Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ik ben 21 jaar en heb denk ik ook last van een sociale angst

Hoi, ik ben 21 jaar en heb denk ik ook last van een sociale angst.

Op de basis- en middelbare school ben ik vaak uitgelachen geweest. Ik had dit wat overwonnen op de middelbare school maar toen ik 16 was, werd ik weer heel erg uitgelachen. Daardoor klapte ik precies toe, ik was bang, durfde niets meer zeggen en was altijd stil. Ik durfde niet meegaan naar feestjes, uitgaan .... omdat dat echt moeilijk was door mijn onzekerheid.

Dan ben ik van school verandert maar alles bleef moeilijk. Ik durfde nog steeds niet naar feestjes, uitgaan en heb dat zo jaren vermeden. Toen ik naar het hoger ging was corona er dus dan had ik geen last van al deze dingen. Ik ben dan van opleiding verandert maar daar weer had ik het gevoel er niet bij te horen. Nu volg ik deze opleiding via afstand. Ik moet nog af en toe naar school en ga ook werken als student in de week. Ik heb ook een vriend en voel me wel gesteund door mijn familie. Vrienden heb ik amper en dat vind ik best jammer. Ik zie er ook enorm tegen op om uit mijn veilige cocon te kome als ik eens naar school moet of moet gaan werken als student. Ik heb daar ook weer het gevoel dat ik er niet bij hoor en ben echt heel onzeker. Ik kan precies nooit mezelf zijn en heb moeite met praten dan. Ik ben altijd bang om beoordeeld te worden, genegeerd te worden en als ik soms wel iets zeg heb ik het gevoel dat mensen heel raar kijken naar mij. Achteraf overdenk ik dan altijd hoe het geweest was, hoe ik me gedragen heb ... en dan steek ik altijd in m'n hoofd dat niemand mij leuk vind, dat ik raar ben enz.

Door mijn laag zelfbeeld is het moeilijk om mezelf open te stellen en met iemand een goede band op te bouwen. Maar oh wat zou ik dat graag willen, een paar goede vriendinnen waarbij ik mezelf kan zijn.

Om de familie en vrienden van mijn vriend te ontmoeten ben ik ook heel bang. Als mijn vriend me meevraagt naar een feestje op zijn werk heb ik al angst van tevoren. Ik ben bang dat ik anders ga zijn, dat ik niet veel ga kunnen zeggen en dat ik me weer onzeker en uitgesloten ga voelen. We zijn ondertussen al 1,5 jaar samen maar ik heb zijn familie, vrienden... nog steeds niet ontmoet uit angst. Hij weet ervan af maar ik denk dat hij me niet zo goed begrijpt. Hij probeert me dan wel tips enzo te geven en me gerust te stellen maar dat helpt niet veel.

Ik zou het heel fijn vinden om in contact te komen met mensen die hier ook last van hebben.

Anna
07-02-2023
laatste reactie: 10-04-2024

4
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Anna,
Hoe gaat het nu met je? Het is nu eind september 2023. Zijn er al dingen verandert? Zou je dat graag willen? En hoe graag zou je dat willen? Ik ben een mini cursus aan het maken voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Zou jet het durven om mee te doen? Zodat je voorgoed van dat gevoel afkomt? Stuur me dan ajb een mailtje, lieve groeten Annemarie

(Redactie: Om mogelijk misbruik van persoonsgegevens te voorkomen, verwijderen we deze enkele weken na plaatsing)

Annemarie
20-09-2023
Reageer:
Hoi Anna,
Ik herken me hier zo in! Door mijn sociale angst durfde ik niet meer naar school en ben ik nu gestopt met mijn opleiding. Ik heb een lieve vriend en ik had ook wat vriendinnen, maar door een burn-out ben ik die kwijtgeraakt. Ik durf niet mee naar mijn vriend zijn familie omdat ik bang ben dat ik een paniekaanval ga krijgen of gekke dingen doe. Hij is over 2 weken jarig en viert dat met zijn hele familie, en ik zit daar al een maand lang over te stressen.. Ik heb eigenlijk nog nooit can iemand anders gehoord dat ze hetzelfde meemaken dus ik zou graag met je in contact willen komen :)
Groetjes Diede

Diede
11-11-2023
Reageer:
Precies hetzelfde.. ben 20 jarige dame nu. Ik durf buiten eens nie te lopen. Hele leven gepest.. Ben 20. Heb sociale angsten. Durf m'n emoties nie te tonen. Heb niemand. Wil ook dood.. kan mezelf niet accepteren. Vind mezelf zo lelijk.. Zo pijnlijk dit...

Gizem
13-11-2023
Reageer:
Haii Anna,
Het is een paar maand geleden dat je hier schreef. Ik wist niet eens dat dit bestond. Maar ik kan mij heel goed in jou verplaatsen. Ik snap de stress en angst heel goed.
Hoe gaat het nu met je?
Ik heb zelf niet echt vriendinnen en anders heb ik het idee dat ze het altijd leuker hebben met andere meiden omdat ik niet goed ben in het contact (onderhouden) en eigenlijk niks durf te ondernemen. En zeker niet meer uitbundig ben.
Het lijkt mij erg leuk om in contact met je te komen.
Ik weet niet hoe dit hier allemaal werkt. Maar als ik mijn insta hier neer zet @mandy.gch misschien werkt dat.
Voel je tot niks verplicht hoor

Mandy
21-03-2024
Reageer:
Hallo iedereen,

Er is een mogelijkheid voor je om in contact met mensen die je eventueel kunnen steunen.
Of misschien wel vrienden maken, niet geschoten is altijd mis.
Het is een whatsapp groep en via een email adres kan je jezelf aanmelden.

Ik ben zelf ook lid dus misschien spreek ik jullie daar wel.

oursoulisconnected@hotmail.com
Contact persoon heet mirjam

Groetjes
Almeerder

Almeerder
10-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |