Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Henk van Eck | Psychosociaal therapeut

Psychosociaal-therapeut-Lexmond
Wilgenhof 5
4128 SH Lexmond
henk-vaneck@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Ik geef psychosociale begeleiding aan mensen die in hun dagelijks leven worden beperkt door angstgevoelens en daar hun plezier en interesses niet meer in kunnen vinden. Dat kan bijvoorbeeld faalangst, sociale angst, bindings- en of verlatingsangst zijn of angst dat veroorzaakt is door een traumatische ervaring.

 

 

Therapie

Angst is een primaire emotie die je in bepaalde situaties waarschuwt als het levensbedreigend voor je is. Je kunt dan naar aanleiding van die informatie adequaat handelen en jezelf beschermen. Dit is een volkomen natuurlijke reactie.

 

Het is anders als je leven wordt beheerst door angst. Dit kan verlammend en beperkend werken op de dagelijkse dingen die je wilt doen in je leven. Deze angst is vaak gerelateerd aan een eerdere ervaring die je ooit hebt meegemaakt en welke je toen niet op de juiste wijze hebt verwerkt. 

 

Dit kan een heftige traumatische ervaring zijn geweest of een minder heftige ervaring uit je kindertijd waar je je kwetsbaarheid moest beschermen voor invloeden van buiten. In je kindertijd kan door een dergelijke gebeurtenis een overtuiging zijn ontstaan die beladen is met angst wat jou op dit moment kan beperken in je dagelijks handelen als je er bewuste of onbewuste aan herinnerd wordt.

 

In de therapie werk ik veel met het lichaam, met name bij traumatische ervaringen is het van belang te onderzoeken of je lichaam zich wilt ontladen van het trauma. Een heftig trauma slaat zich op in het lichaam als het niet via de natuurlijke weg is verwerkt, het  verkrampt letterlijk je lijf.

 

In de therapie gaat het om het bewust worden waar die verkramping zich bevind in je lichaam om dat stap voor stap los te laten. Je hoeft op deze manier het heftige verhaal niet te herbeleven.

 

 

Angsten

Angst die is ontstaan door overtuigingen die je bijvoorbeeld hebt gemaakt in je kindertijd kan leiden tot o.a. faalangst, sociale angst, bindings- en of verlatingsangst. Door onderliggende pijn te accepteren kun je voelen en daarna begrijpen welke overtuigingen dat zijn.

 

Je onderzoekt of deze overtuigingen nog relevant voor je zijn in je leven om vervolgens de denkpatronen die daardoor zijn ontstaan te doorbreken. Een overtuiging kan als voorbeeld zijn: ik ben niets waard, ik ben niet om van te houden, ik ben schuldig, ik kan dat niet, ik mag dat niet, ik ben niet belangrijk of ik moet perfect zijn, etc.

 

Dit verwerkingsproces geeft de mogelijkheid je hart weer te openen, met die eigenschap dat de liefde die vrijkomt een sterk helend vermogen heeft. Praktisch gezien kun je via deze weg je doelen en verlangens kenbaar maken en met heelheid in je leven staan. Helen om een heel mens te zijn wil zeggen dat je jezelf accepteert, dus ook je gebreken en imperfectie.

 

 

Werkwijze

De werkwijze in de therapie is dat je weer contact maakt met je voelen. Dat je je hoofd in verbinding brengt met je lichaam. Je onderzoekt met name die gevoelens welke je onderdrukt en dan toets je of de door jouw gemaakte overtuigingen die daar bij horen (nog) waar zijn.

 

Juist die gevoelens welke je onderdrukt zijn boodschappers om je kernwaarden te kunnen ont-wikkelen.

 

Zo werk je naar de zuivere gevoelens van je hart toe, wat maakt dat je bewust wordt van je authentieke zelf.

 

De belangrijkste werkvormen die ik hanteer zijn: Gestalt, psychosynthese/transpersoonlijke therapie, bio-energetica, systeemwerk, holistic-pulsing en mindfulness.

 

 

Persoonlijk

De mens heeft altijd mijn interesse gewekt en ben daardoor mijn leven lang nieuwsgierig geweest naar de processen als zingeving in de vorm van psychologie, spiritualiteit en filosofie. Na diverse opleidingen, trainingen en diepgaand zelfonderzoek ben ik in 2006 met een praktijk gestart op het gebied van persoonlijke en psychosociale begeleiding.

 

Centraal in mijn werk staat “leven vanuit je kern” en “zijn wie je bent”.

 

Mijn werkhouding als therapeut is dat ik op basis van gelijkwaardigheid en zorgvuldigheid een zoveel mogelijk veilige omgeving kan bieden waar ik met aandacht en compassie het proces van jouw mag begeleiden. Te luisteren zonder oordeel en jouw grenzen  te respecteren.

 

Eigenschappen die ik als therapeut te bieden heb zijn aandacht, geduld, compassie, creativiteit en zeker niet te vergeten humor. Naast het therapeutschap doceer ik in groepsverband yoga en chi gong.

 

Praktische informatie

Werktijden: Maandag, dinsdag en donderdag. In overleg ook op een andere dag.
Tarieven: €72,- per sessie
Sessieduur: 60 tot 75 min
Opleidingen: Gestalt, psychosynthese/transpersoonlijke therapie, bio-energetica, systeemwerk bij Instituut Boswijk te Doorn. Psychosociale basiskennis PSBK volgens PLATO-eindtermen bij “Instituut CAM” te Utrecht. Medische basiskennis - Psychopathologie - Psychofarmacologie bij “Dutch University College” te Deventer. DSM-4 in de praktijk bij “Dutch University College” te Deventer. Therapeut Holistic Pulser bij “School voor Holistic Pulsing” te Utrecht / Lelystad. Opleidingen Intuïtieve ontwikkeling bij “Centrum voor Leven en Intuïtie” (het CLI) te Utrecht. Opleiding Raja Yoga docent en hogere Yoga bij “Stichting Raja Yoga ‘t Gooi” te Bussum.
Beroepsvereniging: SBLP en RBCZ

Ligging


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |