Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Pijn aan linkerkant lichaam

PIJN AAN LINKERKANT LICHAAM


Hoi mensen,

Ten einde raad wend ik me tot een forum omdat ik graag wil weten of meer mensen mijn klachten herkennen. Ongeveer 10 jaar geleden (toen 17) kreeg ik ontzettend last van hartkloppingen. Ik heb echt een heel lang traject gehad om te onderzoeken wat het zou kunnen zijn en ben door de hele medische molen gegaan. Uiteindelijk heb ik betablokkers gekregen die ik nu al jaren slik. Toch blijf ik klachten houden en is er verder niets mis met mijn hart. Sinds maanden heb ik weer ontzettend last van mijn ademhaling vooral als ik praat (alsof ik niet automatisch ademhaal), waardoor ik ook duizelig etc wordt. Meestal ging dat gewoon weg als ik weer thuis was of als k eventjes stil was. Nu sinds een week heb ik ook weer pijn aan mijn borst en dit straat uit naar mijn linkerarm, linkerkant van mn nek / linkerkant schouder/ gevoelloosheid in linkerhand. Zoals je ziet is alles aan de linkerkant. Herkennen mensen dit? Dat alle klachten die je ervaart alleen maar links zijn? Ik ben nooit gediagnosticeerd met CHV maar ik denk bijna zeker te weten dat ik dat heb aangezien verder medisch gezien alles lijkt uitgesloten. En ik deze pijn in de afgelopen jaren best vaak heb gehad en het altijd ook weer wegging.. het lijkt er nu op alsof dat maandenlange “verkeerd ademhalen” zijn tol eist. Herkennen mensen dit? Toch maakt die pijn aan mijn linkerkant mij super bang…. Ik wil alleen niet weer mezelf melden bij mn huisarts / spoed, omdat ik weet dat ze gaan denken oh heb je haar weer… herkent iemand deze pijn klachten dus? En kan het idd zijn dat ik CHV heb?

Claudia
01-10-2023
laatste reactie: 02-03-2024

5
10
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hey ik herken je klachten en durf soms ook niet naar de huisarts bang voor een stempel. Tegen mij werd ook gezegd CHV

Jamie lee
04-10-2023
Reageer:
Ik heb sinds mijn 15 ook chv. Ik heb dagelijks het gevoel dat ik niet automatisch ademhaal. Momenten dat het heel erg is en momenten waarbij het draaglijk is. Naar buiten gaan en drukke omgevingen maakt het erger. Ik heb ook veel last van hartkloppingen maar zijn ook gerelateerd aan chv volgens alle dokter die ik al heb bezocht. Als je echt bevestiging wil zou ik de hyperventilatieprovocatietest laten doen in het ziekenhuis. Ik heb deze ook laten doen en ik heb nu iets minder bang als ik de hyperventilatie voel opkomen

Lindsay
08-10-2023
Reageer:
Ik weet hoe moeilijk het is en hoe ... je voelt eens je nobody toe .Heel herkenbaar 49 jaar last van gehad.Heel veel sterkte !!

George
31-10-2023
Reageer:
Ik weet hoe jij je voelt. Ik heb ook. Alles aan de linkerkant. Voelt zwak aan. Steken onderlinkerborst enzo. Duizelig kreeg ik erbij. Allemaal dat soort symptomen. Hyperventilatie. Probeer op je ademshaling te letten. Zorg dat jij je rust pakt. Alles wat jou gestresst maakt, uit je leven wegwerken. Maak wandelingen in het bos. Stress maakt het allemaal nog erger. Doe dingen waar je gelukkig van word. En vergeet niet dat je lichaam en geest steeds aan het herstellen is van de hyper. Dus neem de tijd en werk aan jezelf.

G23
31-10-2023
Reageer:
Ik ben ook ten einde raad.
Ik heb elke dag hartkloppingen en pijn bij het hart. Elke dag weer.
Heb al keer 24 uurs kastje gehad en meerdere controles bij de huisarts.
Allemaal stress en spanning.
Maar dat elke dag weer vind ik gewoon vreemd.
Hebben jullie ook elke dag last van pijn bij het hart? Ik weet inmiddels dat het hyperventilatie is maar toch is het elke dag weer een andere pijn waardoor ik toch elke dag weer bang ben wat uit in een angstaanval.
Slik regelmatig Oxazepam dat verminderd de spanning en de angstaanvallen maar die pijn bij het hart en die hartkloppingen blijven Elke dag weer.

Carina
13-11-2023
Reageer:
ik heb ook ook alles aan de linkerkant vooral spanning en bij het neerliggen of slapengaan gaat het altijd naar een hoogtepunt

arne
16-11-2023
Reageer:
Klachten en uitstraling kunnen echt van hyperventilatie zijn.

Anneke
11-01-2024
Reageer:
Beste Claudia,
Met verbazing en herkenning lees ik jou verhaal. Ook ik heb sinds een tijd last van pijn aan de linkerkant van mijn lijf. Het begint bij mij altijd rond 12:00 uur met een oplopende pijn aan mijn schouder, borstkas, linkerarm en ik krijg altijd een dof gevoel in mijn hoofd. Ik kan dan niets doen van de pijn. Om ongeveer 16:00 uur is het weer over. Ik ben al bij de fysio geweest en de huisarts maar die zeggen dat het komt door de burn out die ik op dit moment. Ik heb nog nooit aan CHA gedacht. Ik ben echt op een zoektocht om een oplossing te vinden. Je bent dus niet alleen!!!!!!

Anke
12-01-2024
Reageer:
Ik herken mezelf ook in jou verhaal! Alles ook linkerkant :( linkerneusgat gaat dicht linker arm en been voelen zwaar linker stuk nek doet pijn .

Links bij slaap kreeg ik steken links op mijn hoofd kreeg ik soort kippenvel achtig iets. Dacht eerst soort hoofdpijn maar ben bang dat dit echt met hyperventilatie te maken heeft.

Es
24-01-2024
Reageer:
Hey ik heb al 2 jaar last van paniekaanvallen de paniekaanvallen worden altijd maar erger en erger ik ben te einde raad sinds een dag of 3 heb ik ook in momenten last van mijn linkerarm borstkas staat in vlam en vuur dat door gaat naar mijn hoofd dan neem het terug af en sta ik als een gek te trillen op me benen en kom ik heel erg misselijk meestal heb ik er last van in de avond mij goeie moed raakt op en ik vecht er elke dag tegen maar het stopt niet heel me leven staat op zijn kop door die k"t aanvallen

Anoniem
02-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |