Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Marlies | Psychodynamisch therapeut

Psychodynamisch-therapeut-Assen
Therapie & Coaching Assen
Oostersingel 19
9401 JZ Assen
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Angst op zichzelf is een hele nuttige emotie. Als jij midden op straat loopt en een auto toetert heel hard, dan zorgt de angst er meestal voor dat jij heel snel aan de overkant gerend bent. Of als je je ergens niet (emotioneel) veilig voelt, kun je ook in een soort bevriestoestand raken, zodat je minder bereikbaar bent voor de ander.

Angst kan ook tegen je werken. Bijvoorbeeld wanneer het je dagelijks leven belemmert. Of het weerhoudt je om stappen voor je eigen ontwikkeling te zetten. De angst voelt veel groter dan passend is in de situatie. 

Hoe kom je hier nu uit?

Van belang is te kijken naar dát wat achter je angst schuilgaat. Dit kan een nare gebeurtenis zijn uit het verleden en het bijvoorbeeld ook een patroon uit je gezin van herkomst. 

Als je de oorzaak weet, dan pas kun je de angst loslaten. En jij bepaalt wat je wel en niet los wilt laten. Daar begeleid ik je graag in.  Vervolgens help ik je stapje voor stapje jouw invloed te vergroten op dat waar je eerst zo bang voor was. Dan zul je merken dat je meer kracht en stevigheid in je hebt, dan je dacht!

Want wat als je nu wél eens in een drukke winkelstraat durft te lopen?  De lift durft te nemen op je werk, op de 8e etage?  Wat als je vloeiend die presentatie zou kunnen uitvoeren en je goed je verhaal kunt doen? 


Vrij gaan leven

Wat je angst ook is, ik help je graag zodat jij vrij kunt gaan leven! Dat jij je angst de baas wordt. Dat angst gewoon een emotie is, die komt en die gaat. Zonder dat het jou overspoelt. Wél dat de emotie angst een van de signalen is die je lichaam je geeft, net als boosheid, verdriet, of blijdschap. 

Zou jij je angst ook graag reduceren tot een functioneel signaal van jezelf? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Als psychodynamisch therapeut maak ik gebruik van diverse therapieën, die helpend zijn bij angstklachten. Dit kan RET zijn, technieken uit de positieve psychologie, alsook hypnotherapie, regressie of andere vormen van traumawerk. De therapieën zullen altijd afgestemd worden op de hulpvraag en wensen van de cliënt. 

Is je interesse gewekt? En lijkt mijn aanbod aan te sluiten op jouw wensen? Neem gerust contact met me op.

Marlies

Online therapie

Ik bied online therapie aan. Het kan zijn dat tijdens een traject een offline sessie wordt aanbevolen.


Mededeling inzake corona-pandemie

De praktijk wordt goed schoon gehouden. 
Volg je eigen gezondheid. Ben je niet fit genoeg om naar de praktijk te komen: van harte welkom voor een online sessie, of we plannen een nieuwe afspraak in.

Opleidingen & registraties

Opleidingen:


Psychodynamische therapie
PSBK

Registraties:

Lid van beroepsvereniging VBAG, onder licentienummer 21908005

AGB Praktijkcode: 90069518
AGB Zorgverlenerscode: 90110618


Registraties

Specialisaties

Tijdens de intake stel ik samen met de cliënt een doel op, waar hij of zij aan wil werken met mijn ondersteuning als therapeut. Elke cliënt en elk traject met een cliënt is uniek. En daardoor niet te voorspellen hoeveel sessies noodzakelijk zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Na twee tot drie sessies evalueren we hoe het gaat, of het traject aansluit bij de verwachtingen en wat er verder nodig is om het voorafgestelde doel te behalen.

Kinderen vanaf 8 jaar zijn ook welkom in mijn praktijk. Bij interesse: vraag naar de mogelijkheden.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:


- faalangst
- angst voor medische behandelingen
- sociale angsten
- hypochondrie

Tarieven

Tarieven

Mijn uurtarief is €81,50.
Een sessie duurt één tot anderhalf uur.

Voor een vrijblijvend intakegesprek vraag ik een bijdrage van €38,50. De praktijk leert dat dit gesprek al veel inzicht en opluchting geeft. In dit gesprek kijken we of, en wellicht hoe jouw hulpvraag aansluit bij mijn aanbod. 

Indien je aanvullend verzekerd bent bij een ziektenkostenverzekeraar, heb je mogelijk recht op gedeeltelijke vergoedingen. Dit is afhankelijk of je verzekering een contract heeft afgesloten met de VBAG. Vraag de verzekeraar naar de mogelijkheden.

In het kader van vitaliteit en duurzaamheidsthema's, zijn werkgevers vaak ook bereid (gedeeltelijk) financieel bij te dragen aan therapie. 

Openingstijden

Maandag 19-21:00 uur
Dinsdag 9:00-17:00 uur
Woensdag Gesloten
Donderdag 9:00--21:00 uur
Vrijdag 9:00-13:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |