Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Cassandra Akse | Contextueel Therapeut, maatschappelijk werker

Contextueel-Therapeut,-maatschappelijk-werker--Roden
Exportweg 6-10
9301 ZV Roden
cassandra@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Hallo, ik ben Cassandra Akse, Contextueel Therapeut en Maatschappelijk werker. Word je overweldigd door angst en heb je het gevoel dat de onzekerheid die je voelt je belemmert in het dagelijks leven bijvoorbeeld in; relatie(s), gezin, werk etc.? Neem dan contact op.

 

Gesprekken met mij kunnen je helpen vat te krijgen op angstige gedachten/ emoties en daardoor de weg in te slaan van een vrijer mens in verbinding met jezelf en anderen. 

 

Mijn praktijk ligt tussen Roden en Peize, zo'n 10 km onder Groningen.

 

 

Angst en  emoties

Emoties van angst komen niet zo maar ergens vandaan, maar kunnen bijvoorbeeld een aanwijzing zijn van:

- ingrijpende gebeurtenissen in je leven of levensgeschiedenis,

- de wijze waarop je naar jezelf kijkt,

- hoe je denkt dat anderen over je denken

- onrecht dat je hebt ervaren,

- het nog niet bekend zijn met vaardigheden die je kunt aanleren om vat te krijgen op je eigen leven,

- etc.  

 

Angst is een belangrijke emotie die ons waarschuwt voor een dreigend gevaar maar het kan zijn dat de angst, die je ervaart, niet meer in verhouding staat tot datgene waar je bang voor bent  vb.;

- angst door negatief zelfbeeld - angst om in het openbaar te spreken - veel gespannenheid/ piekeren over sociale interactie - faalangst - angst voor kritiek - bang voor afwijzing - angst voor mensen  - etc. 

 

Dit kan ervoor zorgen dat je niet goed in je vel zit, prikkelbaar bent, gespannen, de neiging hebt om je terug te trekken, het leven niet als fijn ervaart.

 

Graag help ik je verder om de stap te maken richting keuzemogelijkheden die er liggen in het grip krijgen op angst. 

 

Werkwijze 

Belangrijke waarden in mijn hulpverlening zijn: het geven van vertrouwen, het scheppen van een band, erkenning geven, integraal benaderen, oprechte betrokkenheid.  

 

Voorafgaande aan de gesprekken vindt er een intakegesprek plaats waarin we kennismaken en de hulpvraag wordt verduidelijkt. Ook zal ik uitleggeven over het hulpverleningsproces. Na het intakegesprek is er ruimte om te overwegen of het aanbod passend is. 

 

 

Contextuele benadering

In de gesprekken werk ik vanuit de contextuele benadering. Er wordt gewerkt vanuit de feiten die beïnvloeden, psychologische aspecten zoals behoeften, afweermechanismen, inzichten, het beleven van jezelf en de ander. 

 

De manier van interactie met de ander. Waarbij relationeel ethische thema’s naar voren komen zoals: loyaliteiten, betrouwbaarheid, rechtvaardigheid, schuld, verdiensten, parentificatie.

 

Om de context van de hulpvrager duidelijk te krijgen maak ik een genogram. 

 

Ter ondersteuning van het proces kan er gewerkt worden met beeldtaal/ poppetjesmethode want, ‘daar waar woorden tekortschieten kunnen beelden helpen’.

 

In aanvang van het hulpverleningsproces geef ik advies over het benodigde aantal gesprekken.

 

 

Werkervaring

Mijn ruime werkervaring ligt binnen de geestelijke gezondheidszorg en het maatschappelijk werk. Ook geef ik trainingen op het gebied van 'zelfregie'.

 

Ik ben afgestuurd als Contextueel Therapeut met o.a. een afstudeerscriptie over het thema: 'Angstige emoties bekeken vanuit de contextuele benadering'. 

 

Heb je een Spaanstalige achtergrond dan kan ik je ook verder helpen, aangezien ik Spaans spreek. 

 

Online therapie

Online therapie wordt gegeven conform AVG beeldbellen/ videochat. Wil je gebruik maken van onlinetherapie meld je dan aan! Je ontvangt dan een bevestiging van het gesprek. Op de aangegeven datum en tijd klik je op de link die in de bevestingsmail staat vermeld. Vervolgens zal het gesprek op het scherm verschijnen en kan het gesprek starten. Mededeling inzake corona-pandemie

Mijn praktijk hanteert de volgende richtlijnen rondom het coronavirus: 
Wanneer je als cliënt twijfelt over je gezondheid (hoesten, niezen, keelpijn of koorts) willen we je vragen niet naar de praktijk te komen en de therapie/begeleiding tijdig af te zeggen;

Nies en hoest in de binnenkant van je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes, deze zijn ook in de praktijk beschikbaar en kunnen direct worden weggegooid;

Als je wél een therapiegesprek wilt, maar niet naar de praktijk kunt of wilt komen, behoort het tot de mogelijkheden om het consult telefonisch vorm te geven of via een AVG proof online omgeving waarvoor je door mij wordt uitgenodigd;

Als je gezond bent, dan kan de therapie/begeleiding gewoon doorgang vinden en ben je van harte welkom!

Voor de therapiesessie worden de handen schoongemaakt met desinfecterende handgel en kan er tijdens de aanwezigheid binnen de praktijk gebruik worden gemaakt van plastic handschoenen die mijn praktijk beschikbaar stelt. Dit geldt zowel voor de therapeut als voor de clienten;

We geven elkaar geen hand en we hanteren een afstand van ca. 1,5m tot elkaar;

Het beeldmateriaal wat gebruik wordt tijdens de sessies wordt alleen door de therapeut aangeraakt;

Wij vragen je op tijd, maar niet te vroeg te komen;

Wanneer de therapeut twijfelt over haar gezondheid zal zij de geplande afspraken met jou als cliënt zo spoedig mogelijk annuleren; 

Mijn praktijk draagt zorg voor een gezonde en zo optimaal mogelijk hygiënische werkomgeving voor ons allemaal. Wij kunnen echter niet garanderen dat het virus niet binnen onze praktijk overgedragen wordt.

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

  • Specialisatie Contextueel Therapeut, Nagy Academie
  • Basis opleiding tot Contextueel Hulpverlener ‘Grondbeginselen afstudeerscriptie ‘Angstige emoties bekeken vanuit de Contextuele Benadering, Nagy Academie https://www.linkedin.com/pulse/angstige-emoties-bekeken-vanuit-de-contextuele-benadering-akse/
  • Contextuele Introductietraining,
  • Training ‘Taal zonder grenzen’, Contextueel werken met beeldtaal,
  • Psychosociale Basiskennis Pro, Conform PLATO-eindtermen,
  • HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, afstudeerscriptie Interculturele communicatie,
  • Training Individuele Rehabilitatie Benadering,
  • Basiscursus Psychopathologie,
  • Sociaal-Juridisch Medewerker Arbeidsvoorziening/ Personeelswerk INHOLLAND,
  • Lerarenopleiding Spaans Noordelijke HogeschoolBeroepsvereniging

 

Registratiecodes

LVPW - 985
AGB code zorgverlener - 90108646
AGB code onderneming - 90067678
RBCZ licentienr.- 200413R
VCW lidnummer -1080
KVK -nummer - 66376602Registraties

Specialisaties

Angstige emoties bekeken vanuit de contextuele benadering

Emoties kunnen overweldigend zijn ofwel anders gezegd emoties kunnen overmeesteren, overmannen, overstelpen etc. Tegelijkertijd kleuren emoties het leven. 
Angstige emoties kunnen indicatoren zijn van ervaren onrecht in het verleden vanuit de persoonlijke levensgeschiedenis en de daaraan verbonden dynamiek.

De contextuele benadering leert dat affect zoals angstige emoties een relationele indicator kan zijn. De emotie staat niet op zichzelf, maar is een aanwijzing richting hetgeen zich afspeelt of af heeft gespeeld tussen de mensen die voor elkaar van betekenis zijn.
Een zienswijze waarin wordt gekeken naar de context van betekenisvolle relaties zoals familie, partners etc. Consequenties die voortkomen uit het feit dat mensen verbonden zijn door geboorte/ bloedlijn. Context gaat dus over onderlinge verbondenheid waarin keuzes, beslissingen consequenties hebben op diegenen waarmee wij in verbinding staan zoals familie, partners etc. Deze consequenties gaan door de generaties heen. Een ieder heeft zijn/ haar eigen relationele werkelijkheid ten aanzien van de context waaraan men verbonden is.

Om te begrijpen hoe emoties geïnterpreteerd kunnen worden biedt de contextuele benadering een ordening van 4 dimensies aan van de relationele werkelijkheid, te weten:
Feiten (objectiveerbaar), Psychologische aspecten, Communicatie (objectiveerbaar), Relationele Ethiek.
De relationeel ethische dimensie functioneert als een paraplu die de andere 3 dimensies overkoepelt. In deze dimensie staat het woord ‘rechtvaardiging’ centraal. Rechtvaardiging in relaties tussen mensen, is veelal de doorslaggevende factor. Rechtvaardiging omvat de aandacht van alle drie voorgaande dimensies, maar voegt in deze dimensie dus een vierde realiteit toe (Nagy en Krasner, 1994, p. 75).

Wanneer de balans van geven en ontvangen in evenwicht is binnen een relatie dan ontstaat er vertrouwen. Vertrouwen en betrouwbaarheid is onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling en het aangaan en behouden van duurzame relaties. Het is dan ook de voornaamste relationele hulpbron binnen de contextuele therapie.

 

 

Tarieven

Tarieven: Intakegesprek € 50,- duur 60 minuten,

Vervolggesprekken: € 60,25,- duur 75 minuten.

 

Openingstijden

Maandag Op afspraak van 9.00-21.15 uur
Dinsdag Op afspraak van 9.00-21.15 uur
Woensdag Op afspraak van 9.00-21.15 uur
Donderdag Op afspraak van 9.00-21.15 uur
Vrijdag Op afspraak van 9.00-21.15 uur
Zaterdag Op afspraak van 9.00-13.00 uur
Zondag Gesloten

Praktijkfoto's

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |