Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Voortdurend bang dat ik pech heb later

Ik ben voortdurend bang dat ik pech heb later. Ik ben echt een pechvogel en er gaat altijd wel iets fout. Ik ben momenteel ontzettend bang om later (ik ben namelijk niet zwanger) een ziek kindje te krijgen. Ik ben vooral bang om een kindje met een verstandelijke beperking of down te krijgen. Ik ben zelf jaren geleden depressief geweest en hier voor behandeld en ik ben bang dat als zoiets gebeurt ik terug val, ik kan dat niet aan. Ik bedoel dit niet negatief naar mensen met deze beperking of mensen/leden met een kindje met een beperking, maar we willen allemaal het liefst een gezond kind zonder ziektes/beperkingen, om een "normaal" (maarja wat is normaal?) leven te leiden? Ik heb zelf zo veel gemist in mijn jeugd en zo'n vervelende onsociale jeugd gehad.. Dat gun ik een kindje wel. Mocht het mij gebeuren vind ik mijn kindje vast de mooiste en liefste ooit en ontkomt hij/zij niet aan liefde. Mocht ik ooit zwanger raken wil ik ook zeker een nipt test etc. doen, maar ook dan lees je zo veel dat het alsnog iets kan hebben ondanks de test aangeeft van niet. En dat het dan tijdens een late echo of zelfs bij de bevalling pas bekend wordt. Want ook dat lees, zie en hoor je op veel (online) plekken. Ik ben vroeger zo enorm gepest en bij iedereen gaat alles goed... Dat ik zo bang ben dat het bij mij dan weer fout gaat..
Ik heb zelfs angst dat mijn gepieker een chromosoom o.i.d. aanmaakt die de kans op iets juist groter maakt. Ik zelf heb best een laag libido, waardoor ik soms zelfs bang ben dat doordat er in de slaapkamer niet zo veel gebeurt, mijn eitjes of dat van hem ''te veel zijn'' en er zodra we wel een kindje willen, het hierdoor misschien ook wel mis gaat?

Ik raak ook heel snel getriggerd. Tiktok, Facebook, YouTube, artikelen. Zo kreeg ik een YouTube reclame van iemand die haar zwangerschap bekend maakte en boem; ik was alweer getriggerd om weer vanalles online op te zoeken hoe groot de kans is dat, hoe je kan controleren of en hoe groot de kans is dat een nipt test of punctie de verkeerde uitslag geeft. Je kan een nipt test en een punctie doen.. Maar ondanks dat kan zeggen dat er niets is.. Kan het bij de bevalling toch ineens wel zijn.
Ik schaam me gewoon om dit te vertellen maar hebt het zo niet in de hand.. Ik heb de angst ook niet in de hand. En je hebt ongetwijfeld zo veel liefde dan voor je kind.. Maarja. Ik pieker hier hele dagen en nachten over, tot nare dromen aan toe.

En echt, ik wil hier niemand mee kwetsen die wellicht zelf een kindje/broertje/zusje hebben met een beperking, maar we willen allemaal het liefst een gezond kindje (later)..

Anoniem
12-12-2022

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |