Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
Psycholoog - Maastricht - Loes
Psycholoog Maastricht
Weert 9
6222 PG Maastricht
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtLoes | Psycholoog

Introductie

Ik ben Loes en werk sinds 2011 als psycholoog en vanaf 2016 in mijn eigen praktijk. 

Hier help ik mensen met verschillende klachten waaronder angsten en fobieën.

 

Ik vind het belangrijk om mijn behandelwijze af te stemmen op de cliënt. Daarom is het belangrijk om goed aan te geven wat het beste bij je past.

 

 

Verschillende behandelmethoden

Er zijn verschillende manieren om angst en fobie te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld met EMDR, met CGT (cognitieve gedragstherapie) of met ACT (acceptance and commitment therapy).

 

Alle behandelingen hebben een andere insteek en we gaan samen kijken wat het beste bij je past. Het kan ook zijn dat ik oefeningen gebruik uit verschillende therapievormen om het beste resultaat te behalen samen met jou.

 

 

Een fobie is ook een angst en dit kan zich richten op een specifiek gebied, zoals een dier, vliegen, kleine ruimtes of op sociale contacten. 

 

Angst kan heel beperkend zijn en ervoor zorgen dat je dingen niet meer doet die je wel graag zou willen doen. Hoe mooi zou het zijn om je niet meer te laten beperken door angst?

 

Een angst kan ook voorkomen in de vorm van een trauma (PTSS) waarbij vaak een behandeling met EMDR of CGT goed kan werken.

 

Daarnaast zijn er ook mensen die voor veel algemene dingen angstig zijn, zoals kan ik straks wel een parkeerplaats vinden, gaat het eten wel smaken, enz.

 

Wil jij je leven weer zelf in de hand hebben in plaats van je te laten leiden door je angst? Meld je dan aan en dan gaan we samen de strijd aan.

 

Loes

Online therapie

Ik bied online therapie aan via een beveiligde videoverbinding van 24sessions. Ik heb veel ervaring met online behandelen en heb de ervaring dat dit prima werkt. Alle therapievormen die ik aanbied kunnen ook prima online gebeuren.

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

 • Psychologie - Master mental health - Universiteit van Maastricht
 • EMDR basis en verdiepingTrainingen:

 • Mindfulness based cognitive therapy
 • ACT basis
 • CGT verdieping
 • Piekeren
 • EFT basiskennis
 • CGT relatietherpie basis
 • Behandeling slaapproblemen
 • Emotieregulatie
 • Behandeling stress en burn-out
 • Intimiteit
 • Seksualiteit
 • Ouderschap

 

Beroepsverenigingen:
NIP: 224713
SKJ: 130002500

AGB-code: 94103092
KVK: 71539484Registraties

 

 Registraties

Specialisaties

Ik behandel vaak mensen met autisme. Deze mensen ervaren vaak angst voor het onbekende, verandering en sociale contacten. Dit kan hen behoorlijk in de weg staan. De behandeling hiervan is meestal een langduriger traject omdat er veel verschillende aspecten zijn waar mensen mee aan de slag willen gaan. Denk hierbij aan de angsten op verschillende gebieden, sociale vaardigheden, emotieregulatie, empatisch vermogen en psycho-educatie.

Daarnaast zie ik regelmatig mensen met verschillende angstklachten. Dit loopt uiteen van complexere trauma's tot specifieke angsten voor bijvoorbeeld vliegen of bepaalde dieren en sociale angsten. Ook paniekaanvallen behandel ik regelmatig. Afhankelijk van de mate van angst kan dit een kortdurende of langdurende therapie zijn. De angsten die met EMDR te behandelen zijn, zijn meestal met minder sessie te behandelen dan wanneer er een andere therapievorm nodig is. 

Een van de problemen waar mensen zich vaak bij mij mee aanmelden is een lage zelfwaardering ofwel laag zelfbeeld. Dit lage zelfbeeld veroorzaakt vaak angst op bijvoorbeeld sociaal gebied. Dit kan vaak in 10-12 sessies goed verbeterd worden.

Aangezien burn-out tegenwoordig veel voorkomt, komt dit ook bij mij in de praktijk vaak langs. Afhankelijk van hoe erg de burn-out is bij binnenkomst kan dit een kort of lang traject zijn. Sommige mensen kunnen binnen 5-8 sessies weer goed functioneren en voelen zich dan een stuk fitter en beter, bij anderen kan dit langer duren. Ook bij burn-out hebben mensen vaker last van angst, bijvoorbeeld de angst dat het niet meer goed gaat komen.

Ik werk ook vaak met koppels. De ene keer zijn alle sessies samen, de andere keer is het handiger 1 of beide partners aparte sessies te geven om uiteindelijk weer samen in therapie te komen. In relaties bestaan ook regelmatig angsten. Zeker wanneer een partner ontrouw is geweest speelt de angst voor herhaling vaak een rol bij de partner.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

Faalangst komt veel voor bij jongeren die nog op school zitten of studeren maar ook bij volwassenen die bijvoorbeeld een presentatie moeten geven. Door middel van EMDR gericht op de toekomst (in tegenstelling tot EMDR bij trauma waar het gericht is op het verleden) en door exposure (blootstelling aan) kan dit vaak goed behandeld worden. Het kan echter ook komen door een onderliggend probleem zoals een negatief zelfbeeld. In dat geval kan de COMET training goed helpen om een positiever beeld van jezelf te krijgen en dus meer zelfvertrouwen. Meestal kan dit met 10-15 sessies behandeld worden.

 

 

Dwang is een hardnekkige vorm van angst. Sommige mensen controleren alles 5 keer of vaker uit angst dat er anders iets mis gaat. Ook de angst om besmet of vies te worden kom ik regelmatig tegen. Soms weten mensen niet eens waarvoor ze daadwerkelijk bang zijn maar voeren ze wel een heleboel handelingen uit. Of de angst nu wel of niet duidelijk is, de behandeling bestaat vooral uit CGT en/ ACT. Bij dwang is het vaak heel belangrijk om te leren omgaan met de spanning of negatieve gevoelens die je krijgt als je de dwang niet zou uitvoeren. Hier kan ik je mee leren omgaan waarna we stap voor stap de handelingen gaan verminderen. Dit is meestal wel een langduriger traject.

 

 

Paniek kan aanvoelen alsof je doodgaat of gek wordt. Mensen kunnen hier erg wanhopig van worden. Een paniekaanval kan onstaan met of zonder duidelijke oorzaak op dat moment. De lichamelijke gevoelens die hierbij horen, zoals hyperventileren, zweten en hartkloppingen kunnen erg beangstigend zijn. Een behandeling van paniek bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder leren om niet meer bang te zijn voor de lichamelijke klachten die ontstaan tijdens een paniekaanval. Verder leer je om je gedachten ofwel om te buigen naar iets realistischers of positievers of je leert om meer afstand te nemen van de gedachten waardoor ze minder invloed hebben. Een paniekstoornis kan in 10-15 sessies behandeld worden.

 

 

Sociale angst kan ervoor zorgen dat je in een isolement raakt of geen werk krijgt doordat je niet durft te solliciteren want dan moet je op gesprek. Gelukkig hebben de meeste mensen wel familie en 1 of enkele vrienden waarmee ze wel contact hebben maar het leren kennen van nieuwe mensen kan erg eng zijn. Daardoor gaan ze geen nieuwe dingen ondernemen of durven ze niet naar school. Aansluiten bij een vereniging of gaan daten kan zorgen voor paniek. De behandeling van sociale angst bestaat voor een deel uit leren omgaan met gedachten, meer zelfvertrouwen krijgen en je angst onder ogen komen door te oefenen met gesprekken voeren en mensen leren kennen.

 

 

Specifieke fobie kan op veel gebieden voorkomen. De een is bang voor spinnen, de ander durft niet in een kleine ruimte en weer een ander durft niet een vliegtuig in. Deze angsten kunnen je heel erg in de weg staan. Je gaat bijvoorbeeld nooit te ver weg op vakantie, je kunt het onderzoek in het ziekenhuis niet laten doen of je sluit je op in een kamer tot er iemand die spin weg komt halen. Dit kan op verschillende manieren behandeld worden dus wordt er in overleg met jou gekeken welke manier het beste bij je past.

Tarieven

Soort sessie:                                                                  Duur sessie:         Tarief vanaf 01-04-2024:

Individuele sessie 9.00-18.00                                            45 min                             € 100,-
Individuele sessie buiten kantoortijden                              45 min                              €120,-

Relatietherapie/gezinstherapie 9.00-18.00                        60 min                              €122,50
Relatietherapie/gezinstherapie buiten kantoortijden          60 min                              €144,50

De meeste verzekeringen vergoeden dit niet maar vraag het voor de zekerheid altijd even na. Vermeldt hierbij dat ik aangesloten ben bij het NIP en GEEN BIG-registratie heb!

Openingstijden

Maandag 10.00 - 16.00
Dinsdag 9.00 - 176.00
Woensdag 9.00 - 16.00
Donderdag 9.00 - 16.00
Vrijdag 9.00 - 16.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging