Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Catharina van der Schoot | Hypnotherapeut, EMDR therapeut, Integratief therapeut, Psycho-oncologisch therapeut

Hypnotherapeut,-EMDR-therapeut,-Integratief-therapeut,-Psycho-oncologisch-therapeut-Rijen
Houtelaar 12
5121 SE Rijen
therapeut-rijen@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

In mijn praktijk bied ik verschillende vormen van therapie aan die effectief zijn wanneer het gaat om angstklachten, fobien en/of paniekklachten. Met name hypnotherapie en EMDR zijn zeer effectief gebleken.

 

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie, waarbij men onbewuste innerlijke mogelijkheden optimaal benut om problemen en/of klachten in het dagelijks leven aan te pakken.

Voor angsten, paniek, en het aanpakken van ongewenste gewoonten is hypnotherapie een vorm van therapie die zijn sporen ruim heeft verdiend.

Hypnotherapie is een therapievorm waarbij doelgericht gebruik kan worden gemaakt van het trance-vermogen dat iedereen van nature in zich heeft. Ook regressietherapie valt binnen het terrein van de hypnotherapie.

 

Hypnotherapie is een heel bruikbare vorm van therapie wanneer u niet begrijpt waar uw klacht/probleem in het dagelijks leven door veroorzaakt wordt, of wanneer u vermoedt dat de oorzaak van uw klacht ligt in een in het verleden ervaren trauma.

 

 

EMDR-therapie

EMDR (= Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een ultra-kortdurende en effectieve techniek om angsten en fobien aan te pakken. De impact van de angst en/of paniek verliest aan kracht door het bewegen met uw ogen (of het luisteren naar geluidjes) en men voelt zich direct bevrijd van een last.

 

Wanneer u naar de praktijk komt in verband met angstklachten, dan zal ik eerst een uitgebreide intake met u doen om de angstklachten goed in kaart te brengen en om eventuele contra-indicaties voor EMDR uit te sluiten. Soms is het nodig om contact op te nemen met uw huisarts en/of de behandelend psycholoog of psychiater, om in overleg een voor u meest effectieve benadering te realiseren. 

 

 

Wat beweegt mij?

  • De wens om met mensen in contact te zijn op een niveau waarop verandering/heling plaats kan vinden;
  • Met mensen meebewegen in hun beleving van de wereld;
  • Mensen écht zien in hun behoeften.

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik ge-interesseerd in hoe het komt dat mensen doen wat ze doen. Dat heeft geresulteerd in uitgebreide studie naar menselijk gedrag en waar dat vandaan komt.

Uiteindelijk kwam ik uit op diverse therapeutenopleidingen: Ik heb gestudeerd voor hypnotherapeut, EMDR, integratief therapeut en psycho-oncologisch therapeut. Tevens was ik opleider voor therapeuten: leertherapeut en GZ-supervisor.

Door middel van jaarlijkse bij- en nascholing en door het lezen van vakliteratuur, ben ik in de gelegenheid om steeds weer nieuwe technieken aan mijn therapeutisch arsenaal toe te voegen. Sinds 1998 heb ik mijn praktijk aan huis.

 

In het verleden werkte ik o.a. voor de Hartstichting: hulp aan ouders van stervende kinderen of overleden kinderen, en als redactielid van het voorlichtingsblad 'Cordaad', bestemd voor ouders van hartpatientjes en voor beroepskrachten.

Vanuit mijn beroep als therapeut en als ervaringsdeskundige heb ik mijn medewerking verleend aan de totstandkoming van het boek 'In het teken van leven' van Rob Bruntink, over palliatieve thuiszorg voor stervende kinderen.

Na de middelbare school heb ik piano en schoolmuziek gestudeerd aan het Conservatorium in Tilburg. In mijn beroep als musicus heb ik 30 jaar gewerkt.

 

Opleidingen & registraties

1995 - 1998: hypnotherapie, Nederlandse Academie voor Psychotherapie (NAvP), Amsterdam.

1997 - 1998: Simontontherapie, psycho-oncologische hulpverlening, health counseling, BGL&Partners, Hoofddorp.

2002 - 2005: Leertherapie, NAvP, Amsterdam.

2005 - 2009: integratief psychotherapeut, NAvP, Amsterdam.

2005: EFT (Emotional Freedom Techniques), Tran-C-Actie, Eindhoven.

2006: EMDR, Tep, Oud Beijerland.

2009 - 2012: integratieve opleider, NAvP, Amsterdam.

2011 - 2013: GGZ-supervisor en supervisor psychotherapie, NAvP/LVSC, Amsterdam.

2014: Psychosociale Basiskennis (PsBK), NAvP, Amsterdam.

2017: Relatie coaching, Civas, Haarlem.

 

AGB-code persoonlijk: 90026042.

AGB-code praktijk: 90004876.

 

Gecertificeerd lid van de VIT: 045.99.A.

Registertherapeut RBCZ: 103100R.

Ingeschreven bij de SCAG: 11378. (Mensen die een klacht hebben en er met de therapeut niet uitkomen, kunnen via de beroepsvereniging VIT terecht bij de SCAG.)

 

Relevante werkervaring:

1998 - heden: Mijn eigen praktijk aan huis in Rijen. "Praktijk voor therapie en begeleiding".

1998 - 2016: opleider aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, Amsterdam.

Leertherapeut, supervisor, docent psycho-oncologische hulpverlening, docent therapeutische attitude.

2007 - 2010: Chess Mobiliteitscentrum, Roosendaal. Coachen van en therapie aan klanten in re-integratietrajecten, voorschakeltrajecten en traject 'psychische weerbaarheid', in opdracht van UWV's en CWI's in Roosendaal, Breda, Oosterhout, Bergen op Zoom en Goes.

2007: meelezer en feedbackgever voor de totstandkoming van het boek 'In het teken van leven' van Rob Bruntink, over palliatieve thuiszorg voor kinderen met kanker in de palliatieve en terminale fasen.

1993 - 2001: De Nederlandse Hartstichting, Bilthoven. Ondersteuning en psychologische hulp aan ouders met een kind in de terminale fase en na het overlijden van een kind. Werken voor en met groepen van ouders van een overleden kind.Registraties

Specialisaties

Sinds 1998 heb ik mijn praktijk aan huis in Rijen (N Br). Ik ontvang er mensen met diverse problemen/klachten. Ik werk met hypnotherapie, EMDR, integratieve therapie en psycho-oncologische hulpverlening.

Met name EMDR en hypnotherapie zijn zeer geschikt om angstklachten en fobien aan te pakken.

 

  • EMDR is een behandelingstechniek die we zeer succesvol in kunnen zetten bij angst- en paniekklachten, fobien en traumatische ervaringen waarvan de impact voor belemmeringen zorgt in het dagelijks leven. Door tijdens het denken aan de angst of het trauma met de ogen te bewegen of te luisteren naar 'klikjes', wordt de lading verminderd. EMDR kan dus ingezet worden op angsten die zorgen voor belemmeringen in het hier-en-nu. De behandeling met EMDR kan ultra-kortdurend zijn. Ik maak in de praktijk wel mee dat iemand binnen 3 sessies van de angst af is. Ook bindingsangst en verlatingsangst, een laag zelfbeeld en paniekklachten kunnen met EMDR behandeld worden.
  • Hypnotherapie is een therapievorm waarin we werken met het trancevermogen dat iedereen in zich heeft. Je gaat in trance om je onbewuste mogelijkheden om om te gaan met je angst op te zoeken: iedereen heeft in zijn/haar leven succesvolle ervaringen opgedaan die benut kunnen worden om de angst in het hier-en-nu aan te pakken. Bang dat je niet in trance kunt gaan? Ook angst is een vorm van trance: je bent er dus heel goed in! Hypnotherapie zetten we in wanneer onbewuste belemmeringen een rol spelen. Zoals bij angst en paniek en fobien, kunnen we hypnotherapie ook inzetten bij de behandeling van de conversiestoornis, stoppen met roken, eetstoornissen, psychosomatische klachten. Ook kun je hypnotherapie gebruiken voor innerlijke groei, verbetering van conditie en prestatieverbetering.
  • In de integratieve psychotherapie gaan we ervan uit dat de client oneindig veel meer is dan de klacht waarmee hij/zij naar de praktijk komt: de mens is niet de klacht maar heeft een klacht. We gaan uit van het holistische principe. We werken vanuit het beeld (je kunt je angst verbeelden) omdat het beeld de sleutel is tot het werken met onbewuste inhouden. Integratieve therapie is succeswvol gebleken voor zeer diverse klachten. Enkelvoudige klachten kunnen heel goed met integratieve therapie behandeld worden.
  • Psycho-oncologische therapie is bedoeld voor mensen met een levensbedreigende of chronische ziekte. Samen met de client wordt een speciaal op maat gemaakt traject opgesteld en de client kan dus naar eigen behoefte invulling geven aan de begeleiding. Wat o.a. aan bod kan komen: chemokuren goed doorstaan, terugkeer in de maatschappij, omgaan met moeheid en het goed verdelen van de beschikbare energie, oud zeer verwerken, omgaan met de sociale omgeving, (angst voor) de dood, voorbereiden op sterven. Er is indien gewenst aandacht voor belangrijke naasten van de client. De begeleiding kan ook thuis, in het ziekenhuis of in een hospice plaatsvinden, afhankelijk van de mobiliteit van de client.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

In de 20 jaar dat ik praktijk voer zijn er nogal wat clienten met angsten en fobien geweest.

Angst voor ziekte en dood (hypochondrie), angst voor benauwdheid en stikken, angst voor vast voedsel, vliegangst, angst voor spinnen, rijangst, angst om het huis te verlaten, angst voor hoge gebouwen en bruggen, angst voor spreken in het openbaar, podiumvrees, enz., enz.

Ik sta er meestal weer versteld van hoe snel een angst bewerkt kan worden met EMDR! 

 

Tarieven

De kosten:

Volwassenen per sessie €90,-.

Relatietherapie: €100,- per sessie. (€50,- per persoon).

Scholieren en studenten per sessie € 55,-.

De therapie wordt (gedeeltelijk) vergoed binnen de aanvullende pakketten van de meeste zorgverzekeraars. Ook CZ vergoed de therapie gedeeltelijk via de aanvullende pakketten.

Relatietherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars niet vergoed.

Openingstijden

Maandag 9.00 - 21.00
Dinsdag 9.00 - 19.00
Woensdag 9.00 - 21.00
Donderdag 9.00 - 21.00
Vrijdag 9.00 - 18.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktische info

Werktijden: ma t/m vr 9.00 - 18.00. Indien nodig kan er uitgeweken worden naar de avonden.
Tarieven: Volwassenen: €90 per sessie. Jongeren en studerenden €55 per sessie
Sessieduur: 60 minuten.
Opleidingen: Hypnotherapie, Health counselling, Integratieve therapie, psycho-oncologische therapie
Beroepsvereniging: Aangesloten bij de beroepsvereniging VIT, Vereniging van Integraal Therapeuten. Lidnummer beroepsvereniging VIT: 045.99.A. Registertherapeut, aangesloten bij de overkoepelende organisatie stichting RBCZ, Licentienr.: 103100R
Diversen: Aangesloten bij de SCAG in verband met de nieuwe Wkkgz (= wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) nummer 11378

Praktijkfoto's

Ligging

© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |