Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

steeds meer last van sociale angst

Hoi, ik herken je verhaal helaas ook. Ik ben 35 jaar, en heb voor de buitenkant alles op orde een leuke partner en twee lieve kinderen. Maar door mijn sociale angst, die door de jaren heen steeds een beetje erger lijkt te worden, kan ik steeds minder genieten van het leven en ik lijk me zelf er steeds meer in te verliezen. Ik kijk met weemoed terug naar mijn middelbare schooltijd, toen ik nog minder onzeker was en spontaan kon zijn en lachen met anderen. Achteraf waren er toen misschien ook wel kleine voortekenen, zo vond ik het bijv. heel spannend om de tandarts te bellen om een afspraak te maken of dat soort dingen. Tegenwoordig voel ik me zelden meer op mijn gemak en ben continue bang voor wat anderen van me zullen vinden. Dit brengt mezelf in een negatieve gedachtenspiraal waar ik niet meer uit kom. Doordat ik zo nerveus ben ga ik soms ook onhandige uitspraken doen waardoor het me weer bevestigt in zie je ik kan dit niet. Ik ben van nature een doorzetter en positief ingesteld mens en dat maakt dat ik er tegen blijf vechten en me steeds weer probeer moed in te praten. Ik probeer me zo min mogelijk af te melden voor feestjes, etentjes ed. (wat tegelijkertijd ook weer te maken heeft met een sociaal verwachtingspatroon waar je aan meent te moeten voldoen). Dit kost wel bakken met energie en wat nieuw is, is dat ik me de laatste tijd steeds vaker uitgeblust of een beetje depri erbij voel. Ik heb er eigenlijk weinig vertrouwen in dat een psycholoog of andere behandeling mij hier ooit uit zal kunnen helpen omdat het waarschijnlijk al zo'n tijdje in me zit geworteld. Dus heel veel sterkte ook voor jullie allemaal, helaas weten we van elkaar hoe het is als het zo werkt in je hoofd en dat je continue op je hoede bent. Als iemand nog goede tips heeft dan hoor ik die heel graag.

Anonima
06-02-2024
laatste reactie: 07-02-2024

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Beste lezer,

Ik herken me erg in het in je hoofd zitten en o je hoede zijn.
Ik probeer zelf door te gaan en dus zoveel mogelijk te gaan naar afspraken, maar ook me letterlijk door vergaderingen van werk heen te slaan. Ik hoop dat exposure het uiteindelijk vermindert. Tegelijkertijd kost het zoveel energie om altijd op je hoede te zijn, wat het lastig maakt om het vol te houden.

Ik probeer iedere dag te sporten en te mediteren. Dat helpt me niet perse in de sociale angst, maar wel in mijn algehele gemoedstoestand.

Bedankt voor je bericht.

Herkenbaar
07-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |