Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Wendy | Psychosociaal Therapeut en EMDR practitioner

Psychosociaal-Therapeut-en-EMDR-practitioner-Enschede
Oosterstraat 2 (verdieping 3A)
7514 DZ Enschede
wendy@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Mijn naam is Wendy, binnen mijn praktijk werkzaam als psychosociaal therapeut en EMDR practitioner in Enschede.


Boos, bang, verdrietig: deze gevoelens kun je krijgen wanneer je erachter komt dat je jouw angstklachten niet alleen kunt "oplossen", hoe graag je ook zou willen. Dan gaan er dagen, weken of soms maanden voorbij voordat je geaccepteerd hebt dat je hulp kunt gebruiken. Dat is de eerste stap.

Hoe fijn zou het zijn om tijdens een afspraak deze angstklachten op tafel te kunnen leggen? Ik bespreek graag met je wat jij wilt met je angstklachten, hoe jij je wilt gaan voelen en hoe je daar wilt komen. Als psychosociaal therapeut ondersteun ik je graag bij je angstklachten, welke ik regelmatig tegenkom bij cliënten in mijn praktijk.

Naast specifieke angstklachten bied ik ondersteuning aan: 


Jong volwassenen
Jong en ook volwassen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. Vaak leer je jezelf in deze periode van je leven beter kennen en kom je erachter wat je graag wilt, kies je voor een studie en/of baan, ga je ergens anders wonen, relaties kunnen zich gaan ontwikkelen.

Het zoeken naar je ik is in deze tijd een dynamische en vaak ook moeilijke tijd. Jij kan bijvoorbeeld te maken krijgen met: frustratiegevoelens, angsten of paniekaanvallen, depressiviteit, somberheid, vermoeidheidsklachten, overspannenheid/burn-out klachten, studieproblematiek en identiteitsproblemen.

 

Volwassenen
Ik werk vanuit een betrokken houding om jou te ondersteunen in jouw proces. Het komt erop neer dat ik mij vooral richt op de mens achter de klacht en niet alleen op de klacht.

Jij kan bijvoorbeeld te maken krijgen met: niet weten wat je wilt, moeite met het stellen van grenzen, stressklachten, somberheid en depressie, eenzaamheid, angst en boosheid, werkgerelateerde problemen, prikkelbaarheid en alertheid, identiteitsproblemen, seksuele identiteit, coming-out problematiek, moeilijk vinden om keuzes te maken, angstgevoelens, eetproblemen, relatieproblemen, rouw en verlies.


EMDR

De behandeling van nare ervaringen (zoals een inbraak of overval, verkeersongeval, lichamelijke mishandeling, psychische mishandeling, verlies van een kind of geliefde, ziekte, etc) was in het verleden vaak ingewikkeld, langdurig en vaak ook zonder succes.

De laatste ontwikkelingen op het gebied van verwerking van psychotrauma maken duidelijk dat de verwerking van traumatische behandelingen in bepaalde gevallen aanmerkelijk kan worden versneld door het toepassen van Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). Met EMDR kan het aantal sessies aanzienlijk terug worden gebracht bij enkelvoudige nare of traumatische ervaringen. Vastgesteld is dat de werking ook lange tijd na de behandeling nog steeds effectief is.

 

Geaardheid problematiek
Het kan zijn dat je problemen ervaart rondom je seksuele identiteit en merkt dat je vastloopt of zelfs het leven niet meer ziet zitten. Dat is iets wat veel mensen zich tegenwoordig niet meer kunnen voorstellen als het gaat om homoseksualiteit, lesbische, biseksuele of een andere geaardheid. Dit is vaak een misvatting, het kan namelijk best zo zijn dat de omgeving jouw geaardheid accepteert, maar dat jijzelf nog moeite hebt om er verder mee naar buiten te komen.

Maar wat ook kan is dat familie, vrienden of collega’s moeite hebben om het te accepteren en je verwart raakt. Het is niet vreemd wanneer je hier hulp bij zoekt om er sterker uit te komen. Ik denk graag met je mee en ondersteun je graag in dit proces naar het zoeken van je eigen identiteit in combinatie met je omgeving.


Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op. Therapie in English is also possible.

Met vriendelijke groet,

Wendy

Opleidingen & registraties

Opleidingen:
HBO Psychosociaal Therapeut
HBO PSBK
HBO EMDR
HBO POH-GGZ

Beroepsverenigingen en registraties:
De NFG: 8827
RBCZ: 190458R
BivT: EMDR practitioner
AGB code Therapeut: 90107177
AGB code Praktijk: 90066380
LV POH-GGZ: 1869
Kvk: 67898165

Vanuit bovenstaande beroepsverenigingen voldoe ik aan de verplichting tot na- en bijscholing en intervisie en supervisie.Registraties

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

Behandeling voor (jong) volwassenen vanaf 18 jaar.

 

De meest behandelde angstklachten in mijn praktijk:
- Faalangst
- Paniek- en angstaanvallen
- Bindingsangst
- Sociale angst

De meest behandelde overige klachten in mijn praktijk:
- Overspannenheid en burn-out
- Depressieve klachten
- Traumatische ervaring
- Studieproblematiek

Tarieven

Kennismakingsgesprek: vrijblijvend en kosteloos (15 minuten).
Individuele therapie: € 85,00 per sessie (45-60 minuten).

Genoemde bedragen zijn vrijgesteld van BTW.


De begeleiding die ik als psychosociaal therapeut en EMDR practitioner bied, wordt door meerdere ziektekostenverzekeraars gedeeltelijk vergoed. Controleer hiervoor je polis of vraag je verzekeraar.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag 18.30-21.00 uur
Vrijdag 08.00-17.00 uur
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |