Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Catharina van der Schoot | Hypnotherapeut, EMDR therapeut, Integratief therapeut, Psycho-oncologisch therapeut

Hypnotherapeut,-EMDR-therapeut,-Integratief-therapeut,-Psycho-oncologisch-therapeut-Rijen
Houtelaar 12
5121 SE Rijen
therapeut-rijen@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

In mijn praktijk bied ik verschillende vormen van therapie aan die effectief zijn wanneer het gaat om angstklachten, fobien en/of paniekklachten. Met name hypnotherapie en EMDR zijn zeer effectief gebleken.

 

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie, waarbij men onbewuste innerlijke mogelijkheden optimaal benut om problemen en/of klachten in het dagelijks leven aan te pakken.

Voor angsten, paniek, en het aanpakken van ongewenste gewoonten is hypnotherapie een vorm van therapie die zijn sporen ruim heeft verdiend.

Hypnotherapie is een therapievorm waarbij doelgericht gebruik kan worden gemaakt van het trance-vermogen dat iedereen van nature in zich heeft. Ook regressietherapie valt binnen het terrein van de hypnotherapie.

 

Hypnotherapie is een heel bruikbare vorm van therapie wanneer u niet begrijpt waar uw klacht/probleem in het dagelijks leven door veroorzaakt wordt, of wanneer u vermoedt dat de oorzaak van uw klacht ligt in een in het verleden ervaren trauma.

 

 

EMDR-therapie

EMDR (= Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een ultra-kortdurende en effectieve techniek om angsten en fobien aan te pakken. De impact van de angst en/of paniek verliest aan kracht door het bewegen met uw ogen (of het luisteren naar geluidjes) en men voelt zich direct bevrijd van een last.

 

Wanneer u naar de praktijk komt in verband met angstklachten, dan zal ik eerst een uitgebreide intake met u doen om de angstklachten goed in kaart te brengen en om eventuele contra-indicaties voor EMDR uit te sluiten. Soms is het nodig om contact op te nemen met uw huisarts en/of de behandelend psycholoog of psychiater, om in overleg een voor u meest effectieve benadering te realiseren. 

 

 

Wat beweegt mij?

  • De wens om met mensen in contact te zijn op een niveau waarop verandering/heling plaats kan vinden;
  • Met mensen meebewegen in hun beleving van de wereld;
  • Mensen écht zien in hun behoeften.

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik ge-interesseerd in hoe het komt dat mensen doen wat ze doen. Dat heeft geresulteerd in uitgebreide studie naar menselijk gedrag en waar dat vandaan komt.

Uiteindelijk kwam ik uit op diverse therapeutenopleidingen: Ik heb gestudeerd voor hypnotherapeut, EMDR, integratief therapeut en psycho-oncologisch therapeut. Tevens ben ik opleider voor therapeuten: leertherapeut en GZ-supervisor.

Door middel van jaarlijkse bij- en nascholing en door het lezen van vakliteratuur, ben ik in de gelegenheid om steeds weer nieuwe technieken aan mijn therapeutisch arsenaal toe te voegen. Sinds 1998 heb ik mijn praktijk aan huis.

 

In het verleden werkte ik o.a. voor de Hartstichting: hulp aan ouders van stervende kinderen of overleden kinderen, en als redactielid van het voorlichtingsblad 'Cordaad', bestemd voor ouders van hartpatientjes en voor beroepskrachten.

Vanuit mijn beroep als therapeut en als ervaringsdeskundige heb ik mijn medewerking verleend aan de totstandkoming van het boek 'In het teken van leven' van Rob Bruntink, over palliatieve thuiszorg voor stervende kinderen.

Na de middelbare school heb ik piano en schoolmuziek gestudeerd aan het Conservatorium in Tilburg. In mijn beroep als musicus heb ik 30 jaar gewerkt.

 

Neem contact op

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtAangesloten bij

  • VIT
  • RBCZ
  • SCAG

 

 

Ook te vinden op:

Praktische informatie

Werktijden: ma t/m vr 9.00 - 18.00. Indien nodig kan er uitgeweken worden naar de avonden.
Tarieven: Volwassenen: €90 per sessie. Jongeren en studerenden €55 per sessie
Sessieduur: 60 minuten.
Opleidingen: Hypnotherapie, Health counselling, Integratieve therapie, psycho-oncologische therapie
Beroepsvereniging: Aangesloten bij de beroepsvereniging VIT, Vereniging van Integraal Therapeuten. Lidnummer beroepsvereniging VIT: 045.99.A. Registertherapeut, aangesloten bij de overkoepelende organisatie stichting RBCZ, Licentienr.: 103100R
Diversen: Aangesloten bij de SCAG in verband met de nieuwe Wkkgz (= wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) nummer 11378

Ligging


Alle therapeuten in Rijen >>
© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |