Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Mirella | Relatiepsycholoog Mirella Brok

Relatiepsycholoog Mirella Brok - Made - Mirella
Liefdespsycholoog Made
Adelstraat 16
4921 BR Made


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht



Introductie


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Als relatiepsycholoog ondersteun ik mensen die angst voelen in hun romantische en/of familierelaties.

Ben je bang:

  • om relaties aan te gaan,
  • dat relaties eindigen,
  • om jezelf te zijn in relaties,
  • dat je jouw angst doorgeeft aan je (toekomstige) (klein)-kinderen,
  • om kwetsbaar over te komen,
  • voor eenzaamheid,
  • om écht contact te maken,
  • voor pijn bij seks,
  • om seks te initiëren,

 

en wil je jouw gedrag rond die angst veranderen? Dan ben je welkom om een afspraak te maken. Alleen, met je partner, een familielid of goede vriend. Ik ontvang individuen, paren, vrienden en gezinsleden.

 

Over angst

Angst hoort bij ons leven. Het is maar goed dat we angst hebben. Angst waarschuwt ons en het zorgt ervoor dat we onszelf beschermen. Dat neemt niet weg dat angst voelen erg vervelend is! Angst voelt zo naar. Er is dus een hele goede reden om van die angst af te willen. Hoe werkt dat dan?

 

Zo werk ik
Van angst afkomen kan het beste door de angst te onderzoeken. Dat doe ik via contextuele therapie, systemische therapie, cognitieve psychologie en oplossingsgerichte psychologie. Het ligt eraan wat bij jou past. Ik begeleid je persoonlijk, professioneel, enthousiast, eerlijk en ook met humor. Samen kijken we de angst in de ogen.

Online therapie

 

Online of telefoon gesprekken mogelijk

Sinds jaren voer ik ook sessies online. Ook heb ik veel ervaring met telefonische consulten. Voel je jezelf meer op je gemak met een online of telefonische afspraak? Dan is dat goed mogelijk. Hoewel de sfeer anders is, zijn de meeste mensen na een paar minuten al gewend. En zoals voor iedere intake geldt: we kunnen samen bekijken of de klik er ook is met een beetje technologie tussen ons.

Opleidingen & registraties

Vanuit een innerlijke gedrevenheid om me te specialiseren in relaties blijf ik leren. Ik studeerde ik af als Toegepaste Psycholoog, met een minor in Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling. Om mij verder te ontwikkelen volgde ik verschillende Post HBO Systemische opleidingen. Daar werd ik geraakt door de invloed van familierelaties. Sinds 2013 specialiseer ik mij in de contextuele therapie. Hier staat de relationele ethiek tussen mensen voorop.

 

 

Opleidingen

  • 2022 - 2025: Jezelf in beeld door creatief beeldend werk - De kleine tiki, Breda
  • 2021: Diverse nascholing zoals: Existentieel welzijn, De clown in therapie en Imagotherapie.
  • 2020: Diverse nascholing zoals: Heb verlies lief, Seksualiteit en Eros, Contact; de ziel van GGZ
  • 2019: Diverse nascholing zoals: Narcisme in relaties, Jij bent toch mijn moeder niet?!, en The Work
  • 2018: Diverse nascholing zoals: Partner en relatietherapie, systeem en seks - Swolsche School, Systeemtherapie Oost-Nederland
  • 2013 - 2017: Post HBO, Contextuele therapie - Leren over leven, Antwerpen
  • 2013 - 2013: Basistraining voor telefonische vrijwilligers - Sensoor, Tilburg
  • 2012 - 2012: Post HBO, Systeemtherapeutisch medewerker -  Rino Groep, Utrecht
  • 2010 - 2010: Minor, Persoonlijke en Professionele ontwikkeling - Fontys Hogescholen, Tilburg
  • 2008 - 2010: Bachelor Toegepaste Psychologie - Fontys Hogescholen, Eindhoven
  • 2000 - 2001: Propedeuse Journalistiek - Hogeschool van Utrecht, Utrecht

 

Registratiecodes

  • NBTP – L000083
  • NVPA – 103863
  • RBCZ – 214132R
  • Scag – 10644
  • KvK-nummer – 51743256
  • AGB's zijn opvraagbaar

 

Ik ben lid van meerdere beroepsverenigingen. Hierdoor vergoeden veel zorgverzekeraars mijn sessies vanuit het aanvullende pakket. Ben jij voor alternatieve zorg verzekerd? Dan ontvang je waarschijnlijk een gedeeltelijke vergoeding.



Registraties

Specialisaties

Er zijn vele psychologen en therapeuten die therapie geven om angst te verminderen. Al deze psychologen en therapeuten hebben verschillende opleidingen en werken dus vanuit specifieke methodieken.

 

Vanaf het begin van mijn psychologische carrière heb ik mij gespecialiseerd in relatie en gezinstherapie. Dat betekent dat ik hier specifiek in ben opgeleid, en dag in en dag uit werk met relaties en liefde. Persoonlijk vind ik therapie bij angsten omtrendt relaties een vak apart die een aparte methodiek verdiend. Vandaar mijn focus.

 

Mijn specialisaties zijn;

  • Relatietherapie en thema's rondom relaties en de liefde.
  • Auteur van verschillende artikelen op bijvoorbeeld LinkedIn, in de magazines van beroepsverenigingen en op de website overpsychologie.nl

 

 

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

In mijn praktijk speek ik mensen over;

 

1) Autonomie als antwoord op vele angsten in relaties, al dan niet door binding- of verlatingsangst

2) Dialoog als antwoord op vele angsten in relaties met dierbaren

 

3) Wanneer kwetsbaarheid mag

 

4) Vrijheid als antwoord om (toekomstige) (klein)kinderen te ontlasten

 

5) Overige relatieproblematiek, waaronder ook seksuele problematiek

 

 

1. Autonomie in relaties - Een antwoord op vele angsten zoals bindings of relatieangst

We beginnen onze gesprekken door te spreken over relaties. Al snel zal dan de autonomie in relaties naar voor komen. Ik geef je waarschijnlijk stukjes uitleg over autonomie in relaties. Maar nog meer bespreken we hoe het thema autonomie jouw relaties beïnvloed. En waar nodig hoe angst voor verbinding of verlating jouw autonomie beïnvloed.

Ik koppel uit jouw antwoorden als helpende gedachten, gevoelens en gedrag aan je terug. Het is daarna aan jou om te kijken wat je daarmee doet. Het gaat immers om jouw autonomie. Door niet enkel te kijken naar angsten, maar ook naar successen leer je om te gaan met jouw angsten. Hieronder lees je succesverhalen van anderen.

 

Van een cliënt hoor ik hoe zij met dit probleem al meerdere keren bij meerdere psychologen te raden is gegaan. Telkens miste ze iets in de begeleiding. Al kon ze er toen niet de vinger op leggen. Dat lukte wel toen ze dat bij mij vond.
 

Van een andere cliënt hoor ik hoe krachtig zij zich voelt als ze autonoom is. Al lukt dat bij haar partner beter dan bij haar kinderen en moeder. Ze is blij met de vooruitgang in haar partnerrelatie. Daar kan ze meer zichzelf zijn. Terwijl ze voorheen strijd voerde om zichzelf te zijn, lukt het haar nu om zichzelf te zijn zonder ruzie met haar partner. Ook de strijd in zichzelf verdween. Ze vindt zichzelf rustiger en leuker nu.

 

Een derde cliënt deelt met mij hoe lastig het is om de autonomie te vinden. Samen achterhalen we dat de last komt door een loyaliteitsconflict tussen zijn vrouw en familie. Tijdens onze gesprekken spreken we wisselend over zijn eigen beleving en de psychologische theorie. Daardoor nemen zijn emoties af en wordt zijn keuzevrijheid vergroot. Al heeft hij naar eigen zeggen een hele weg te gaan, is hij blij met deze voortgang.

 

Zoveel mensen, zoveel verschillende processen. Waar het volgens mij om gaat bij therapie omtrent autonomie, zijn de unieke en authentieke trajecten. De sessies en de resultaten zullen daarom bij ieder mens steeds anders zijn. Ik vind dat passend.  

 

 

2. Het is spannend om te spreken over de kern in betekenisvolle relaties

Allereerst oefenen we samen in het spreken over wat jij belangrijk vind in de relatie. Ik help je spreken door afwisselend te luisteren, te vragen, uit te leggen over hoe de psychologie dialogen ziet. Dat zullen we vanaf sessie één al samen doen. Zo ben ik aanwezig als een betrokken gesprekspartner.

Wanneer het spreken ons lukt in de praktijkkamer, ondersteun ik je bij het voorzichtig proberen in je belangrijke relaties. Wanneer je wilt misschien zelfs met de belangrijke ander(en) ín de praktijkruimte. Omdat oefening kunst baart, zullen steeds meer dialogen mogelijk zijn. Wanneer je ergens blokkeert, onderzoeken we samen hoe dat komt en hoe je dat kunt veranderen.

 

Vaak zijn mensen verwonderd over de patronen die zijn ontstaan door de jaren heen. Het samen uittekenen van patronen geeft velen herkenning en houvast. Dit stuk van de therapie geeft veel mensen weer hoop op verandering. Het is een fijn moment in een vaak al jarenlang proces. 

Aangezien deze materie veel oefenen vraagt, begeleid ik je met geduld en compassie. Daarover krijg ik vaak positieve feedback. Mensen waarderen mijn positiviteit en mildheid. Dat helpt hen groeien. 

 

3) Soms geeft kwetsbaar moed

Het is ontzettend spannend om een kwetsbaar stuk van jezelf te laten zien. Het is ook niet overal even veilig. Gelukkig is het in de meeste betrokken relaties wel veilig om kwetsbaar te zijn. Sommige mensen weten dat wel, of ze wensen het in ieder geval. Echter, voelt het nog niet zo veilig en gemakkelijk. Vandaar dat ik met je spreek over de verschillen tussen veiligheid, jezelf veilig voelen, en kwetsbaar mogen zijn. Allereerst oefen je kwetsbaarheid met mij. En dat is door de opzet van therapie met een therapeut in een praktijkruimte sowieso veilig.

 

Ondertussen ben ik getuige geweest van vele maskers en harnassen die in de praktijkruimte om de grond mochten kletteren. Na zo'n ervaring in de praktijk durven mensen vaak ook door te pakken in de thuissituatie. Eén cliënte vertelde me hoe mooi de gesprekken over intimiteit tussen haar en haar partner werden doordat zij de moed had om kwetsbaar te zijn. Een mannelijke cliënt vertelt hoe hij en zijn partner dichterbij elkaar zijn gekomen en hoe hij weer zin heeft gekregen in zijn relatie. Een derde vetelt in ons afsluitend gesprek hoe zij zowel met moeder als dochter heeft gesproken over een geheim dat zij al langere tijd meedraagt en hoe opgelucht zij hierover is.

 

4) Vrijheid om relatieangsten niet door te geven aan de volgende generatie

Wat is aangeboren en wat is aangeleerd? In de psychologie worden dit soort vragen onderzocht. Door mijn kennisvergaring en ervaring land ik op de volgende gedachten: sommige persoonlijkheidkenmerken zijn aangeboren (bijvoorbeeld temperament) en gedrag kan worden aan- en afgeleerd. En sommig gedrag gaat over van generatie op generatie. Alhoewel het soms juist het omgekeerd gedrag is. Angsten en relatiepatronen kunnen overgegeven worden.

 

Als contextueel therapeut kijk ik samen met jou naar thema's uit jouw gezin en dat van je partner. Dat doe ik onder andere met visuele middelen. Dat praat vaak een stuk makkelijker over deze complexe materie. Door het visueel en bespreekbaar te maken is de kans groter dat je meer vrijheid krijgt om gedrag te veranderen en de volgende generatie te ontlasten. Soms nodigen we hiervoor gezinsleden uit in de praktijkruimte. Zo hoef je het niet alleen te doen.

 

5) Overige relatieproblematiek en andere problemen

Ik ben gespecialiseerd in relatietherapie en thema's rondom relaties en de liefde. Iedere dag werk ik met mensen aan de relatie met zichzelf en anderen. Vaak speelt er naast angst ook een andere relatieproblematiek zoals gebrek aan intimiteit, een verstoorde balans tussen geven en ontvangen of communicatieproblemen. Daarnaast heeft ieder individueel mens eigen bagage. Denk aan burn-out, piekeren, somberte, stress of angst. Ik heb dus ook ruime ervaring om met jou aan deze problemen te werken. Hiervoor kun je dus ook bij mij terecht.

 

Tarieven

 

Heb jij een aanvullende verzekering met alternatieve vergoeding? Dan zal waarschijnlijk een gedeelte van de kosten door jouw zorgverzekeraar vergoed worden. Kijk voor jouw vergoeding op https://nvpa.org/verzekeringen/public

 

Onderstaande tarieven gelden voor 2024 en zijn op basis van 60 minuten. Het is mogelijk kortere of langere sessies te plannen. De prijs bereken ik dan naar verhouding. 

 

Individuele therapie tot 17.00 uur = 85,00 euro 0% BTW

Koppel therapie tot 17.00 uur = 51,45 euro per persoon inclusief 21% BTW

Een sessie voor het gezin = 125 euro per gezin inclusief 21% BTW

Openingstijden

Maandag Op afspraak van 8:00–17:00
Dinsdag Op afspraak van 8:00–17:00
Woensdag Op afspraak van 8:00–17:00
Donderdag Op afspraak van 8:00–17:00
Vrijdag Op afspraak van 8:00–17:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |