Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Lianne van Amersfoort-Karels | GZ-psycholoog / Cognitief gedragstherapeut VGCt /EMDR therapeut

GZ-psycholoog-Cognitief-gedragstherapeut-VGCt--EMDR-therapeut-Nederland

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Hartelijk welkom! 


Mijn naam is Lianne van Amersfoort. Ik ben GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en EMDR therapeut. Na vele jaren werkzaam te zijn geweest bij GGZ-instellingen heb ik een eigen basis ggz praktijk opgericht.

Op deze manier kan ik zo veel mogelijk werken volgens mijn eigen kwaliteitsstandaarden. Voor mij houdt dit in dat ik minder cliënten inplan dan gebruikelijk is bij de grotere instellingen. Op die manier behoud ik mijn focus en concentratie en kan ik echt de tijd nemen om over de behandeling na te denken.

Daarnaast werk ik altijd met wetenschappelijk bewezen effectieve methoden.

Ik heb mij gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en heb ruime ervaring met het toepassen van EMDR.  Omdat mijn praktijk contracten heeft met zorgverzekeraars wordt de behandelig bijna altijd vergoed door de zorgverzekeraar.

Mijn werkstijl kenmerkt zich door een persoonlijke benadering, waarbij wij samenwerken om de door jou gestelde doelen te behalen.

Ik heb ruime ervaring met het behandelen van diverse psychologische klachten, waaronder angstklachten, depressie, traumagerelateerde klachten (PTSS) en burn-out. Ik werk daarbij volgens de landelijk gestelde GGZ richtlijnen en gebruik altijd methoden die wetenschappelijk onderzocht en effectief bevonden zijn, zoals cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Lianne

Online therapie

Alle behandelingen vinden in mijn praktijk online plaats, meestal via beeldbellen. Dit gebeurt via een professioneel programma dat speciaal voor dit doel ontworpen is en voldoet aan de privacywet. Daarnaast kunnen al mijn klanten gebruik maken van online zelfhulpmodules. Op die manier kan ook tussen de sessies door aan de doelen gewerkt worden. Vaak zorgt dit voor een sneller herstel.


Er kan gekozen worden uit onderstaande vormen van online therapie of een combinatie daarvan:

 • Beeldbellen: je voert live gesprekken met een online psycholoog via een professioneel programma voor beeldbellen. Dit gaat heel eenvoudig door op een van te voren gestuurde link te klikken. Het is niet nodig een programma te installeren. Beeldbellen is de meest gekozen vorm van online therapie.

 • Online psychologische zelfhulpmodules: je kiest zelfhulpmodules die aansluiten bij je psychologische hulpvraag. Met behulp van uitleg, video's en opdrachten werk je aan je klachten. Er is keuze uit maar liefst 51 modules, zoals "Burn-out", "Lekker slapen" en "Somberheid".

 • Chatten: dit kan zonder elkaar te zien of te horen. Je voert live gesprekken met je online psycholoog via de chat. Dit gebeurt wederom via een programma dat voldoet aan de privacywet.


Mededeling inzake corona-pandemie

Alle behandelingen vinden online plaats. Ook EMDR verloopt via beeldbellen.

Opleidingen & registraties

Master klinische psychologie aan Universteit Leiden

GZ-opleiding

Cognitieve gedragstherapie

EMDR opleiding

Interpersoonlijke psychotherapie

 

Lid van de Landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten (LVVP)
Lid van Vereniging voor gedrags- en cognitieve therapieën (VGCt)

 
Registraties:

BIG nr 59925028025
AGB-code 94100414
VGCt lidmaatschapsnummer 203993

LVVP lidmaatschapsnummer 5361
KvK 75014181Registraties

Specialisaties

Ik ben gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en EMDR waarbij ik onderstaande klachten behandel:

- Angst: waaronder paniekaanvallen, fobieën, piekeren, sociale angst, faalangst
- PTSS: klachten na traumatische gebeurtenissen of na andere nare ervaringen
- Depressie, somberheidsklachten, rouw

- Dwangklachten
- Zelfbeeld: negatief zelfbeeld, onzekerheid
- Studie en werkgerelateerde problemen

- Overspannenheid en burn-out
- Levensfaseproblematiek
- ADHD / ADD onderzoek

- Gedragsproblemen bij dementie  / stemmingsproblemen bij dementie
- Onverklaarde lichamelijke klachten
- Leren leven met chronische ziekten of aandoeningen
- Ongewenste gewoonten

Deze praktijk is een basis ggz praktijk. Dit betekent dat er kortdurende behandeling wordt aangeboden. Meestal beslaat de behandeling tussen de 3 en 12 sessies.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

1. Paniekstoornis
2. PTSS (trauma)
3. Sociale angststoornis
4. Faalangst en fobieën
5. Gegeneraliseerde angststoornis (overmatig piekeren)


Angst, paniek en fobieën

Een angststoornis kan zich heel breed of heel specifiek uiten. Zo kan het zijn dat je eigenlijk altijd gespannen bent en stress ervaart. Je maakt je continu zorgen over allerlei dingen uit het dagelijks leven. Dit heet gegeneraliseerde angst.

Ook kan het zijn dat je over het algemeen weinig angst voelt, maar in hele specifieke situaties wel, zoals in sociale situaties (sociale fobie), in situaties waaruit je niet snel ongemerkt weg kan (bijvoorbeeld in een bioscoop) of angst voor specifieke dieren, voorwerpen of gebeurtenissen.


Wat zijn de psychische klachten bij een angststoornis?

Door een angststoornis kun je last hebben van:

 • piekeren
 • prikkelbaarheid
 • slechte concentratie
 • gespannenheid
 • moeheid
 • spierklachten
 • slaapproblemen


Soms wordt de angst zo hevig dat er een paniekaanval ontstaat. Een paniekaanval is voor veel mensen een zeer beangstigende ervaring, waarbij enkele van onderstaande klachten kunnen voorkomen:

 • hartkloppingen, zweten, koude rillingen, duizeligheid, beven
 • benauwdheid, een vervelend gevoel in de borst
 • tintelingen of een doof gevoel in handen en/of voeten
 • droge mond, misselijkheid, maagpijn, braken of diarree
 • gevoel flauw te vallen
 • het gevoel dat u de controle over uzelf verliest, gek wordt of doodgaat

Wanneer er vaker paniekaanvallen voorkomen of de angst om een nieuwe paniekaanval te krijgen je dagelijks leven belemmert kan er sprake zijn van een paniekstoornis. Wanneer je daarbij situaties vermijdt of met veel angst doorstaat is er sprake van een paniekstoornis met agorafobie.

Voor al bovenstaande angststoornissen bestaan zeer effectieve behandelingen. Deze worden allen aangeboden in mijn praktijk.

Tarieven

Omdat ik contracten heb afgesloten met zorgverzekeraars wordt de behandeling bijna altijd vergoed door de basiszorgverzekering. Ik heb met alle zorgverzekeraars een contract, behalve met VGZ.

Bij VGZ wordt 60 tot 70% van de kosten vergoed, bij alle andere zorgverzekeraars worden alle kosten vergoed. Wel spreekt je zorgverzekeraar eerst altijd je eigen risico aan.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig.  Deze kun je zelf aanvragen bij je huisartsenpraktijk. De tarieven die ik hanteer bij de behandelingen die voor vergoeding in aanmerking komen zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse zorgautoriteit.

Er zijn door de overheid verschillende soorten behandeltrajecten vastgelegd, waarbij er sprake is van een verschillend aantal sessies. Aan de hand van de ernst en complexiteit van de klachten wordt er een traject gekozen.

 • Kort traject (3 tot 5 sessies) € 522,13  Middel traject (6 tot 8 sessies) € 885,01  Intensief traject (9 tot 12 sessies) € 1.434,96  
 • Onvolledig behandeltraject (stoppen na intake) € 228,04 


Er is altijd de mogelijkheid om zelf de behandeling te betalen. Ook kun je kiezen voor coaching. Coaching is vaak gericht op persoonlijke ontwikkeling, zonder dat er sprake is van duidelijke psychische klachten. Tevens zijn er een aantal klachten die buiten de vergoeding van de basis ggz vallen, zoals relatietherapie.

De kosten zijn € 95,00 per sessie. Eén sessie is een gesprek van 45 minuten + 15 minuten administratietijd.

Openingstijden

Maandag 9:00-17:00
Dinsdag 9:00-17:00
Woensdag 9:00-17:00
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Online GZ-Psycholoog

Hieronder staan een aantal reviews over Online GZ-Psycholoog - Lianne van Amersfoort-Karels

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Lianne heeft mij heel fijn begeleid

IK was op zoek naar een online therapeut en kwam bij Lianne terecht. Ik heb op mijn werk bijna een jaar geleden een ongeluk gehad. Daar heb ik lichamelijk, maar ook geestelijk heel veel last van gehad. Ik durfde zelfs niet meer te werken.

Mijn bedrijfsarts raadde EMDR aan. Dit heeft Lianne bij mij gedaan. Ik moest aan het ongeluk denken, een soort plaatje ervan maken. En dan moest ik naar een lichtje kijken op mijn beeldscherm die heen en weer ging.

Heel gek, maar ik merkte dat de angst voor het ongeluk steeds minder werd. Ik ben twee weken geleden weer begonnen met opbouwen op mijn werk en dat gaat goed. Ik vind dat het heel goed heeft geholpen.

Lianne heeft mij heel fijn begeleid.

| 12 apr 2021
Vond je dit een nuttige review?
© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |