Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
Psycholoog NIP - Groningen - Louise
Psycholoog Groningen
Kochstraat 1 -4
9728 KA Groningen


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtLouise | Psycholoog NIP

Introductie


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Je kunt voor verschillende angst- en fobieklachten bij me terecht. Na de intake kunnen we aan de slag met jouw angst(en) door middel van verschillende methodes zoals Cognitieve Gedragstherapie, Mindfulness en EMDR. Zo krijg je grip op je angst en meer inzicht in de reden van je angst. Zodat je uiteindelijk weer meer vrij je leven kunt leven.

 

Wat kan ik voor je betekenen?

Het kan zijn dat je op een bepaald moment vastloopt in je leven en je even niet meer weet hoe je verder moet. Misschien loop je tegen psychische klachten aan: stress, slecht slapen, piekeren, angst of somberheid. Het is fijn als je dan met een psycholoog kan praten. Meestal zijn dit niet de leukste momenten in je leven, maar achteraf vaak wel erg waardevol. Want, wat hebben ze je te leren? En kan je shit uiteindelijk waardevolle mest worden voor je toekomst? Ik loop graag een eindje met je mee tijdens dit proces.

 

Psychische klachten

Je kunt onder andere voor de volgende klachten bij me terecht:

Somberheid, Angst,Paniek, Trauma, Onzekerheid of weinig zelfvertrouwen, Stressgerelateerde klachten, Perfectionisme, Rouw, Dwangmatige gedachten of handelingen, Burn-out, Lichamelijk onvoldoende verklaarde klachten, Tinnitus, Levensvragen en zingeving, Moeite met aanpassing aan veranderde situaties of levensfase.

Mocht je klacht er niet tussen staan, dan kun je altijd even contact opnemen om te kijken of  je op je plek bent bij mijn praktijk. Er wordt echter geen crisis, verslaving, of ernstige eetproblemen behandeld. Voor deze problemen kun je via de huisarts verwezen worden naar de specialistische ggz.

 

Therapie en behandeling

Tijdens de sessies kijken we samen wat het is waar je precies tegen aanloopt. Al pratende ontstaat er een beeld van jou als persoon. Van wat jou heeft gemaakt tot de mens die je nu bent, om vervolgens ook vast te stellen waar je graag naar toe zou willen groeien.

 

Werkwijze 

In de behandeling wordt gebruikt gemaakt van verschillende technieken zoals mindfulness, EMDR, focusing, cognitieve gedragstherapie en de cliëntgerichte benadering van Rogers. De behandeling is integraal en heeft betrekking op zowel geest (cognities en emoties) als het lichaam. Het lichaam is een prachtige ingang om direct met de (onderliggende) emotie te werken, iets wat lastiger is als er alleen op cognitief niveau wordt gewerkt. Je wordt echter niet aangeraakt tijdens de behandeling.

 

 

Samenwerking

Om een integrale, holistische behandeling te kunnen geven, die zowel de geest als het lichaam erbij betrekt, werk ik graag samen met de psychosomatische fysiotherapeuten met wie ik de praktijkruimte deel, en een psychomotorisch therapeut uit Groningen.  Dit hoeft niet. Je kunt ook uiteraard ook alleen voor psychologische behandeling komen. De invulling van de behandeling gaat altijd in samenspraak met jou.

 

Ervaringen

Cliënten ervaren vaak snel een gevoel van vertrouwdheid bij me en waarderen het dat ik op een zachte en tegelijkertijd duidelijke manier de vinger op de zere plek weet te leggen.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Louise

Online therapie

Ik maak voor online therapie gebruik van Jitsi Meet, een gemakkelijke en privacy veilige manier van videobellen. Hiervoor heb je de webbrowser Google Chrome nodig, of je kunt de gratis app downloaden.

Opleidingen & registraties

- Master of Science in de Klinische en Ontwikkeling Psychologie
- Opgeleid tot intercultureel communicatie trainer
- Opgeleid tot mindfulness trainer
- Opgeleid tot enkelvoudige traumabehandelaar dmv EMDR


Registraties

Specialisaties

Voor wie?

Ik bied therapie aan volwassenen en jongvolwassenen vanaf 18 jaar. Je kunt bij me terecht voor kortdurende therapie. Dat houdt in gemiddeld maximaal 10 sessies. Dat kan meer en dat kan minder zijn. Mocht er in de intake naarvoren komen dat er mogelijk langer durende therapie gewenst is, dan zal ik dit tijdig met je bespreken. 

Praktijk

Mijn praktijk is opgericht vanuit de wens om psychologische zorg, curatief en preventief, te kunnen bieden met de nadruk op (mede)menselijkheid in plaats van op een diagnose. Wie is de persoon die voor je zit, en hoe is diens geschiedenis van invloed geweest op waar die nu tegenaan loopt? Kan iemand oude pijn doorvoelen en in het hier en nu keuzes voor hem/haar maken, die beter passen? Mindfulness en (trauma)therapie gericht op onderliggende kwetsuren,  geven hiervoor een prachtige basis, zonder  te pathologiseren.

Specialisatie

Mijn specialisatie is mensen begeleiden in het vinden van de kern van hun pijnpunt(en). Ik werk graag met emotie en oude pijn. Daarnaast werk ik met de cliënt pragmatisch en oplossingsgericht aan de klachten die meer aan de oppervlakte liggen, onder andere door middel van Cognitieve Gedragstherapie.


Ik studeerde in 2011 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in Klinische en Ontwikkelingspsychologie. In de algemene specialistische GGZ deed ik brede ervaring op in allerlei verschillende problematiek. Ik ben naast psycholoog, opgeleid als intercultureel communicatietrainer en mindfulnesstrainer. Ook begeleidde ik groepen gericht op het aanleren en oefenen van mindfulness en andere psychologische vaardigheden. 

Ik ben geregistreerd lid van het Nederlands Instituut Psychologen en draag het kwaliteits keurmerk van het NIP. Registratienummer: 235896.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

  1. Paniekaanvallen - met of zonder pleinvrees: overvallen worden door heftige angst- of paniekgevoelens waarbij je denkt dat je mogelijk dood gaat of gek wordt. Hierdoor durf je mogelijk niet meer de straat op of het openbaar vervoer in (pleinvrees).
  2. Sociale angst: angst dat andere mensen negatief over je denken, waardoor je niet meer goed jezelf kunt zijn.
  3. Gegeneraliseerde angst: je piekert over heel veel verschillende dingen, zoals geldzaken, je relatie, werk. Je bent steeds bang.
  4. Specifieke fobieën: je bent erg bang voor iets, waarvoor je weet dat je eigenlijk niet zo bang hoeft te zijn. Dat kan voor spinnen zijn, maar bijvoorbeeld ook voor op het eerste gezicht minder logische dingen, zoals lantaarnpalen of kuikentjes.
  5. Bindings- of verlatingsangst: in intieme relaties ben je bang dat mensen je zullen verlaten en klamp je je vast aan de ander, of durf je mensen juist niet dichtbij te laten komen uit (onbewuste) angst dat je uiteindelijk gekwetst zult worden.

Tarieven

Particulier

Mijn uurtarief is €105,25. Hiervoor ontvang je 45 minuten therapietijd en 15 minuten administratietijd voor de mij achteraf. Indien gewenst kun je kiezen voor een langere sessie. Het uurtarief wordt dan naar rato doorberekend. De therapie wordt niet vergoed door de verzekering.

Zakelijk

Als ondernemer kun je behoefte hebben aan coaching. Het zakelijke uurtarief is €105,75. Dit is exclusief 21% BTW. Hiervoor ontvang je 45 minuten coaching tijd en 15 minuten administratietijd voor mij achteraf. Indien gewenst kun je kiezen voor een langere sessie. Het uurtarief wordt dan naar rato doorberekend.

Aanmelden

Wil je je graag bij me aanmelden voor therapie? Dat kan via deze site! Er is weinig tot geen wachttijd en over het algemeen kun je snel terecht. Goed om te weten is dat mijn therapie niet vergoed wordt door de verzekering. Er is geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Klik op de oranje knop hieronder om direct contact op te nemen.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 08:30 - 18:00u
Woensdag 08:30 - 18:00u
Donderdag 08:30 - 18:00u
Vrijdag 08:30 - 18:00u
Zaterdag -
Zondag -

Ligging