Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Mari louise | Integratieve Psychotherapie

Integratieve Psychotherapie - Purmerend - Mari louise
Psychotherapie Purmerend
Tuinstee 61
1446 HH Purmerend
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Ik ben Mari louise en behandel reeds meer dan 15 jaar diverse angstklachten in mijn praktijk. Vanuit de integratieve benadering maak ik gebruik van verschillende psychologische stromingen zodat ik de behandeling altijd speciaal kan richten op dát wat jij precies nodig hebt om je angst te doen afnemen.
 
Leven met angst is geen pret, het belemmert je in je leven: en dat wil je niet langer. Neem gerust contact met me op, zodat we in alle rust kunnen ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.  

Angst kennen we allemaal wel en is oorspronkelijk bedoeld om gevaar te kunnen inschatten en eventueel te voorkomen. Eigenlijk heeft angst dus een gezonde intentie met ons.

Maar ervaringen in het leven en onze betekenisverlening daaraan maken dat angst soms een irreele vorm aanneemt: het belemmert ons dan in vrij handelen en krijgen dan het gevoel dat we de regie over ons leven kwijt raken.

Dit kan in de vorm van bijvoorbeeld situaties vermijden, dingen uit te stellen, of situaties in ons hoofd en in onze gedachten enorm bedreigend te maken. Je raakt de regie kwijt en piekert veel, ervaart daarbij vaak ook lichamelijke klachten zoals een hoge ademhaling, snelle hartslag, duizeligheid, trillen...

Niet fijn. We kunnen hier effectief iets aan doen!


Wanneer therapie
Als jij dit bij jezelf herkent, en als je merkt dat de angst je leven dusdanig belemmert, je meer dingen gaat vermijden en als je veel piekert en paniekaanvallen ervaart, dan help ik je daar graag bij.

Ik heb jarenlang ervaring in het behandelen van angstklachten. Waar je juist onbezorgd van het leven en elke dag wilt genieten, vergt de angst veel energie van je.

Ook al weet je dat de angst waarschijnlijk irrationeel is, het beheerst je dagelijkse leven. Daar wil je vanaf! 


Mijn werkwijze
Mijn begeleiding wordt omschreven als persoonlijk, respectvol en warm: ik zie jou als persoon, en niet enkel de klacht. Jij staat centraal!  

Allereerst nemen we in alle rust en uitgebreid je klachten door en kijken naar mogelijk oorzaken. Vervolgens stellen we samen doelen, wát will jij bereiken voor jezelf? En wat zal je merken bij jezelf als je je doelen hebt bereikt?

We leggen hierbij de nadruk op je kwaliteiten en je hulpbronnen, zodat je anders leert omgaan met de angstgedachten. Het verkrijgen van inzichten en blokkades en het toepassen van nieuwe vaardigheden maken datje vanuit je eigen kracht anders leert omgaan met je klachten.

Ik maak gebruik van de integratieve benadering waarbij ook cognitieve gedragstherapie, mindfulness en ACT worden ingezet. Open, oordeelloos en en met een relativerende knipoog naar luchtige humor nodig ik je uit om anders om te gaan met je klachten. En dat merk je, je zult je snel weer vrijer voelen.

Wil jij van je angst af? Neem gerust contact met me op, ik help je graag. 
 
Mari Louise

Online therapie

Online sessies zijn mogelijk!

Ik bied graag de mogelijkheid aan tot het inplannen van online sesies; je ontvangt dan per email een uitnodigingslink waarna we de sessie kunnen starten. De ervaring leert dat online-sessies als prettig worden ervaren; geconcentreerd en in alle rust kijken we samen naar je klachten en onderzoeken hoe jij je voelt en wat je nodig hebt om daar al stappen in te maken. Tussentijds evalueren we regelmatig waardoor je zicht krijgt op je proces en de verandering, waardoor je je als vanzelf al fijner gaat voelen. Je neemt weer de regie in je leven!

Opleidingen & registraties

Ik ben afgestudeerd in de Sociale psychologie en in Integratieve psychotherapie. Daarnaast ben ik geregistreerd bij de EAP te Wenen als ECP therapeut.

Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heb ik in 2003 mijn oorspronkelijke passie en interesse voor psychologie en de mens weer opgepakt en ben afgestudeerd aan de 4 jarige opleiding Integratieve Psychotherapie.

Vanuit interesse,leergiergiheid, enthousiasme en verdere professionalisering in mijn vakgebied ben ik gecertificeerd als:
♦ ECP therapeut
♦ Mindfulness Trainer
♦ ACT trainer ( Acceptance Commitment Therapy) 

Regelmatig volg ik bijscholingen en ben gecertificeerd in:
♦ Cognitieve gedragstherapie
♦ Arbeids- en organisatiepsychologie
♦ Positieve psychologie
♦ Klachtverhelderingstechnieken


Registraties

Specialisaties

De integratieve Psychotherapeutische behandeling is bewezen effectief bij:
♦ Angst en depressie
♦ Angst en stress
♦ Sociale angst
♦ Faalangst
♦ Bloosangst
♦ Angst om voor publiek te spreken
♦ Onzekerheid
♦ Laag zelfbeeld
♦ Perfectionisme
♦ Paniekaanvallen
♦ Hyperventilatie
♦ Hypochondrie
♦ Bindingsangst
♦ Verlatingsangst
♦ Piekeren

Tarieven

Het behandeltarief is € 95,00 per sessie. Een sessie duurt gemiddeld 45 minuten.

Vergoeding is mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering.

AGB code zorgverlener 94013320/ 90047623. In het AGB register worden alleen zorgverleners geregistreerd die voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen.

Openingstijden

Maandag 09.00 - 17.00
Dinsdag 09.00 -17.00
Woensdag 09.00 - 17.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag 09.00 - 17.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht