Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Neerslachtige periodes duren eigenlijk niet zo lang. Maar ze zijn wel intens.

Ik herken me in vele verhalen hier, en het is fijn om je gevoel hier eens te kunnen neerpennen. Ik ben een man van 59 jaar. En alles gaat nu wel veel beter met de jaren, gelijk je “ervaring” krijgt.
Sociaal zijn gaat me beter af, maar echt contact maken blijft hetzelfde probleem als vroeger, dus ben ik veel alleen. En meestal gaat me dat goed af, maar soms zoals nu, vandaag, gaat het eens minder.
Ik heb geleerd dat het spreekwoord: na regen komt zonneschijn, wel degelijk klopt. Neerslachtige periodes duren eigenlijk niet zo lang. Maar ze zijn wel intens.
Ik werd ook steeds snel verliefd. En deed dan veel voor die andere, in de hoop dat het ook andersom zou zijn, ijdele hoop heb ik na vele relaties ondervonden, iedereen is zo met zichzelf bezig, dat ik dat uiteindelijk ook maar leer te doen, en me daarin probeer goed te voelen.
Ik zou graag mensen leren kennen waarbij ik me veilig bij voel, mensen zoals hier die ik begrijp en die mss mij begrijpen, zonder meer, waarbij ik mezelf kan zijn.
Het lijkt gemakkelijk, maar is het verre van ....
Ik heb doorheen mijn leven, verschillende therapieën genoten, en het helpt ergens wel, maar het veranderd je niet, hoe kan het ook anders. Je bent wie je bent .... dat is het lot. De enige die dat zou kunnen ben ik zelf .... maar hoe dat moet, weet ik zelf niet, maar kan ook geen enkele therapeut vertellen ....
Eigenlijk zou het fijn zijn, hier een chatfunctie te vinden. Om een stapje verder te kunnen gaan, en “lotgenoten” uiteindelijk ook echt te vinden. Iets waarin normale datingsites tekort schieten.
Een hulp voor mensen met een sociale angst, hier gecreëerd in een veilige omgeving, gemonitord door de site.
Ik ben nu bijna 60 en zit op dat vlak eigenlijk nog steeds in dezelfde situatie. Hoe kan ik lotgenoten vinden, mensen waarvan ik hier hun verhalen lees, die ik heel goed begrijp, maar die ikzelf, of op mezelf, niet kan vinden ....

Stijn
18-05-2023
laatste reactie: 11-01-2024

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik ben nu 60 jaar en al een keer behandeld voor sociale angst maar het heeft eigenlijk niets geholpen.maar door mijn angst vroeger zeiden ze o hij is verlegen .
Maar ik weet nu wel dat het dat niet is ik heb dus mijn hele leven proberen om zo min mogelijk angst onzekerheid en contact met mensen te vermijden maar op school was dat lastig en ik leerde eigenlijk clownsgedrag aan deed alsof het eigenlijk goed met me ging maar als er vooral in gezelschap iets aan me gevraagd wordt klapte ik dicht aan wist niet meer wat ik moest zeggen volledige paniek
Duurde ook niet in winkels of feesten altijd onzeker en angst praten er met niemand over kon ik ook niet ik kan wel 100 boeken schrijven over situaties maar alles behalve fijn of leuk ik haalde in dienst mijn groot rijbewijs ben zelfs nog naar Libanon uitgezonden mijn dienst tijd was op zich niet slecht wel als je naar de kantine moest of naar een hoge piet bang voor gezag maar ik reed graag vrachtwagen maar ben dit nooit gaan doen omdat je dan weer na een kantine moet chauffeur cafe vreemde bedrijven daarom deed ik dat niet o wat lastig allemaal als ik aan het werk was en mensen keken naar mij of mijn handen dan begon ik al te beven en te zweten en ik ontdekte de drank perfect dan duurfde ik werkelijk alles en heb veel rare steunds uitgevoerd maar de volgende dag moest je toch weer na buiten en je hoofd laten zien scamde

Eric
11-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |