Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

nadat mijn oma is overleden

Hoi ik ben Kelly en ben 29 jaar.
3 jaar geleden nadat me oma is overleden en ik in dezelfde periode de sleutel kreeg van me koophuis kreeg ik de een na de andere lichamelijke klacht. 30 x naar de huisarts geweest was er niks bij... en wat denk je niks aan de hand. Uiteindelijk kreeg ik na een tijdje angst paniekaanvallen. Bij psycholoog gelopen het hielp voor dingen, maar me klachten verdwenen niet. Toen werd het duidelijk ik heb chronische hyperventilatie. Dit nu al dik 2 jaar. Het beheerst mijn leven. Druk op borst, als ik tot rust komt constant gefocust zijn op mijn ademhaling. Vooral heb ik het erg moeilijk met ademhaling altijd dat zuchten voor terug op adem te willen komen dan na een paar minuten is het er weer. Zowel als ik op de bank zit maar ook als ik in bed lig zoals vannacht kon ik niet slapen, Ik was wel moe maar kon niet slapen had dan ook een zware angstaanval door dat zuchten heel de tijd, ga er zo op focussen dat het verkeerd gaat.
Ik heb altijd het gevoel dat ik niet genoeg lucht krijg, dat ik verkeerd adem, dat mijn ademhaling gaat stoppen als ik er niet genoeg op let, dat er iets in mijn keel zat waardoor ik zou stikken, waardoor ik dan ook constant ga zitten slikken. Val op ten duur wel in slaap maar gaat soms uren overheen. Heb nu ontspannings en ademhaling therapie, soms denk ik wat verschil te merken en dan ineens i het weer heel heftig aanwezig. Hoop er ooit van af te komen. Word er soms helemaal depri van en moedeloos. Weet er soms geen raad meer mee, word er gek van. Altijd gedacht dat ik de enigste was. Maar toch fijn nu zo te lezen dat er heel wat meer mensen zijn die hetzelfde ervaren. Heeft iemand nog tips hoe ik die focus eraf kan halen? Het lukt me niet.


Kelly

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Beste, ik herken dit ook. Allerlei rare klachten heb ik. Veel bij de dokter geweest en er kwam nooit iets uit. Hyperventilatie geeft dikwijls de meest uiteenlopende klachten. Ontspannen is moeilijk en ik voel voortdurend onrust.


Katty
Reactie:

Hoi Katty, dankjewel voor je reactie.
Precies wat jij zegt juist er last van hebben tijdens het ontspannen, wat het ontspannen heel lastig maakt en voortdurend onrust.. het Is idd heel moeilijk.


Kelly
Reactie:

Heey dat van dat diep zuchten is mij herkend ik heb dit al 13 jaar nu doe ik ademhalingsoefeningen bij kinè en thuis en dat helpt goed voor mij .. xx


Manon

Jouw reactie:
Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen
© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |