Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Wat helpt jullie te kalmeren?

Ik herken veel van wat jullie schrijven. Ik ben 35 en ik zou zo graag met een lotgenoot en ervaringsdeskundige hier over spreken. Ik voel mij zeer alleen en eenzaam in wat ik doormaak.. En ik sta voor m'n gevoel echt doodsangsten uit op een dagelijkse basis.

Bij mij ontstonden de klachten plots, op 9 maart j.l. In corona tijd notabene. Ik kon plots niet meer op adem komen toen ik uit de stad kwam, begon te zweten en het allerergste... Ik dacht te gaan stikken. M'n rechter long vulde zich niet meer en kreeg gewoon geen lucht! Ik trad uit mezelf en het leek net alsof de wereld een speelfilm was. Ik kon door m'n partner heen kijken en er kwam een paniek over me heen die ik nog nooit gevoeld heb. Ik dacht.. m'n laatste uur is geslagen. Ik had 'n leuke dag gehad dus ik kon dit niet herleiden. Wel heb ik 'n heftige periode achter de rug. Een periode van 2 jaar met veel stress en slecht slapen en uiteindelijk een aantal overlijdens in de familie. Ik had nog nooit hyperventilatie gehad of deze vorm van paniek. M'n rechterlong leek zich niet meer te vullen en uit te zetten en dat deed me een pijn. M'n borstkas deed zo'n pijn. M'n keel ook. M'n hartslag was zeer hoog. Ik heb uren lopen ijsberen en toen heb ik de SEH gebeld. Die kwamen. ECG, saturatie.. U moet gewoon wat rustiger worden en dan kunt u vannacht nog even naar de arts mevr. Dus middenin de nacht naar de SEH. Volgens haar syndroom van tietze of een verschoven rib.

Nou ik geloofde daar niets van. Volgende avond precies dezelfde klachten. Overigens de rest vd nacht niet geslapen en zeer onrustig. Wéér naar de EHBO. Dit keer zou ik 'n allergie voor 'n vitamine tablet hebben en kreeg desloratadine. Een anti histamine. Dat deed natuurlijk ook niks! Het woord hyperventilatie was tot dusver nog geen 1x gevallen. Niet bij de ambulance broeders of die 2 artsen die ik op de ehbo zag. Ik dacht dus echt dat ik iets zeer ernstigs mankeerde. Ik leefde in overlevingsmodus vanaf dat moment.

Die week erna 3x bij huisarts geweest. Ik dacht zelf aan long ontsteking of corona. Aangezien er koorts bij kwam. Zij dacht ineens aan long embolie. Dus ik snel weer naar de EHBO. Alles gecheckt, long foto ook. Géén long embolie. Arts daar dacht wel aan corona. Maar stuurde me zonder test naar huis. Het kon ook griep zijn. Ik ben long patiënt dus vond dit zeer merkwaardig. Gewoon uitzieken zei ie. Dit was absoluut geen griep. Ik weet hoe ik me voel als ik griep heb en dat is niet zo.

De aanvallen werden steeds heviger. M'n borstkas begon zo'n zeer te doen, m'n nek, m'n schouderbladen. Voor m'n gevoel zat ik in een psychose waarvan ik mezelf heel bewust was. Dit was zo akelig. Ik zweefde, weken aan een stuk. Weken heb ik niet gegeten en weinig geslapen en zat ik in blinde paniek op m'n bed, proberen te focussen op de bomen en blauwe lucht buiten. Dag in en uit. Op m'n ademhaling letten. De buitenwereld bestond niet meer voor mij.

De koorts was er. Die is onderzocht door 'n internist. Die snapte er niets van want ze kon niks vinden. Weer 'n ECG. weer die saturatie meter en bloeddruk. Ik wilde graag een MRI. Maar dat vond zij niet nodig aangezien al m'n waarden v bloed ook goed waren. Ik hyperventileerde de hele dag. Kreeg oxazepam en ibuprofen vd huisarts. Zelfs dat hielp vrij weinig. En ik ben niet zo vd pillen.

M'n partner eiste een corona test en is zeer boos moeten worden voordat ik die kreeg. Ik stond tot 6x toe huilend en snakkend naar lucht bij m'n huisarts. En steeds vond ze 't niet nodig. Ik heb ook astma. Dus een test is dan geen overbodige luxe.

Ik kreeg de test pas begin mei. Na 2 maanden aandringen. Terwijl begin maart m'n klachten begonnen. Test was negatief. Wat niks wil zeggen achteraf. Heb moeten vechten om een long functie onderzoek te krijgen. Ook die long analist zei dat 't best eens corona kan zijn en hij er meerderen zoals mij ziet.

Toen heb ik besloten zelf een antistof test te kopen. Deze was negatief. Ik weet dus niet of 't corona is geweest. Vaak houden mensen hyperventilatie over van infecties. Dus het zou kunnen. Ik heb 6 weken koorts gehad. En die is niet te verklaren. (37.8 tm 38.9 graden)


Maandag krijg ik de uitslag van 't long functie onderzoek. Maar volgens de analist zag het er goed uit. Ik hyperventileer en panikeer dagelijks. Echt uit het niets, meerdere malen op een dag. Ik voel me na 4 maanden dit dagelijks doen compleet uitgeput. M'n ribben doen ontzettend pijn en ik leer nu buteyko ademhaling. Via een logopedist. Maar ik lees dat sommigen daardoor ook keer op de ademhaling gaan focussen. En ik het het idee dat dit bij mij ook het geval is. Volgens buteyko moet je een cp hebben van boven de 20 (cp is adem stop na een ademhaling) om de hyperventilatie onder controle te krijgen.
Deze loopt uiteen van 9 tot 25 bij mij. En bij beiden ben en blijf ik benauwd. M'n astma is al jaren goed onder controle met medicatie. Dus voor mij blijft een paniekstoornis met hyperventilatie dan over.

Hebben jullie dit op bepaalde momenten ook dagelijks gehad??? Ik krijg het niet onder controle omdat de pijn op de borst en het naar lucht snakken en niet door kunnen ademen op de gekste momenten de kop op steekt. Er is geen touw om te trekken. En soms duren deze aanvallen uren. Terwijl je vaak laast dat na 30 min de meesten toch wel over moeten zijn. Het voelt echt ondraaglijk voor me.

Ik heb al vaker psychologische hulp gezocht. En toen niet de juiste gekregen. Bijv voor een trauma en rouw verwerking, waarbij ik volgens de psycholoog na 8 sessies en een assertiviteitstraining weer genezen werd verklaard. Terwijl ik met heel veel onverwerkte zaken bleef rondlopen. Mijn ervaringen met psychologen zijn niet prettig. Daarom ben ik ook bang weer hulp te zoeken. Maar ik zie geen andere oplossing?

Wat helpt jullie te kalmeren als de angst toe slaat?? Voel me zo alleen hierin.


Nops

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Wat verschrikkelijk voor jou, dat niemand jou begrijpt... Sterkte!!


Anoniem
Reactie:

Bij mij helpt acupunctuur!! Ook krijg ik Chinese kruiden voor de milt. Door alle stress raakt je milt uitgeput, piekeren enz. Een aanrader!!!


Anneke
Reactie:

Ook ik al meer dan 10 jaar hyperventilatie,gelukkig bij mij snel ondekt op de spoedeisende dienst,werkelijk van alles geprobeerd en niets wat echt hielp(ademhalings therapie ,fysio ,gespreken enz)toen maar naar de cardioloog geweest(natuurlijk niets gevonden),dus daar staat je dan wat nu,uiteindelijk maar doorgaan met jaren van ellende,2 jaar geleden dus burn_out opgelopen,compleet uitgeput,met verschrikkelen klachten maag darmklachten,pijn op de borst heel het lichaam spierpijn,geestelijk nergens geen zin in depressieve gevoeles,gewoonweg een drama.Ook ik heb van alles op gezocht en geprobeert niks hielp,tot mij arboarts een goede tip geeft,mindfulniss en yoga.Ben nu meer dan 70 procent van mij klachten af,zit beter in mij vel,en kan weer genieten,mijn leeftijd is 57 jaar.Hopelijk werkt dit voor meer lotgenoten


Anna

Jouw reactie:
Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen
© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |