Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
hypnotherapeut - Enschede - Iris
Hypnotherapie Enschede - Twente
Potsweg 15 b
7523CA Enschede
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIris | hypnotherapeut

Introductie

Mijn naam is Iris. Ik ben hypnotherapeut, wijkverpleegkundige en moeder. Van mijn patiënten in de gezondheidszorg heb ik geleerd dat zij beter kunnen omgaan met gezondheidsproblemen en beter herstellen als lichaam en geest met elkaar samenwerken. Een medische aanpak alleen is niet voldoende. Echter werd er vaak zoveel angst en spanning ervaren dat er op mentaal niveau, naast luisteren en gesprekken, niet veel aan te doen was. Dit heeft ertoe geleid dat ik mij verdiept heb in hypnotherapie. Ik heb gemerkt dat het de meest natuurlijke manier is om jezelf en anderen te helpen.


We maken allemaal wel eens gebeurtenissen mee die gepaard gaan met gevoelens van angst, onzekerheid, verdriet of boosheid. Meestal worden die gebeurtenissen (deels) in ons onderbewuste opgeslagen, omdat ze op dat moment te bedreigend zijn. Ze worden veilig opgeborgen.

Soms komen flarden ervan omhoog als ze getriggerd worden door situaties in het heden. Die flarden kunnen zich manifesteren als angstklachten of paniekaanvallen.


Angstklachten

Als de angstklachten voortduren, kunnen je gezondheid of je dagelijks functioneren er behoorlijk door belemmerd worden.

Denk bijvoorbeeld aan het vermijden van situaties, dwanggedrag, controle issues, perfectionisme, gevoelens van minderwaardigheid, gevoel er niet bij te horen, niet gewenst te zijn, niet goed genoeg te zijn, angst voor ziekte, handicap, voor de toekomst, voor de dood, examenvrees, vliegangst, preoperatieve angst, angst voor narcose, voor prikken, spuiten, voor uiterlijke veranderingen bij een operatie, angst voor chemo- of radiotherapie, angst voor dood, of trauma na ingrijpende levensgebeurtenissen, evenals angst op weer op de fiets of in de auto te stappen na een ongeval, verhoogde waakzaamheid als gevolg van een periode van geestelijke of lichamelijke mishandeling, paniekaanvallen, hyperventileren, onverklaarde angst en nachtmerries. De lijst is eindeloos.


Omdat hypnotherapie met een breed palet aan technieken zowel op bewuste als onbewuste lagen van een onderliggend probleem ingrijpt, werkt deze behandeling efficiënt bij angstklachten en heb je er vaak minder sessies van nodig dan bij andere vormen van therapie. 


Bovendien geeft hypnotherapie vaak nog mogelijkheden waar andere methoden het laten afweten. Doordat het werken met hypnotherapie altijd in contact met het onbewuste plaatsvindt, kun je gevoelens en situaties die waren opgeborgen opnieuw veilig beleven. Hierdoor kunnen de belemmeringen in het functioneren die door deze gevoelens zijn ontstaan, verdwijnen. Resultaten ontstaan direct na enkele sessies en zijn doeltreffend en vooral blijvend.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op als je vragen hebt.

Iris

Online therapie

Sommige mensen geven de voorkeur aan de rust en omhulling van een bezoek aan de praktijk, anderen aan het gemak van online sessies.

Je mag hierin zelf een keuze maken. Je mag je live sessie ook altijd omboeken naar een online sessie of andersom

Online therapie maakt het mogelijk comfortabel in je eigen huis therapeutische behandeling te krijgen. Dat kan erg prettig zijn. Je eigen omgeving, waar je je thuis en veilig voelt.

Woon je niet in de buurt, dan kan online therapie je veel tijd besparen. Ook cliënten die korter of langer in het buitenland verblijven, kiezen vaak voor online sessies. Daarnaast kan e-therapie een oplossing zijn indien je mindervalide bent, hevige allergieën hebt of door omstandigheden niet makkelijk weg kunt van huis.

Voor een online sessie stuur ik je een link via app, of e-mail, wat je voorkeur heeft. Als je erop klikt, kom je in een digitale praktijkruimte met mij. Je hoeft geen programma’s of apps te downloaden. Het programma is avg-proof en betrouwbaar.

Opleidingen & registraties

Zoek je een hypnotherapeut? Deze term is niet beschermd. Iedereen kan zich zo noemen. Voorkom dat je terecht komt bij iemand die slecht is opgeleid als therapeut, of bij iemand die enkel een paar weken hypnose heeft geleerd. 

Je welzijn is daar veel te waardevol voor! Om het mooie vak van hypnotherapeut uit te kunnen oefenen, heb ik na mijn opleiding hbo-verpleegkunde, een uitgebreide 4-jarige studie hypnotherapie gedaan. Daarnaast ben ik ingeschreven bij de beroepsgroep voor hypnotherapeuten en bij de koepelorganisatie voor alternatieve zorg. Kies je voor een erkend hypnotherapeut, dan kies je voor begeleiding met een hoge kwaliteit en ben je in goede handen.

De opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd zijn:

Verpleegkunde (hbo)

Hypnotherapie (post-hbo)
Diverse trainingen zoals delenwerk, nlp, hypnotherapie bij kinderen, acceptance & commitment therapie, creatieve therapie, voice dialogue en hypnotherapie bij somatisch onvoldoende verklaarde klachten.

Onderzoek naar chronische pijnklachten.Registraties

Specialisaties

Mijn specialisaties zijn:

 

  • chronische pijnklachten
  • onzekerheid
  • angst
  • somatisch onvoldoende verklaarde klachten/ aanhoudende lichamelijke klachten
  • stoppen met roken

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

Voor welke klachten is hypnotherapie geschikt? We kunnen bijna zeggen, voor welke klachten niet? Psychose en depressie zijn klachten waar werken met trance niet wenselijk is. Verder is het bruikbaar voor de meeste klachten. Klachten die ik vaak tegenkom in de praktijk:

  • innerlijke conflicten
  • prikkelbare darm
  • angsten en fobieën
  • burn-out
  • trauma/ingrijpende levensgebeurtenissen

Tarieven

Je kunt kiezen voor losse behandelingen en meteen verlichting van je klachten ervaren. Of kies voor een voordelige bundel, als je je klacht grondig wilt aanpakken. Een behandelbundel biedt intensieve behandeling voor mensen die er echt voor willen gaan hun hulpvraag op te lossen. Het is een intensief traject. Het bestaat uit een bundel van 10 sessies voor volwassenen of 6 sessies voor kinderen.

Het is geschikt voor jou als je besluit dat je het vanaf nu echt anders wilt. Als je bereid bent ervoor te gaan, en te investeren in je welzijn. En je er klaar voor bent een grote stap te gaan zetten.Mijn tarieven zijn als volgt:

 

Behandeling voor volwassenen:
Samen plannen we een hypnotherapie sessie in van 1,5 uur per keer.
€ 110,80

Hypnotherapie sessie Kinderen
Samen plannen we een hypnotherapie sessie in van 60 minuten per keer.
€ 86,85

Mijn therapie wordt erkend en (deels) vergoed door zorgverzekeraars, wanneer je over een aanvullend pakket beschikt. Kijk op zorgwijzer.nl om te zien hoeveel jouw zorgverzekeraar vergoedt.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag 08.00 - 17.00
Zaterdag 08.00 - 12.00
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht