Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Cassandra Akse | Contextueel hulpverlener, maatschappelijk werker

Contextueel-hulpverlener,-maatschappelijk-werker--Roden
Exportweg 6-10
9301 ZV Roden
cassandra@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Hallo, ik ben Cassandra Akse, Contextueel hulpverlener en Maatschappelijk werker. Word je overweldigd door angst en heb je het gevoel dat angstige emoties je belemmeren in het dagelijks leven en de verantwoordelijkheden die erbij horen?

 

Neem dan contact op. Gesprekken met mij kunnen je helpen vat te krijgen op angstige gedachten en emoties en de weg in te slaan naar een vrijer mens in verbinding met jezelf en de ander. 

 

Mijn praktijk ligt tussen Roden en Peize, zo'n 10 km onder Groningen.

 

 

Angstige emoties

Angstige emoties komen vaak niet zo maar ergens vandaan, maar zijn veelal een aanwijzing van dat wat zich afspeelt of heeft afgespeeld in je levensgeschiedenis.

 

De wijze waarop je kijkt naar angst of omgaat met angst kan bepaald zijn door;

gezin van herkomst, ingrijpende gebeurtenissen, het ontkennen van behoeften die je hebt, niet helpende communicatiepatronen, onrecht van wat je is aangedaan, kortom daar is veel over te leren en te ontdekken. 

 

 

Werkwijze 

Belangrijke waarden in mijn hulpverlening zijn: het geven van vertrouwen, het scheppen van een band, erkenning geven, integraal benaderen, oprechte betrokkenheid.  

 

Voorafgaande aan de gesprekken vindt er een intakegesprek plaats waarin we kennismaken en de hulpvraag wordt verduidelijkt. Ook zal ik uitleggeven over het hulpverleningsproces. Na het intakegesprek is er ruimte om te overwegen of het aanbod passend is. 

 

 

Contextuele benadering

In de gesprekken werk ik vanuit de contextuele benadering. Er wordt gewerkt vanuit de feiten die beïnvloeden, psychologische aspecten zoals behoeften, afweermechanismen, inzichten, het beleven van jezelf en de ander. 

 

De manier van interactie met de ander. Waarbij relationeel ethische thema’s naar voren komen zoals: loyaliteiten, betrouwbaarheid, rechtvaardigheid, schuld, verdiensten, parentificatie.

 

Om de context van de hulpvrager duidelijk te krijgen maak ik een genogram. 

 

Ter ondersteuning van het proces kan er gewerkt worden met beeldtaal/ poppetjesmethode want, ‘daar waar woorden tekortschieten kunnen beelden helpen’.

 

In aanvang van het hulpverleningsproces geef ik advies over het benodigde aantal gesprekken.

 

 

Werkervaring

Mijn ruime werkervaring ligt binnen de geestelijke gezondheidszorg en het maatschappelijk werk. Ook geef ik trainingen op het gebied van 'zelfregie'.

 

Ik ben afgestuurd als Contextueel Hulpverlener met een afstudeerscriptie over het thema: 'Angstige emoties bekeken vanuit de contextuele benadering'. 

 

Heb je een Spaanstalige achtergrond dan kan ik je ook verder helpen, aangezien ik Spaans spreek. 

 

Praktische informatie

Werktijden: In overleg
Tarieven: Intakegesprek € 45,- duur 60 minuten, Vervolggesprekken € 45,- per 60 minuten. Ik ga uit van een hulpverleningsgesprek van 75 minuten.
Sessieduur: Individuele gesprekken 75 minuten
Opleidingen: Specialisatie Contextueel Therapeut i.o, Basis opleiding tot Contextueel Hulpverlener ‘Grondbeginselen afstudeerscriptie ‘Angstige emoties bekeken vanuit de Contextuele Benadering, Contextuele Introductietraining, Training ‘Taal zonder grenzen’, Contextueel werken met beeldtaal, HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, afstudeerscriptie Interculturele communicatie, Training Individuele Rehabilitatie Benadering, Basiscursus Psychopathologie, Sociaal-Juridisch Medewerker Arbeidsvoorziening/ Personeelswerk INHOLLAND, Lerarenopleiding Spaans Noordelijke Hogeschool
Beroepsvereniging: Lid van Vereniging van Contextueel Werkers

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |