Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Mirella Brok | Relatiepsycholoog

Relatiepsycholoog-Vught
Reutsedijk 9
5264 PC Vught
mirella-brok@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Als relatiepsycholoog ondersteun ik mensen die angst voelen in hun romantische relaties en familierelaties. Voel je:

 

 • Angst om relaties aan te gaan,
 • Angst dat relaties eindigen,
 • Angst om jezelf te zijn in relaties,
 • Angst om alleen te zijn,
 • Angst dat je jouw angst doorgeeft aan je (toekomstige) (klein)-kinderen,
 • Angst om kwetsbaar over te komen,
 • Angst over hoe je jezelf gedraagd in relaties,

 

en wil je deze angst onderzoeken? Dan ben je welkom om een afspraak te maken. Alleen, met je partner, een familielid of goede vriend. Ik ontvang individuen, paren en gezinsleden.

 

 

Over angst

Angst hoort bij mensen. Het is maar goed dat we angst hebben. Angst waarschuwt ons en zorgt ervoor dat we onszelf beschermen. Ik ben dankbaar voor angst, en ik vind angst voelen erg vervelend. Angst voelt zo naar. Er is dus een hele goede reden om van die angst af te willen. Hoe werkt dat dan?

 

 

Zo werk ik
Van angst afkomen kan het beste door de angst te onderzoeken. Dat doe ik via contextuele therapie, systemische therapie, cognitieve psychologie en oplossingsgerichte psychologie. Het ligt eraan wat bij jou past. Ik begeleid je persoonlijk, professioneel, enthousiast, eerlijk en ook met humor. Samen kijken we de angst in de ogen.

 

Mocht mijn praktijk in Vught tijdelijk vol zitten? Dan ben je ook welkom in mijn praktijk in Made. Dat is slechts een half uurtje verder rijden.

Opleidingen & registraties

Na mijn studie als Toegepaste Psycholoog bleef ik leren vanuit een innerlijke gedrevenheid om me te specialiseren in relaties. Om mij verder te ontwikkelen volgde ik de opleiding Post HBO Systeemtherapeutisch Medewerker. Daar werd ik geraakt door de invloed van familierelaties. Sinds 2013 specialiseer ik mij in de contextuele therapie en andere systemische opleidingen. Hier staat de relationele ethiek tussen mensen voorop. Fijne relaties verminderen de angst, zo geloof ik.

 

 

Opleidingen

 • 2018 - 2018: Nascholing, partner en relatietherapie, systeem en seks - Swolsche School Systeemtherapie, Zwolle
 • 2013 - 2017: Post HBO, Contextuele therapie - Leren over leven, Antwerpen
 • 2013 - 2013: Basistraining voor telefonische vrijwilligers - Sensoor, Tilburg
 • 2012 - 2012: Post HBO, Systeemtherapeutisch medewerker -  Rino Groep, Utrecht
 • 2010 - 2010: Minor, Persoonlijke en Professionele ontwikkeling - Fontys Hogescholen, Tilburg
 • 2008 - 2010: Bachelor Toegepaste Psychologie - Fontys Hogescholen, Eindhoven
 • 2000 - 2001: Propedeuse Journalistiek - Hogeschool van Utrecht, Utrecht

 

 

Registratiecodes

 • NBTP – L000083
 • VCW – 1066
 • NVPA – 103863
 • RBCZ – 214132R
 • Scag – 10644
 • AGB code Zorgverlener 94101958
 • AGB code Onderneming 94062677
 • KvK-nummer – 51743256

 

Ik ben lid van meerdere beroepsverenigingen. Hierdoor vergoeden veel zorgverzekeraars mijn sessies vanuit het aanvullende pakket.Registraties

Specialisaties

Er zijn vele psychologen en therapeuten die therapie geven om angst te verminderen. Al deze psychologen en therapeuten hebben verschillende opleidingen en werken dus vanuit specifieke methodieken.

 

Vanaf het begin van mijn psychologische carrière heb ik mij gespecialiseerd in relatie en gezinstherapie. Dat betekent dat ik hier specifiek in ben opgeleid, en dag in en dag uit werk met relaties en liefde. Persoonlijk vind ik therapie bij angsten omtrendt relaties een vak apart die een aparte methodiek verdiend. Vandaar mijn focus.

 

Mijn specialisaties zijn;

 • Relatietherapie en thema's rondom relaties en de liefde.
 • Auteur van verschillende artikelen op bijvoorbeeld LinkedIn, in magazines van verschillende beroepsverenigingen en op de website overpsychologie.nl

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

In mijn praktijk ontmoet ik mensen en spreek met ze over:

 

1) Autonomie als antwoord op meerder angsten zoals binding- of verlatingsangst

2) Spreken met dierbaren over wat echt belangrijk is

 

3) Wanneer kwetsbaarheid oké is

 

4) Stoppen met het doorgeven van angsten aan je (toekomstige) (klein)kinderen

 

5) Overige relatieproblematiek

 

 

1. Autonomie in relaties - Een antwoord op vele angsten zoals bindings of relatieangst

We beginnen onze gesprekken door te spreken over relaties. Al snel zal dan de autonomie in relaties naar voor komen. Ik geef je waarschijnlijk stukjes uitleg over autonomie in relaties. Maar nog meer bespreken we hoe het thema autonomie jouw relaties beïnvloed. En waar nodig hoe angst voor verbinding of verlating jouw autonomie beïnvloed.

Ik koppel uit jouw antwoorden als helpende gedachten, gevoelens en gedrag aan je terug. Het is daarna aan jou om te kijken wat je daarmee doet. Het gaat immers om jouw autonomie. Door niet enkel te kijken naar angsten, maar ook naar successen leer je om te gaan met jouw angsten. Hieronder lees je succesverhalen van anderen.

 

Zoveel mensen, zoveel verschillende processen. Waar het volgens mij om gaat bij therapie omtrent autonomie, zijn de unieke en authentieke trajecten. De sessies en de resultaten zullen daarom bij ieder mens steeds anders zijn. Ik vind dat passend.  

 

 

2. Vermijden van spreken over de kern in betekenisvolle relaties

Allereerst oefenen we samen in het spreken over wat jij belangrijk vind in de relatie. Ik help je spreken door afwisselend te luisteren, te vragen, uit te leggen over hoe de psychologie dialogen ziet. Dat zullen we vanaf sessie één al samen doen. Zo ben ik aanwezig als een betrokken gesprekspartner.

Wanneer het spreken ons lukt in de praktijkkamer, ondersteun ik je bij het voorzichtig proberen in je belangrijke relaties. Wanneer je wilt misschien zelfs met de belangrijke ander(en) ín de praktijkruimte. Omdat oefening kunst baart, zullen steeds meer dialogen mogelijk zijn. Wanneer je ergens blokkeert, onderzoeken we samen hoe dat komt en hoe je dat kunt veranderen.

 

Aangezien deze materie veel oefenen vraagt, begeleid ik je met geduld en compassie. Daarover krijg ik vaak positieve feedback. Mensen waarderen mijn positiviteit en mildheid. Dat helpt hen groeien. 

 

 

3) Wanneer kwetsbaar over komen mag

Het is ontzettend spannend om een kwetsbaar stuk van jezelf te laten zien. Het is ook niet overal even veilig. Gelukkig is het in de meeste betrokken relaties wel veilig om kwetsbaar te zijn. Sommige mensen weten dat wel, of ze wensen het in ieder geval. Echter, voelt het nog niet zo veilig en gemakkelijk. Vandaar dat ik met je spreek over de verschillen tussen veiligheid, jezelf veilig voelen, en kwetsbaar mogen zijn. Allereerst oefen je kwetsbaarheid met mij. En dat is door de opzet van therapie met een therapeut in een praktijkruimte sowieso veilig.

 

Ondertussen ben ik getuige geweest van vele maskers en harnassen die in de praktijkruimte om de grond mochten kletteren. Na zo'n ervaring in de praktijk durven mensen vaak ook door te pakken in de thuissituatie. Eén cliënte vertelde me hoe mooi de gesprekken over intimiteit tussen haar en haar partner werden doordat zij de moed had om kwetsbaar te zijn. Een mannelijke cliënt vertelt hoe hij en zijn partner dichterbij elkaar zijn gekomen en hoe hij weer zin heeft gekregen in zijn relatie. Een derde vetelt in ons afsluitend gesprek hoe zij zowel met moeder als dochter heeft gesproken over een geheim dat zij al langere tijd meedraagt en hoe opgelucht zij hierover is.

 

 

4) Vrijheid in plaats van angsten voor de volgende generatie

Wat is aangeboren en wat is aangeleerd? In de psychologie worden dit soort vragen onderzocht. Door mijn kennisvergaring en ervaring land ik op de volgende gedachten: sommige persoonlijkheidkenmerken zijn aangeboren (bijvoorbeeld temperament) en gedrag kan worden aan- en afgeleerd. En sommig gedrag gaat over van generatie op generatie. Alhoewel het soms juist het omgekeerd gedrag is. Angsten en relatiepatronen kunnen overgegeven worden.

 

Als contextueel therapeut kijk ik samen met jou naar thema's uit jouw gezin en dat van je partner. Dat doe ik onder andere met visuele middelen. Dat praat vaak een stuk makkelijker over deze complexe materie. Door het visueel en bespreekbaar te maken is de kans groter dat je meer vrijheid krijgt om gedrag te veranderen en de volgende generatie te ontlasten. Soms nodigen we hiervoor gezinsleden uit in de praktijkruimte. Zo hoef je het niet alleen te doen.

 

 

5) Overige relatieproblematiek en andere problemen

Ik ben gespecialiseerd in relatietherapie en thema's rondom relaties en de liefde. Iedere dag werk ik met mensen aan de relatie met zichzelf en anderen. Vaak speelt er naast angst ook een andere relatieproblematiek zoals gebrek aan intimiteit, een verstoorde balans tussen geven en ontvangen of communicatieproblemen. Daarnaast heeft ieder individueel mens eigen bagage. Denk aan burn-out, piekeren, somberte, stress of angst. Ik heb dus ook ruime ervaring om met jou aan deze problemen te werken. Hiervoor kun je dus ook bij mij terecht.

Tarieven

Heb jij een aanvullende verzekering met alternatieve vergoeding? Dan zal waarschijnlijk een gedeelte van de kosten door jouw zorgverzekeraar vergoed worden. Kijk voor jouw vergoeding op https://nvpa.org/verzekeringen/public

 

Onderstaande tarieven zijn op basis van 60 minuten. Het is mogelijk kortere of langere sessies te plannen. De prijs bereken ik dan naar verhouding. 

 

Individuele therapie tot 18.00 uur = 81,50 euro 0% BTW
Individuele therapie na 18.00 uur = 91,50 euro 0% BTW

 

Koppel therapie tot 18.00 uur = 46,50 euro per persoon inclusief 21% BTW

Koppeltherapie na 18.00 uur = 51,50 euro per persoon inclusief 21% BTW


Een sessie voor het gezin =  105 euro per gezin inclusief 21% BTW

 

 

Openingtijden

Eens per tweeweken 's middags of 's avonds op afspraak.

 

Ik heb ook een praktijk in Made, waar ik de overige dagen werk.

 

Praktijkfoto's

Ligging


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |