Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Josien | traumatherapeut

traumatherapeut--Hamont-Achel
De Leonaerdtslaan 2
3930 Hamont-Achel
josien@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Ik wil iedereen welkom heten in mijn praktijk, ongeacht je achtergrond. Ik ben gespecialiseerd in werken met trauma en hechting, maar aarzel niet als je met andere klachten kampt (zoals: angsten, depressie of spanningsklachten) of als je niet zeker weet of je wel getraumatiseerd bent. 

Ik wil je als mens ontmoeten en kijken wat ik voor jou kan betekenen. Ik zal dan ook geen officiële diagnoses gaan stellen. Wel kijk ik samen met jou naar hoe je op dit punt in je leven bent beland en wat daar een mogelijk rol in heeft gespeeld. Als ik denk dat ik niet de juiste persoon ben om je verder te helpen zal ik dat ook eerlijk aangeven en met je verder kijken waar je wel terecht kan.

Twijfel je dus of ik je met iets verder kan helpen, neem dan vooral even contact met me op per mail, dan kunnen we er samen naar kijken. 

Omdat ik me veel op trauma heb gericht gebruik ik diverse technieken die goed werken bij trauma en hechtingsproblemen. Ik werk hierin met name met de polyvagaal theorie, om je klachten te begrijpen en jou ook te helpen jezelf te begrijpen.


SSP en EMDR

Het biedt een helend framework en helpt jou om je weer meer in verbinding en veilig te gaan voelen in contact met jezelf en anderen. Hierbij zet ik onder andere  het ‘safe and sound protocol’ (SSP) in. Dit protocol kan ook helpen bij spanning die zich blijft vastzetten in je lijf of een constant gevoel van angst of gejaagdheid, of juist sombere en vlakke gevoelens.

Daarnaast kan EMDR een hulpmiddel zijn waarmee we de traumatische herinneringen proberen een rustigere plek te geven. Dit kunnen we ook doen met behulp van hypnotische technieken of imaginatie-oefeningen. Samen zullen we kijken wat voor jou de beste manier is om jezelf weer terug te vinden en prettig(er) te voelen.

 
 Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Josien

Online therapie

Er is de mogelijkheid om online gesprekken te voeren. Hierbij komen dezelfde onderwerpen naar voren als hierboven omschreven, maar hoef je je niet naar de praktijk te verplaatsen. Deze gesprekken kunnen via Zoom of Microsoft Teams vorm krijgen. Wens je een online gesprek omdat je je niet kunt of wil verplaatsen? Hou er dan rekening mee dat je voor jou in een rustige, comfortabele omgeving bevindt waarin je niet teveel wordt afgeleid.


Mededeling inzake corona-pandemie

Face to face afspraken blijven mogelijk. Hierbij houden we rekening met de benodigde afstand. Heeft u klachten? Zet dan tijdig u afspraak om naar een beeldbelafspraak!

Opleidingen & registraties

Studies:
Sociale studies (bachelor)
Levenslooppsychologie (master)

Trainingen:
EMDR 
Safe and Sound Protocol


Hoewel de opleidingen en ervaringen in het werkveld me een gedegen achtergrond bieden vanwaar uit ik werk, is het voor mij nog belangrijker om een echte verbinding te maken met de persoon tegenover me. 

Ik heb zelf diverse malen therapeutische hulp gezocht vanwege pijnlijke ervaringen. Dit heeft me meer gevormd tot wie ik ben dan de opleiding erachter. Het heeft ervoor gezorgd dat ik van binnenuit kan zien en voelen waar de pijn ligt bij jou. Maar ik kan daarnaast ook je lichte, mooie kanten zien, en samen met jou een proces vorm geven dat jou helpt om weer dichter bij jezelf te komen, emoties te verwerken en heelheid in jezelf te vinden. Ik vind dit proces begeleiden elke keer weer een geschenk en het is zo mooi om mensen steeds meer op te zien bloeien.

Specialisaties

Ik heb ruime ervaring met werken met (complex) trauma en hechtingstrauma, en dissociatie stoornissen. Het aantal sessies zal vaak afhangen van de ernst en de duur van de klachten. We kunnen hier in een eerste sessie samen meer duidelijkheid over krijgen.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

Ik werk het meest met traumagerelateerde klachten. Moeilijk verbinding kunnen maken met jezelf en je gevoelens en/of anderen, een laag zelfbeeld of onzekerheid, angst(en) en wantrouwen, het ervaren van overspoelende emoties of sombere gevoelens.

Tarieven

Ik hanteer een tarief van 55,- per uur (de gemiddelde duur van een sessie). 
Reken bij SSP op een investering van 7,5 tot 10 uur.
Er is geen vergoeding of terugbetaling vanuit de mutualiteit voorzien.

Openingstijden

Maandag elders werkzaam
Dinsdag elders werkzaam
Woensdag 09:00-12:00
Donderdag 09:00-17:00
Vrijdag tot eind juni gesloten voor individuele cliënten
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |