Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ymkje Albada | Psychosociaal therapeut

Psychosociaal-therapeut-Leiden
Middelstegracht 87 g
2312 TT Leiden
therapie-leiden@datzitzo.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Wanneer je in je leven geremd wordt door angst, kan dat je ernstig beperken. Je bereikt niet wat je zou willen en kunnen bereiken. Ervaar je dat het je teveel in de weg zit, dan is het tijd om er wat aan te gaan doen. Samen kunnen we bekijken wat er aan de hand is in je leven. 


Soms ben je je bewust van dingen die in de weg zitten in je leven, soms ook nog niet. We gaan hier samen zicht op krijgen, zodat je ermee aan de slag kunt. Een andere manier van ernaar kijken kan helpen, of een andere manier van ermee omgaan.

Angst is over het algemeen goed te behandelen, we gaan eraan werken dat je minder gehinderd wordt door je angsten. Vaak zijn een aantal gesprekken voldoende om weer in beweging te komen, waardoor je situatie kan veranderen. 

 

Ik help je graag om meer grip te krijgen op je angst en op je leven. Email me voor een afspraak. De eerste afspraak is een kennismaking waarna jij besluit of je vervolggesprekken wilt. 

Online therapie

Online therapie is mogelijk middels het AVG veilige beeldbelprogramma Clickdoc. Wanneer hier voorkeur voor is, zijn telefonische gesprekken ook mogelijk. De kosten voor online therapie zijn gelijk aan die van gesprekken in de praktijk. 

 Mededeling inzake corona-pandemie

De praktijk blijft voorlopig geopend voor cliënten. Met elke client afzonderlijk is er overleg over de urgentie van de afspraken, de wens om deze wel of niet op dit moment voort te zetten en of dat in fysieke zin is of via online therapie. 

Opleidingen & registraties

Als psychosociaal therapeut ben ik aangesloten bij beroepsvereningen om een goede uitoefening van mijn beroep te waarborgen;

 

NFG: 8527, vakgroep VPMW

NVPA: B-lid, registratienr. 103935

NVRG: LIO-ST, NVRG-14302

 

 

Daarnaast ben ik ingeschreven bij kwaliteitsregisters, waardoor duidelijk wordt dat ik aantoonbaar voldoe aan eisen uit het werkveld;

 

SKJ: 100027992

Registerplein: GGZ agoog, registratienr. 461023233

Registerplein: Maatschappelijk werker, registratienr. 461023233

RBCZ/TCZ register: 170647R

 

 

Om als therapeut te kunnen werken, bezit ik over de noodzakelijke AGB-codes;

 

AGBcode onderneming: 90062537

 

AGBcode zorgverlener: 90103144

 

 

Als therapeut is het belangrijk om blijvend bij te scholen. Regelmatig volg ik opleidingen en cursussen om mijn vakkennis en vaardigheden te vergroten;

 

Opleidingen:

2019:          Verdiepingsopleiding systeemtherapie, Robert van Hennik, de Jeugdzorgaca

2017-2018: Basisopleiding systeemtherapie, Erik van der Elst, via De Jeugdzorgacademie

2015-2016: Rouwbegeleidingskunde, Post HBO, Hogeschool Utrecht

2009:          T&C systeemtherapeuten, VO opleiding systeemgericht werken

 

Cursussen:

2020:    Positieve psychologie

2020:    Supervisietraject, langerdurend traject, verbindend gezag

2020:    Verbindend gezag en geweldloos verzet, het Lorentzhuis

2019:    Signs of safety, werken met het framework

2019:    Geef me de 5, begeleiding van mensen met autisme

2018:    Supervisie systeemtherapie, langdurend traject.

2017:    Non violence resistance (NVR), geweldloos verzet in gezinnen

2017:    Basisopleiding Emotionally Focused Therapy, EFT netwerk Nederland

2016:    Leertherapietraject i.h.k.v. opleiding Rouwbegeleidingskunde

2016:    113 online, suicidepreventie, 113 Online

2016:    Psychopathologie, DSM-V, Hogeschool Utrecht

2015:    Aandachtsfunctionaris kindermishandeling, JSO

2015:    Regenboogtraining, rouwverwerking. Maatschap van rouwtherapeuten.

2014:    Werken met een meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, Augeo

2013:     Oplossingsgerichte aanpak kindermishandeling (Signs of Safety, Words en Pictures).

2012:     Mentalization Based Treatment met ouders, Nederlands Psychoanalytisch Instituut

2011:     Psychopathologie volwassenen, Rino Groep Utrecht

2010:     Partnerrelatietherapie bij mensen met ASS en persoonlijkheidsproblematiek, Centrum Autisme

2009:     Kinder- en jeugd psychopathologie, Rino Noord Holland

 

 

Mijn hele werkende leven ben ik al in gesprek met mensen op een professionele manier;

 

2017- heden: Gezinstherapeut (systeemtherapeut i.o.) Kinder- en Jeugdpsychiatrie Curium te Oegstgeest

2016-2017: Ouderbegeleider bij GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd te Alphen aan de Rijn.

2014- 2017: Maatschappelijk werker bij het Rijnlands Revalidatiecentrum te Leiden.

2009- 2014: Ouderbegeleidster bij GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd te Alphen aan de Rijn.

2005-2008: Gezinsbegeleidster bij Cardea, campus Leiden,

2002-2004: Gezinsbegeleidster bij de Naschoolse Dagbehandeling Leiden , De Bruggen, nu Ipse De Bruggen.

2002-2004: Ouderbegeleidster bij het Medisch Kleuterdagverblijf Margriet , Cardea.Registraties

Specialisaties

Wanneer je last heb van angsten kun je hier flink door gehinderd worden. Angstklachten kunnen je behoorlijk in de weg zitten in het alledaagse leven. Vaak is dat het moment dat mensen hulp zoeken, wanneer de last te groot wordt. 

 

Op het moment dat je bij mij langskomt met angstklachten, zorgen we eerst dat we deze goed in beeld hebben. We gaan zowel de diepte als de breedte in. De diepte, door te onderzoeken hoe lang je er al last van hebt, waar het mogelijk is ontstaan, welke gebeurtenissen hieraan hebben bijgedragen, hoe je in je jonge jaren hierin gevormd bent. De breedte door precies in kaart te brengen wat de klachten inhouden, wanneer ze aanwezig zijn, op welke manier je er hinder door ervaart en hoe dat jouw en je omgeving beinvloedt. 

 

Op beide vlakken gaan we aan het werk: door te reflecteren op het verleden, kan er ruimte komen in je overtuigingen en kan je zelfbeeld veranderen. Door aan de slag te gaan in het heden, kun je oefenen met nieuw gedrag, waardoor je leert dat je angst niet nodig is. 

 

Met deze manier van werken kunnen veel angsten behandeld worden. Soms is het nodig om meer op het ene of meer op het andere vlak aan de slag te gaan, daarin kiezen we wat werkt. 

 

De ervaring leert dat mensen na vijf tot tien gesprekken voldoende zelf verder kunnen. Ze voelen zich sterk genoeg om de stappen die ze nog willen zetten, zelf te maken. Het is altijd mogelijk om nog een keer langs te komen, wanneer dat helpend is om op het juiste spoor te blijven. 

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

- Faalangst

Wanneer je bang bent om het niet goed te doen, kan dit je flink in de weg staan. Wellicht heb je er op veel gebieden last van, of op een bepaald gebied. Hoe dan ook, wanneer je er last van hebt, is het goed om er wat aan te doen. Het is niet nodig. We onderzoeken waar jouw angst zit, waar deze mee te maken heeft en hoe je ermee aan de slag kunt. Vaak werkt een combinatie van enerzijds zoeken naar de achterliggende oorzaken en anderzijds praktisch aan de slag met oefenen van ander gedrag. 

 

- Dwangklachten

Bij sommige mensen uit angst zich in de vorm van dwanggedachten of dwanghandelingen. Men ziet dit ook wel als een onbewuste manier om de angst te bedwingen. Echter is dit vaak niet een erg effectieve manier en willen mensen er graag vanaf omdat het tijd en energie kost en voor de omgeving hinderlijk kan zijn. Ook dan zoeken we uit waar de dwangklachten voor staan, of ze ergens mee te maken hebben, welke angst eronder zit. Enerzijds dus op zoek naar onderliggende oorzaken en kijken of daar ruimte gemaakt kan worden, anderzijds oefenen met het niet meer uitvoeren van dwanghandelingen en het rustig krijgen van de dwanggedachten. 

 

- Verlatingsangst

Binnen relaties merken mensen soms dat ze zich te zeer vastklampen aan de ander, bang om in de steek gelaten te worden. Vaak heeft dit te maken met eerdere ervaringen in iemands leven. We gaan dan ook onderzoeken of we duidelijk kunnen krijgen waar en hoe dit ontstaan is en of daar ruimte in gemaakt kan worden. Daarnaast kan het helpen wanneer mensen manieren hebben om zichzelf rustig te maken wanneer emoties hoog oplopen. Op die manier kan het gaan lukken om nieuw gedrag te oefenen in lastige situaties. 

 

- Onzekerheid

Het kan gebeuren dat je van jezelf nogal onzeker bent. Je voelt je zelden echt goed over jezelf, twijfelt vaak aan wat je doet, voelt jezelf snel minder dan de ander. Wanneer dat je in de weg gaat staan, is het goed om ermee aan de slag te gaan. We onderzoeken waar deze onzekerheid is ontstaan, of deze gevoed is door ervaringen of situaties. En ik zal je stimuleren om te oefenen met situaties die je lastig vindt, om tot nieuw gedrag te kunnen komen. Wanneer je eenmaal ervaren hebt dat je iets kan, stimuleert je dat om door te zetten en er meer van te laten zien. 

 

- Perfectionisme

Wanneer je alles in je leven heel erg goed wilt doen, kan dat zeer vermoeiend zijn. Vaak heb je er vanuit je omgeving wel eens opmerkingen over gehad, maar echt last ervan, dat heb je vooral zelf. Op het moment dat je dat durft te onderkennen, kun je ermee aan de slag. We gaan na waar dit is ontstaan, op welke manier het is gevoed en hoe je je er inmiddels toe verhoudt. Nieuw gedrag aanleren is vooral oefenen en ervaren dat er dan niets geks gebeurt. Spanning leren verdragen en fouten durven maken. Dat is een hele uitdaging, die we samen aangaan!

 

Tarieven

Individuele therapie bestaat uit gesprekken van 60 minuten. De kosten hiervoor bedragen 95 euro per keer. Hier hoeft geen BTW over te worden betaald. Er is vaak een vergoeding vanuit de verzekeraar mogelijk, wanneer er sprake is van een aanvullende verzekeraar. Kijk hiervoor op de sites van de NFG en de NVPA. Bij beide beroepsverenigingen ben ik aangesloten, waardoor zorgverzekeraard vergoedingen bieden. Trajecten hebben meestal een duur van 5-10 keer. Over het algemeen vergoeden verzekeraars de helft van zo'n traject. 

 

Bij relatietherapie hebben de gesprekken een duur van 70 minuten. De kosten hiervan bedragen 135 euro per keer, inclusief BTW. Helaas bieden verzekeraars geen vergoedingen voor relatietherapie. Per gesprek zal 67,50 euro per persoon in rekening worden gebracht. 

Openingstijden

Maandag 19.00-22.00
Dinsdag 9.00-22.00
Woensdag 19.00-22.00
Donderdag 19.00-22.00
Vrijdag 9.00-22.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Praktische info

Werktijden: Op vrijdagen en dinsdagen ben ik in de praktijk aanwezig. Daarnaast zijn er verschillende avonden mogelijk.
Tarieven: 90 euro voor een individuele sessie.
Sessieduur: 60 minuten voor een individuele sessie.
Opleidingen: Systeemgericht werken, Rouwbegeleidingskunde, EFT, Social work (SPH en MWD).
Beroepsvereniging: NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg), NVPA, SKJ.
Diversen: Door mijn lidmaatschap bij de NFG en het NVPA zal de therapie vaak deels vergoed worden door de zorgverzekeraar onder de aanvullende verzekering. Het eigen risico hoeft hiervoor niet te worden aangesproken.

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering?
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |