Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
Psycho-sociaal therapeut & life-coach - Nieuwegein - Carola
Therapie Nieuwegein
Lingestraat 20
3433 BH Nieuwegein
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCarola | Psycho-sociaal therapeut & life-coach

Introductie

Als je last hebt van slaapproblemen, prikkelbaarheid, rusteloos, gespannenheid, piekeren, slechte concentratie en rusteloosheid kan het zijn dat je last hebt van een fobiepieker-, of angststoornis.

 

Zeker als je de situaties gaat vermijden waar je voorheen meer last kreeg van je angsten of zelf een paniekaanval kreeg. Kortom de angst en/of  het (dwangmatig) piekeren staat je in de weg om "normaal" te kunnen functioneren.

 

  

Angstklachten

Heb je last van angst, paniek, fobie, dwanggedachtes of angstklachten?

 

Krijg je steeds meer last van hartkloppingen, beven of trillen, pijnlijke stijve spieren, onrust in je lichaam met bevriezing, afwezigheid en verdoofd voelen tot gevolg? En merk je dat je de neiging hebt om doodgewone situaties steeds meer te gaan vermijden

 

Dan kan mijn trauma coaching-, EMDR-therapie, psychotherapie maken dat je de grip op jouw leven weer terug krijgt!

 

Soms is er een duidelijke beginpunt van je angst/ fobie, bijvoorbeeld na een heftige intense ervaring (een psychotrauma) en soms ontstaat het geleidelijk aan en merk je ineens dat je je leven te veel beheerst.

 

Dan kan ik je helpen met therapie die aangepast word op jouw persoonlijk situatie. je kunt altijd op korte termijn een vrijblijvend en gratis kennismakings gesprek plannen van 20 minuten.

 

Als het hierna goed voelt om de een begeleidingstraject te gaan starten, beginnen we met een intake-gesprek. Daarin maken we samen een probleem analyse en stellen we een behandelplan op. Daarin maak ik een inschatting van hoelang het traject gaat duren en met welke frequentie we de sessies gaan inplannen.

 

Therapie onderdelen komen uit de: cognitieve gedragstherapie, traumatherapie, systemische werk, ontspanningsoefeningen en visualisaties.

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakings gesprek.

 

Carola

 

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

 •  Verpleegkundige-A (BIG- geregistreed)

 •  NLP Master 

 •  Mediumschap 1&2 (Spirit Talks) 

 •  Stromend door de overgang 

 •  Psychopathologie 

 •  Traumacoach 

 •  Train de trainer 

 •  Traumatherapie 

 •  EMDR


Registraties

Specialisaties

Als gecertificeerde traumatherapeut ben ik gespecialiseerd in PTSS. Vooral om dit te herkennen in 'allerdaagse" klachten (zoals hierboven beschreven).

 

Soms zit er achter een belemmerende, bekende, angst een ongediagnostiseerde en onbehandeld PTSS.  Waardoor je soms, geheel onverwachts, een vecht/ vlucht overlevingsmechanisme van je lichaam kunt ervaren.

 

En als daar niet een (logische) directe aanleiding voor lijkt te zijn neemt vaak angst, hiervoor, steeds meer toe. Kortom je beland steeds meer in een vizieuze cirkel en blijft daar vaak in rond draaien zonder een uitweg te kunnen vinden

 

Als je in therapie gaat ontdekken waardoor dit mechanisme is ontstaan en hoé het jouw leven overneemt, kun je aan de verwerking ervan beginnen. Waardoor je vrij snel gaat merken dat je je eigen emoties en lichamlijke onrust zelf kunt gaan reguleren met rust en balans als gevolg.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

Top 5 van van de meest behandelde angsten in mijn praktijk zijn:

 1. Perfectionisme
 2. Onzekerheid
 3. Verlatingsangst, bindingsangst
 4. Faalangst
 5. PTSS (post traumatische stresstoornis)

Tarieven

De intake (1e gesprek) heeft een tarief van € 141,- en daarna is iedere sessie € 104,50. 

Omdat ik aangesloten ben bij de VBAG komt de begeleiding deels in aanmerking voor vergoeding via je aanvullende (zorg)verzekering. Informatie hierover kun je vinden op de website : Zorgwijzer of via je eigen zorgverzekering. 

Mijn therapie valt onder: Natuurgeneeskunde/ Psychosociaal en de prestatie code ervan is: 24511.

 

Indien je klachten werk gerelateerd zijn is het mogelijk om een offerte op te stellen om deze bij jou werkgever in te dienen.

 

Openingstijden

Maandag 08.45 - 17.30 uur
Dinsdag 08.45 - 17.30 uur
Woensdag 08.45 - 17.30 uur
Donderdag 08.45 - 17.30 uur
Vrijdag 08.45 - 17.30 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht