMDR is dat deze ervaringen in het geheugen sporen achterlaten in de vorm van ‘beelden’. Deze beelden bevatten informatie over wie je bent als persoon, hoe anderen zijn en hoe de wereld in  elkaar steekt.

Het zijn de disfunctionele beelden die bij jou angst of paniek veroorzaken. Met EMDR beïnvloeden we die beelden zodanig dat ze je emotioneel niet meer raken en dat je over je angst heen komt.

Er zijn minimaal 3 sessies EMDR nodig, maar het kunnen er ook meer worden afhankelijk van de ernst van de klachten.Buteyko-ademtherapie
Bij mensen met angst en paniekaanvallen zien we vaak een vorm van chronische (langdurige) hyperventilatie. Hierbij neemt de kans toe op het krijgen van acute paniekaanvallen.

De Buteyko-ademtherapie is een programma van ademhalingsoefeningen om weer een normaal, functioneel adempatroon te krijgen. Niet alleen wordt de ademhaling structureel rustiger, ook de hyperventilatieaanvallen zelf en de angst voor een nieuwe aanval verdwijnen.


De Buteyko-methode leer je tijdens een cursus van 5 consulten.

Tarieven

 • € 80 per consult van 60 minuten.


Vergoeding

Mijn consulten worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed uit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg. (Hierbij geldt géén eigen risico.)

Een afspraak kan tot 24 uur kostenloos afgezegd worden.

Openingstijden

Maandag 11:30 - 17:30
Dinsdag 09:00 - 17:30
Woensdag 11:30 - 17:30
Donderdag 09:00 - 17:30
Vrijdag 11:30 - 17:30
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |