Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Alinda | Angst-therapie, Psychosociaal therapeut, Registertherapeut BCZ, Psycholoog NIP

Angst-therapie, Psychosociaal therapeut, Registertherapeut BCZ, Psycholoog NIP - Amstelveen - Alinda
Psycholoog Amstelveen
Laan van Kronenburg 14
1183 AS Amstelveen

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---


Psycholoog Amstelveen

Als angstklachten je dagelijks leven duidelijk gaan verstoren, is het verstandig om een psycholoog in te schakelen. Je hoeft niet alleen met je klachten te blijven rondlopen.

 

Ik ben een ervaren, geregistreerde psycholoog en met al mijn kennis en ervaring, help ik je graag om weer meer in balans te komen, meer grip te krijgen op je leven en je beter in je vel te gaan voelen.  

Als je worstelt met sociale angst, faalangst, onzekerheid, een trauma, een fobie, vliegangst, een dwangstoornis, paniekstoornis, verlatingsangst of een andere angst, meld je dan bij mij aan. Ik help je graag bij een veelheid aan angstklachten!


Postitief, praktisch, persoonlijk en doelgericht

Cliënten geven vaak aan dat ik snel tot de kern kom, vernieuwende inzichten bied, en diverse praktische handvatten geef om weer grip te krijgen op het leven. Door met compassie naar jezelf te kijken en door handvatten en inzichten te krijgen, leer je anders om te gaan met de angsten, zodat deze je leven niet meer beheersen. Je komt beter in je vel te zitten en gaat leven in plaats van overleven.

Daarbij is mijn therapie positief, ik richt mij erop dat de cliënt een nieuwe, positieve leefwijze aanleert, waardoor het leven lichter wordt.

Ik vind het erg belangrijk om naast het bieden van ondersteuning, ook praktische handvatten aan te reiken in de vorm van oefeningen of passende opdrachten, zodat het geleerde goed in de praktijk kan worden gebracht.

Daarbij zorg ik er altijd voor dat mijn therapie op maat is en goed aansluit bij de cliënt die zich heeft aangemeld. Wat voor de ene persoon werkt, hoeft voor een ander niet de best passende manier te zijn. Het aanvoelen van de behoeftes van anderen gaat mij over het algemeen erg goed af.

De behandeldoelen die wij in de intakefase stellen, zullen een belangrijke leidraad zijn in de behandeling. 

Desgewenst kan ik ook behandeling in het Engels geven. Ik spreek dit bijna vloeiend en heb hiermee al veel ervaring opgedaan.

Het werken aan jezelf, aanleren van meer vaardigheden en andere denkpatronen, kan leuk, vernieuwend en inspirerend zijn. Met als resultaat dat je je beter en meer in balans gaat voelen!


Persoonlijke vrijheid

Het vak van psycholoog is het vak waar mijn hart ligt en wat ik met overgave, enthousiasme en inzet doe. Ik probeer het beste in de cliënt naar boven te halen.

 
De wachttijd in mijn praktijk is kort, de kennismaking is altijd kosteloos en de privacy 100 % gewaarborgd. Ik ben geregistreerd bij het NIP, de NFG en de RBCZ, wat mogelijkheden biedt voor vergoeding van de sessies. 

Ik gebruik diverse behandelmethoden om je te begeleiden. Dit zijn onder andere Cognitieve gedragstherapie, Schematherapie, Acceptance & Commitment Therapy (ACT) en Mindfulness.
Deze behandelmethoden werken voor een veelheid aan angstklachten.


Mijn praktijk is centraal gelegen en is goed bereikbaar met het OV, de auto of de fiets. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de ingang van mijn praktijkgebouw.

 
Als je contact opneemt om een afspraak te maken, heb je al een belangrijke stap gezet. Ik help je graag!

 
Hartelijke groet,

Alinda

Psychosociaal therapeut, Registertherapeut BCZ, Psycholoog NIP

Online therapie

Het is naar behoefte mogelijk om online therapie te volgen. Dit kan een uitkomst zijn in een situatie als bijvoorbeeld de cliënt of ikzelf corona-achtige klachten hebben. 

Je hebt hiervoor een internetverbinding, camera en microfoon nodig (op computer, laptop of telefoon).

De privacy is hierbij (net als bij de face to face sessies) altijd gewaarborgd en ik zorg voor een goede internetverbinding met beeld en geluid, en een rustige setting.Mededeling inzake corona-pandemie

In mijn praktijk worden alle adviezen om de verspreiding van corona tegen te gaan, heel goed opgevolgd. Ik zorg voor het uitvoerig reinigen van mijn praktijkruimte, meerdere malen per dag. Mijn handen desinfecteer ik zeer regelmatig.

Ik heb mijn vaccinaties en boosterprik gehad, en bij klachten blijf ik thuis. In mijn praktijkruimte is het eenvoudig om voldoende afstand van elkaar te houden. Je kunt erop vertrouwen dat er zorgvuldig met alle adviezen en maatregelen wordt omgegaan.

Opleidingen & registraties

 • Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam (afgestudeerd in 2007)
 • Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie
 • Opleiding Mindfulness Based Cognitive Therapy
 • Motiverende Gespreksvoering aan de Parnassia Bavo Academie
 • Opleiding EMDR 
 • Basisaantekening Psychodiagnostiek van het NIP behaald
 • Basiscursus Psychopathologie bij RINO Amsterdam
 • Training Oplossingsgerichte Gespreksvoering bij RINO Amsterdam
 • Cursus Psychotherapie 
 • Cursus Tijdlijn therapie bij BIVT
 • Cursus Focusing bij BIVT
 • Cursus Rationele Emotieve Gedragstherapie bij BIVT
 • Cursus Tinnitus bij BIVT
 • Opleiding Professioneel hulpverlenen 
 • Training Therapie bij hoogsensitiviteit

AGB-codes: 

AGB-code praktijk: 90067658
AGB-code zorgverlener: 90108619Registraties

Specialisaties

- Angst en fobieën. Bijvoorbeeld angst voor verandering, angst om ziek te worden, sociale angst, angst op het werk, faalangst, examenstress, podiumangst, vliegangst, zich overmatig zorgen maken. In deze gevallen is het heel verstandig om een psycholoog in te schakelen. Samen kunnen we een stappenplan opstellen om stap voor stap de angsten onder ogen te zien, overzicht te krijgen en de angsten te verminderen. Er kan ook een fobie zijn, zoals een spinnenfobie, agorafobie, hoogtevrees of een sociale fobie. EMDR kan goed helpen bij angsten en fobieën.         

- Onverwerkte traumatische gebeurtenis(sen). Een traumatische gebeurtenis uit het verleden, zoals een verkeersongeval of een geweldsincident, kan een enorme impact hebben op het dagelijks leven. EMDR helpt om deze gebeurtenis goed te verwerken en het leven geleidelijk aan weer op te kunnen pakken.

- Stressvolle gebeurtenissen. Zoals een verhuizing, echtscheiding, een ontslag of hevige werkstress. Samen onderzoeken we de oorzaken van de stress en zoeken we naar blijvende oplossingen om de stress te verminderen en het leven beter aan te kunnen.

- Dwanggedachten en dwanghandelingen. Steeds terugkerende ideeën of gedachten die zich steeds opdringen, kunnen erg belemmerend zijn. Soms gaan deze gedachten gepaard met dwanghandelingen: een handeling moeten uitvoeren omdat men ergens bang voor is, zoals het lichtknopje 10 keer aan en uit moeten doen. Bij deze klachten kan ik je helpen om stapsgewijs de klachten te verminderen.

- Faalangst, onzekerheid, laag zelfbeeld. Bij faalangst en weinig zelfvertrouwen is het erg verstandig om professionele hulp te zoeken. Door andere denkpatronen en gedragspatronen aan te leren, kom je beter in je vel te zitten. Je krijgt handvatten om je zelfvertrouwen te vergroten.              

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

- Angst en fobieën. 

- Onverwerkte traumatische gebeurtenis(sen). 

- Stressvolle gebeurtenissen. 

- Dwanggedachten en dwanghandelingen. 

- Faalangst, onzekerheid, laag zelfbeeld. 

Tarieven

 • Kennismakingsgesprek (eerste gesprek) van een half uur: kosteloos
 • Individuele behandelsessie van een uur (60 minuten): € 90,- euro                                                                               
Vergoeding is mogelijk vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeraars zijn aangesloten bij mijn praktijk. Informeer bij mij naar de mogelijkheden.

Als je met angstklachten zit, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. We komen tot belangrijke inzichten en je krijgt verschillende handvatten. Je leert methoden om de angsten te verminderen, patronen te doorbreken en de angst beter te hanteren en je kunt met een lichter hart verder.

Graag tot ziens!

Hartelijke groet,

Alinda

Psychosociaal therapeut, Registertherapeut BCZ, Psycholoog NIP

Openingstijden

Maandag 9.30 - 17.00
Dinsdag 9.30 - 18.00
Woensdag 9.30 - 17.00
Donderdag 9.30 - 14.00
Vrijdag 9.00 - 13.30
Zaterdag soms van 10.00 - 13.00 (in overleg)
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Psycholoog Amstelveen

Hieronder staan een aantal reviews over Psycholoog Amstelveen - Alinda

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een hele fijne ervaring

Omdat ik vastliep met allerlei angsten (o.a. sociale fobie, faalangst en angst om ziek te worden) en dwangklachten, heb ik mij aangemeld bij de praktijk van Alinda.

Het was een verademing dat zij met een verhelderende, niet-veroordelende en milde houding er voor mij was, alles kon besproken worden, maar niets moest.

Naarmate de achtergrond van mijn angsten duidelijk werd, kreeg ik van Alinda meerdere goede adviezen en inzichten hoe ik met mijn angsten om kon gaan. Ook kreeg ik oefeningen mee, en met alle handvatten, leerde ik beter omgaan met mijn angsten.

Ze namen meer af, ik werd zelfverzekerder, kreeg meer vertrouwen in mijzelf, anderen en het leven.
Ik voel mij nu kalmer, ik durf meer en ik ben gelukkiger. Een hele fijne ervaring!

| Amsterdam | 15 apr 2022
Vond je dit een nuttige review?
© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |