Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Menno | Hypnotherapeut

Hypnotherapeut - Almelo - Menno
Hypnotherapie Almelo - Twente
Kieftsbeeklaan 1
7607TA Almelo
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Angst is een veel voorkomende klacht. Veel mensen hebben er last van en het komt steeds meer uit de taboesfeer. Al blijft het voor veel mensen (vooral mannen) soms erg lastig om er over te spreken in hun sociale omgeving. 

Agnsten heb je in alle soorten en maten. En soms is er mee te leven en hoeft men het niet op te lossen. Bv als je vliegangst hebt maar je hoeft nooit te vliegen. 

Maar vaak staat het een gelukkig leven in de weg en dan is het verstandig om het aan te pakken. Vaak weet je bewust dat je angst eigenlijk ongegrond is en er niet hoeft te zijn maar toch is het er. En wat je ook denkt, het komt steeds weer terug. Daarom kan het heel verstandig zijn om de onbewuste processen die de angst veroorzaken te onderzoeken en dat doe je het beste met hypnotherapie. 

 

 

Klachten die veel voorkomen 

 • angst,
 • slapeloosheid,
 • heel veel piekeren,
 • gebrek aan energie,
 • altijd uitgeput thuis komen na je werk,
 • afhankelijkheid van medicijnen,
 • schaamte en schuldgevoel,
 • depressieve gevoelens,
 • aanvallen van boosheid,
 • huilbuien,
 • gevoel van falen en
 • zie je op tegen elke afspraak?

 

 

Verandering

Wil jij weer functioneren zonder altijd op je tenen te moeten lopen?  

Leven zonder angst of paniekaanvallen? Wil je af van het constant scannen van je omgeving, het altijd maar op je hoede zijn? 

Wil jij weer zorgeloos, vrij, blij en ontspannen kunnen genieten van je relatie, je kinderen, van jezelf, je vrienden?

Wil jij weer dingen ondernemen zonder er tegen op te zien? 

 

Ik wil je daar uiteraard graag bij helpen.

 

Hypnotherapie

In de hypnotherapie-sessies onderzoeken we jouw probleem en vinden we de oorzaak, pakken we dit grondig aan en zorgen we voor snelle en duurzame verandering. Ik werk met de meest moderne en effectieve technieken in de hypnotherapie.

 

Als je meer wilt weten, misschien over wat hypnose nou precies is, stuur me dan een bericht met je vraag en dan neem ik snel contact met je op.

 

Omdat het bijzonder belangrijk is dat jij je goed voelt bij de therapeut die jou gaat helpen bied ik je de mogelijkheid tot een geheel vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.


Actie

Top dat je in actie komt, je wilt waarschijnlijk snel van je problemen af en weer ontspannen, vrij en zorgeloos verder.

 

 

Over mij

Ik ben hypnotherapeut in Twente en gevestigd in Almelo.

Mijn drive om mensen te helpen bij het terugkrijgen van ontspanning en plezier in het leven komt uit het feit dat ik de laatste jaren in mijn omgeving heel veel fijne mensen heel erg in de put heb zien zitten. En ook heel lang. Soms meerdere malen.

 

Vaak gaat dit gepaard met angsten. Omdat dit niet nodig is maar mensen vaak niet weten hoe ze het moeten aanpakken wil ik ze daar bij helpen.


Zelf heb ik vele jaren geleden ervaren dat bij burn-out/overspanning hypnotherapie mij in hele korte tijd weer volledig op de been heeft geholpen en mij van mijn angst om in een rij bij de kassa te gaan staan heeft afgeholpen. Weg hyperventilatie en daarvoor terug ontspanning en vertrouwen. 

Ik ben o.a. opgeleid door Edwin Selij, Bob Burns, Igor Ledochowski, Richard Nongard, Rob de Groof, Stephen Travers en Jeffrey Stephens. Mijn specialisatie is behandelen van alle stress- en spanningsgerelateerde klachten waaronder angsten en burn-out.
In mijn praktijk help ik je in de herstelfase van burnout en uiteraard en nog beter help ik je liever preventief zodat je burnout kunt voorkomen.

 

 

Angsten, fobieën, piekeren

Dus ook klachten als piekeren, angsten, lusteloosheid, emotionele labiliteit, slecht slapen, depressieve gevoelens, fobieën.

De hypnotherapie en de technieken die ik gebruik zijn gericht op een snelle verandering. Vaak zijn in drie sessies al enorme veranderingen bereikt. Het kan ook zijn dat er meer sessies nodig zijn. Elke client is verschillend en in alle gevallen is sprake van een maatwerktraject.


In principe bestaat een traject bij mij minimaal uit 3 sessies. 

Ben je op zoek naar een therapeut met

- veel levenservaring,
- werkervaring heeft bij zowel overheid, in het bedrijfsleven en als zelfstandige,
- die empatisch en vanuit compassie met jou werkt,
- maar met oog voor jouw te bereiken resultaat, 
- ook een nuchtere benadering van jouw probleem heeft,

dan is het slim om contact met mij te zoeken zodat je je problemen kan gaan oplossen. 

Online therapie

Online therapie verschilt niet veel van de therapie in de praktijk. De sessie wordt middels Zoom opgezet. In de sessies waarin geen hypnose wordt gebruikt (life)coaching zijn er geen extra zaken nodig om te regelen behalve een ruimte waarin men goede ontvangst heeft en rustig kan spreken. 

Hypnose is zeer goed mogelijk via beeldbellen.
In de therapiesessies waarbij hypnose wordt gebruikt is het noodzakelijk dat client alleen in een ruimte is waar hij/zij niet gestoord kan worden. Niet door kinderen, niet door een partner, niet door huisdieren en niet door de deurbel. Tevens is een fijne plek om te zitten/liggen erg prettig zodat de client kan ontspannen. 
Het gebruik van een headset is aan te raden maar niet per se noodzakelijk en het is goed om de laptop/pc zo te plaatsen dat deze niet hindert maar wel een goed beeld geeft van romp, handen en hoofd. 
We testen de opstelling en de verbinding in alle gevallen van te voren zodat we weten dat het werkt. Mededeling inzake corona-pandemie

Hypnotherapiesessies in de praktijk zijn nog steeds gewoon mogelijk. Ik volg de richtlijnen van de beroepsvereniging en het RIVM als er sprake is van corona.

Opleidingen & registraties

 • Gefertificeerd Hypnotherapeut
 • Gecertificeerd NLP Practitioner & Master Practitioner
 • Gefertificeerd Havening Techniques® Practitioner
 • Gecertificeerd Hypnotherapie Master Practitioner
 • Gecertificeerd Advanced Ericksonian Hypnosis
 • Gecertificeerd Hypnotherapie Practitioner
 • Gecertificeerd EFT/TFT Master Practitioner
 • Gecertificeerd HypnoFasting Expert
 • Gecertificeerd SuccesQuit Practitioner
 • Gecertificeerd Usui Reiki Master - Energy Healing
 • Gecertificeerd Lifecoach
 • Diverse coachingstrainingen 
 • Aangesloten bij CAT


Registraties

Specialisaties

Hypnotherapie, ik behandel conform de Phenomena Method van het Hypnose Instituut Nederland. Hiermee kunnen in 3 sessies al hele grote veranderingen plaatsvinden en vaak kunnen ook de problemen opgelost zijn. Maar omdat het altijd maatwerk is, is dit geen wet van meden en perzen.

 

We kijken samen naar de voortgang en ontwikkeling en bespreken wat nodig is. Maar snelle verandering zal vrijwel altijd plaatsvinden. Mijn trajecten bestaan in principe minimaal uit drie sessies zodat optimaal resultaat behaald kan worden. 


Ik behandel klachten als burn-out, overspanning, angst, piekeren, emotionele labiliteit, lusteloosheid, schuldgevoel, depressieve gedachten etc. De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

 • Angsten en fobieen 
 • Sociale angststoornis
 • Overmatig piekeren door angst voor verandering
 • Depressieve gevoelens 
 • Burnout
 • Overspannen - stress
 • Slaapproblemen 

Tarieven

Mijn tarief is €150,= incl. btw per sessie. 
De sessieduur staat niet helemaal vast maar duurt tussen de 1,5 en 2 uur.

Tevens online therapiesessies via Skype of Zoom.  

Ik heb geen afspraken met verzekeraars en geen agb-code.

Openingstijden

Maandag 9.00 - 17.00
Dinsdag 9.00 - 17.00
Woensdag 9.00 - 17.00
Donderdag 9.00 - 17.00
Vrijdag 9.00 - 17.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Hypnotherapie Almelo - Twente

Hieronder staan een aantal reviews over Hypnotherapie Almelo - Twente - Menno

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


En het resultaat is geweldig

Behalve een korte kennismaking op YouTube was onder hypnose gaan geheel nieuw voor mij en ik was dan ook benieuwd of ik dat wel “kon”. Vooraf was er een intake en bespraken we het probleem dat ik wilde aanpakken: minder piekeren, meer rust in mijn hoofd. Ik mocht comfortabel gaan zitten of liggen en daarna ging alles vanzelf. De eerste paar minuten was ik me nog wel bewust van wat ik deed maar daarna zakte ik dieper weg. Omdat je altijd licht aanwezig bent, ervaarde ik het geen moment als eng. En het resultaat is geweldig. Ik kan Menno dan ook van harte aanbevelen.

Janet


| 17 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het heeft mij een ander mens gemaakt

Nogmaals bedankt voor de sessies! Het heeft mij een ander mens gemaakt, ik sta nu positiever en krachtiger in het leven!


| Twente | 16 mrt 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik zal Menno zeker aanbevelen

Als alleenstaande ouder heb ik jarenlang moeten rennen en vliegen om de boel rond te krijgen. In een soort overlevingsstand moeten leven. Nu hij ouder wordt is het gevoel van overleven minder nodig.

Maar dat gaf mij een heel erg onrustig gevoel en oude onzekerheden staken de kop weer op. Ik heb Menno gevonden via internet door te googelen.

Enige twijfel over hypnose had ik wel, maar ik had er ook geen ervaring mee. Dus vond het waard om het te gaan proberen. De eerste sessie vond ik een aparte ervaring, maar het beviel me wel.

De sessies hebben gedaan wat ze moesten doen, het heeft me goed geholpen en mijn probleem opgelost en zou het weer doen mocht het nodig zijn.

Ik zal Menno zeker aanbevelen, inmiddels zijn naam ook al laten vallen bij iemand.


| Nijverdal | 17 jan 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Geen angstaanvallen meer

Hallo


Ik had last van sterke angstaanvallen. Het was me duidelijk geworden dat het onderbewustzijn het grootste deel van je hersenen uitmaakt mbt de “database”. Hypnose maakt het mogelijk het onderbewuste naar boven te brengen.

 

Menno kan uitstekend luisteren en neemt de tijd. Prettig om er te zijn en voelde me echt geholpen.

 

Wonder boven wonder heb ik helemaal geen angstaanvallen meer. Kan het aan bevelen.

 

MvGr een tevreden cliënt AL


| 31 okt 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |