Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Lisa | Psychosociaal therapeut en coach

Psychosociaal-therapeut-en-coach-Hoofddorp
Therapie Hoofddorp
Opaallaan 1180
2132 LN Hoofddorp
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Welkom op mijn pagina.
Mijn naam is Lisa. Ik ben psychosociaal therapeut in Hoofddorp.

Are you looking for an English-speaking therapist? I am happy to help you too.

Ik geef therapie en coaching voor als je kampt met angst, een fobie of paniekaanvallen. Mogelijk heb je nare traumatische ervaringen meegemaakt die mede daartoe hebben geleid.

Ik werk met verschillende methoden: gesprekstherapie, EMDR, cognitieve (hypno)therapie en Buteyko-ademtherapie. Wat past bij jou en je hulpvraag. Tijdens de sessies reflecteer ik op je verhaal, en je ontdekt en leert vaardigheden waar je thuis mee verder kunt. 

Ik heb een fulltime praktijk voor psychosociale therapie. Mijn cliënten hebben met name last van langdurige stress of angst, chronische pijn of hyperventilatieklachten. Met een combinatie van  therapeutische methoden ontstaan zowel psychische als het lichamelijke verbeteringen.

 

De begeleiding

Tijdens het intakeconsult brengen we je situatie en je klachten in beeld, en wat je wilt bereiken. Samen komen we tot een voorlopige conclusie over de oorzaken van het probleem en wat de beste aanpak is. Het kan zijn dat we een tweede sessie nodig hebben om dit helder te krijgen.


Vervolgens starten we met de therapie, waarbij we een of meer methoden inzetten.

EMDR is altijd om de week met tussendoor een sessie waarin we je ervaringen bespreken en eventueel een hypnose- of ademhalingsoefening doen. Meestal zijn er rond de zes tot acht sessies nodig, soms meer, soms minder. Vaak krijg je aan het eind van een sessie ook huiswerk mee.


Over mij

Ik heb een therapiepraktijk sinds 2018. Sindsdien heb ik ongeveer 200 clienten kunnen helpen. Mijn begeleiding is zowel gebaseerd op mijn vakgerichte opleidingen als op mijn levenservaring. Jaarlijks volg ik bijscholing om mijn kennis en compenties te vergroten.

Tot 2016 heb ik gewerkt als bedrijfskundig adviseur. Daarvoor heb ik een periode gekend waarin ik overwerkt en opgebrand was geraakt. Hoe het is om in een dal te zitten en er weer uit te klimmen, hoe je van je 'zwakte' alsnog je kracht kunt maken, weet ik dus maar al te goed ...  en daarbij help ik jou ook graag.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Lisa

Mededeling inzake corona-pandemie

In mijn praktijk houd ik me aan alle door de overheid voorgeschreven Coronamaatregelen.

Opleidingen & registraties

 • 2019-2022: Bijscholingen Buteyko-methode
 • 2020-2021: EMDR-master practitioner, BiVT
 • 2018: Opleiding Buteyko-therapeut bij Buteyko Academie;
 • 2018: Cursus Pijnanalyse en pijnbehandeling bij ITON;
 • 2018: Cursus en masterclass Klinische hypnose bij NVVH
 • 2017-2018: Psychosociale en Medische Basiskennis bij CIVAS
 • 2016-2017: Cognitive-Behavioural Hypnotherapy, bij The UK College of Hypnosis & Hypnotherapy, Londen
 • 2016: Cursus directe hypnose bij Omni Training Center
 • 2008: Master of Business Administration (MScBA), Rijskuniversiteit Groningen
 • 1991: Personeelswetenschappen (drs.); Universiteit Tilburg
 • 1987: Psychologie (propedeuse), Universiteit Utrecht

Ik ben aangesloten bij onderstaande verenigingen en daarnaast ook bij Buteyko Therapeuten Nederland.


Registraties

Specialisaties

Cognitieve (hypno)therapie

Er zijn verschillende therapieën ontwikkeld voor angststoornissen en cognitieve-gedragstherapie blijkt goed werkzaam. Tijdens deze therapie staat ‘exposure’ – blootstelling aan hetgeen je angst triggert – centraal.

Bij cognitieve hypnotherapie werken we met ‘imaginaire exposure’. Geleid door hypnotische suggesties ga stapsgewijs de confrontatie met beangstigende situaties aan. Hierdoor dooft je angstrespons uit. Wat je leert tijdens de hypnosesessie gebruik je om in de dagelijkse praktijk gedragsexperimenten uit te voeren. Zo versterk je je nieuwe gedrag en gedachten over de situatie en neemt je zelfvertrouwen en bewegingsvrijheid toe.

Meestal zijn er 5 á 6 sessies nodig, soms minder, soms wat meer afhankelijk van de klachten.EMDR-therapie

De angst of fobie is vaak ontstaan door eerdere ingrijpende gebeurtenissen. Uitgangspunt van EMDR is dat deze ervaringen in het geheugen sporen achterlaten in de vorm van ‘beelden’. Deze beelden bevatten informatie over wie je bent als persoon, hoe anderen zijn en hoe de wereld in  elkaar steekt.

Het zijn de disfunctionele beelden die bij jou angst of paniek veroorzaken. Met EMDR beïnvloeden we die beelden zodanig dat ze je emotioneel niet meer raken en dat je over je angst heen komt.

Er zijn minimaal 3 sessies EMDR nodig, maar het kunnen er ook meer worden afhankelijk van de ernst van de klachten.Buteyko-ademtherapie
Bij mensen met angst en paniekaanvallen zien we vaak een vorm van chronische (langdurige) hyperventilatie. Hierbij neemt de kans toe op het krijgen van acute paniekaanvallen.

De Buteyko-ademtherapie is een programma van ademhalingsoefeningen om weer een normaal, functioneel adempatroon te krijgen. Niet alleen wordt de ademhaling structureel rustiger, ook de hyperventilatieaanvallen zelf en de angst voor een nieuwe aanval verdwijnen.


De Buteyko-methode leer je tijdens een cursus van 5 consulten.

Tarieven

 • Tijdens kantooruren: € 90 voor een los consult van 60 minuten. Je kunt ook een pakket kiezen van 3 of 5 sessies (á 85,00 rep 82,50 per consult).
 • In de avonduren: € 108 per consult van 60 minuten. Je kunt ook een pakket kiezen van 3 of 5 sessies (á 102,00 rep 99,00 per consult).

Vergoeding

Mijn consulten worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed uit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg. Informeer wel zelf bij je verzekeraar.

Een afspraak kan kosteloos tot 24 uur voor de afspraak worden gewijzigd, en tot 48 uur voor de afspraak worden geannuleerd.

Openingstijden

Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 17:00 en 18:15 - 20:30
Woensdag 09:00 - 17:00 en 18:15 - 20:30
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |