Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
therapeut en relatietherapeut met polyvagal en PRI methode - Driebergen - Thekla
Therapie Driebergen
De Horst 7 Landgoed De Horst (Vossesteijn)
3971 KS Driebergen
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtThekla | therapeut en relatietherapeut met polyvagal en PRI methode

Introductie

Als je worstelt met angst, fobie of paniek in je leven, dan kan het voelen alsof je er alleen voor staat. Alsof alleen jij hier last van hebt en verder niemand dat heeft. Dan heb je misschien ook het idee dat je er maar mee moet leren omgaan, misschien heb je zo wel heel lang geleefd. En heb je allerlei manieren gevonden om je leven te leven met die angst. 

 

Wat dapper dat je hier bent en op zoek bent gegaan naar hulp. Je bent van harte welkom. Ik loop graag een stukje mee op je pad. Om je te helpen de angst te verminderen of je zelfs te bevrijden van de angst die te veel je leven bepaalt. 

 

Ik geeft therapie vanuit het perspectief van de polyvagaal theorie.

 

Klachten en problemen in ons leven en gevoelens van onveiligheid laten zich mij betreft duidelijk verklaren door de werking van ons autonome zenuwstelsel zoals beschreven in de wetenschappelijk onderbouwde Polyvagaal theorie van Dr. S. Porges.

 

 

Zenuwstelsel

Ons zenuwstelsel heeft zijn vorm gekregen door onze (m.n. vroegkinderlijke) ervaringen in het leven. Een veilige hechting is daarbij van levensbelang, vaak heeft het hieraan ontbroken. Het zenuwstelsel dat verlangt naar verbinding is tegelijkertijd ook alert op gevaar. In een veerkrachtig systeem wisselen deze bewegingen elkaar af. Van verbinding naar stress en overleving en weer terug. We noemen dit het ritme van regulering.

 

Als het systeem gedereguleerd raakt slaat de balans door naar overleving. Je ervaart dan bijvoorbeeld  stress, onzekerheid, angst en/of boosheid, krijgen meer fysieke klachten en/of problemen in relaties

 

Dat is niet je schuld, het is nu eenmaal hoe jouw zenuwstelsel is vormgegeven en onbewust reageert, maar je kunt er wel iets aan doen.

 

Het goede nieuws is dat we het zenuwstelsel opnieuw vorm kunnen geven. Door samen met jou te onderzoeken hoe het zenuwstelsel uit balans is en wat jouw manier is om (opnieuw) contact te krijgen met je gezonde mogelijkheden, je nieuwsgierigheid, je levenslust. En meer betrokken te raken bij je omgeving. Heel concreet. Je leert zelf je zenuwstelsel te reguleren. En dan wordt mogelijk wat jij misschien niet meer voor mogelijk had gehouden. 

 

Mensen uit Driebergen, Zeist, Leersum, Doorn, Amersfoort, Maarn, Amerongen, Bunnik, Houten, Werkhoven, Austerlitz, Bilthoven, Utrecht, Huis ter Heide, Den Dolder, De Bilt, Leusden, Soest, Soesterberg, Scherpenzeel, Woudenberg, Cothen, Langbroek, Wijk bij Duurstede, Veenendaal weten de weg naar mijn praktijk te vinden.

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

 

Thekla

 

Online therapie

Ik bied online therapie aan voor iedereen die hulp nodig heeft, maar niet naar mijn praktijk kan of wil komen voor face-to-face gesprekken. Juist ook als je angstig bent om hulp te vragen bij je angst, kan een online therapietraject de drempel verlagen.
Je bent van harte welkom om in een vrijblijvende kennismaking eens te proberen hoe het voor je is. Mijn ervaring is dat het heel goed werkt en effectief is. En dat we ons heel nabij kunnen voelen ook al hebben we contact via een scherm. We gebruiken het programma waar jij de voorkeur aan geeft. Dat kan Skype zijn, of zoom of facetime of een ander platform waar jij je goed bij voelt.

 

Opleidingen & registraties

2020 - nu 'polyvagal informed' psychosociaal therapeut. Opleiding door Deb Dana LCSW, een warmhartige Amerikaanse therapeut die het werk van Dr Stephen Porges heeft vertaald naar de klinisch praktijk.

2010-2020 Gecerticeerd PRI therapeut en PRI coach, verbonden aan het PRI Instituut van Ingeborg Bosch. Ik ben door haar gecerticeerd en heb de volledige opleiding gevolgd. 

voor 2010 werkzaam als (zelfstandig) loopbaancoach binnen diverse grote bedrijven. Bedrijfskundig opgeleid aan de Hoge Hotelschool Maastricht.

Lid NVPA, SCAG en RBCZ

AGB codes ten behoeve van je zorgverzekering staan op de factuur die ik maandelijks verstuur na de sessiesRegistraties

Specialisaties

Angsten in je leven komen vaak voort uit vroegere ervaringen. Vaak hebben we zelfs geen weet meer van die ervaringen omdat we nog heel klein waren. Soms hebben situaties die we hebben meegemaakt op een later moment in ons leven, zodanig impact, dat het ons leven blijft beïnvloeden. Ook al weten we doorgaans rationeel dat de angst niet (meer) realistisch is.

 

Niet wat ons overkomt maakt dat we ons voelen zoals we ons voelen, maar hoe we er mee omgaan.

 

We hebben bij angst vaak de neiging om te vermijden, iets niet te doen, of we bijten door de zure appel heen met de kiezen op elkaar en een verkrampt lijf. We krijgen dan meestal ook fysieke klachten (hoofdpijnen, chronische pijnen in nek, armen, schouders). Of we worden boos en geirriteerd en ontladen op die manier onze spanning.

 

Angst heeft alleen een functie als we ons daadwerkelijk in een levensbedreigende situatie bevinden. Zijn we bang of hebben we paniek en zijn we niet in direct gevaar, dan is ons zenuwstelsel in een staat waarin een verhaal van gevaar wordt gevormd. 

 

We gaan aan de hand van de Polyvagal Theorie onderzoeken hoe jouw zenuwstelsel in elkaar zit en samen ontdekken wat de triggers zijn die jouw zenuwstelsel activeren. Om vervolgens te leren hoe je jouw zenuwstelsel kan reguleren, met concrete technieken. Op jouw tempo, aangesloten op wat werkt voor jou. Maatwerk dus.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

Ik behandel mensen met verlatingsangst, faalangst, stress en burnoutklachten, sociale angst, spreekangst, angst voor open ruimtes of juist claustrofobie, angst om ziek te worden, angst voor corona, bindingsangst

Tarieven

130 euro per sessie van een uur

 

Lid NVPA, mogelijkheden voor vergoeding zijn afhankelijk van je ziektekostenverzekeraar

Openingstijden

Maandag 9.30-17.30
Dinsdag 9.30-17.30
Woensdag -
Donderdag 9.30-17.30
Vrijdag 9.30-17.30
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Driebergen

Hieronder staan reviews over Therapie Driebergen - Thekla

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik vind jou empatisch, duidelijk, geïnteresseerd en lief

Ik leefde met enorme drang om het huis schoon te maken. In mijn/onze relatie praten we niet/weinig en leefden we langs elkaar heen. De sessies hebben mij inzicht gegeven in mijn gedrag (omgaan met de drang) en waar mijn drang vandaan komt. Verder hebben X en ik veel gepraat (en we blijven praten!) en staan weer naast elkaar en zijn blij met elkaar. Ook ben ik ontspannen en zit in goed in mijn vel. De sessies vond ik prettig en ontspannen. Hierdoor kon ik praten/mij open stellen (door de juiste vraagstelling en ontspannen sfeer). Ik vind jou empatisch, duidelijk, geïnteresseerd en lief. Uiteraard hoort dit bij jouw functie, maar bij mij kwam het echt en oprecht over!

| Laren | 2 jul 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aanWat ik heb geleerd: Luister naar je lichaam en geloof in je zelf. Vertrouw erop dat je weet wat goed voor je is en wat je moet doen. Je bent zoveel sterker dan je denkt en zoveel meer dan een verleden in de psychiatrie.
Niet dingen willen loslaten omdat dat simpelweg niet kan maar kijken naar wat je kan helpen om uit die eindeloze gedachten stromen te komen. De hypochondrische gedachten zijn er nog steeds, echter die worden niet meer door nieuwe gedachten gevoed. Ik laat ze er zijn en schenk er daarna geen aandacht meer aan. Ik ben mezelf niet meer aan het over analysen, bekritiseren of reflecteren. “Ik ben goed zoals ik ben!” Dankjewel voor je aandacht en tijd.

| Zeist | 11 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aanHet was mijn eerste therapie ervaring en vond het fantastisch om mijn verhaal te doen en begrepen te worden. Je begeleide me goed het proces door, ik voelde me altijd op me gemak. Volgens mij ging alles goed.
Je hebt me inzicht gegeven naar mijn ware zelfbeeld en je hebt me geleerd op tijd in te zien wanneer ik stress ervaar. Zodat ik tijdig mijn zenuwstelsel signalen kan geven dat een situatie veilig is.
Ik denk dat ik nu een gezond zelfbeeld heb en kan veel beter relativeren. Met lichtheid, speelsheid en humor kan ik nu ook spannende situaties aan. Maar ik merk vooral dat sluimerende spanning door mijn hele leven gevlochten was. Ik voel geen druk meer die ik mezelf onbewust oplegde

| Bilthoven | 30 mrt 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een nieuwe positieve start in mijn leven

Ik had veel angsten en het gevoel het leven niet aan te kunnen/ durven. Heel veel stress met name op het werk, het iedereen naar de zin willen maken angst om afgewezen te worden op alle fronten in mijn leven. Gevoelens van somberheid/ boosheid.

 

Het resultaat is nu dat ik mij een heel stuk sterker voel. Ik ervaar minder angsten en spanningen. Ik ben ontzettend blij dat ik in aanraking ben gekomen met Thekla en PRI.

 

Ik zie het PRI traject en de begeleiding echt als een nieuwe positieve start in mijn leven


| 7 dec 2020
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht