Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ik heb soms paniekaanvallen met hyperventileren

Ik heb een angststoornis / piekerstoornis (ook wel gegeneraliseerde angststoornis) en soms ook wel paniekaanvallen met hyperventileren.

De laatste weken gaat het helaas niet zo goed. Ik ben naar de huisarts geweest en die heeft mij doorverwezen naar een GGZ instelling voor psychische hulp.

Gelukkig kon ik daar snel terecht dus binnenkort kan ik beginnen met cognitieve gedragstherapie. Heeft iemand anders daar ervaring mee? Ook heb ik er sinds kort (helaas) medicijnen voor.


Anoniem

8
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Hoi anoniem
Ik herken jou probleem wel.
Ik ga vaak ineens uit het niks verkeerd ademen waardoor ik ga hyperventileren. Dan ben ikergens en krijg ik angst om flauw te vallen. Angst om iemand aan te spreken. Angst om dood te gaan ....vanalles gaat door mijn hoofd.
Trillen tintelen zweten etc. Ofwel dan is het dus een paniekaanval geworden. En ik merk dat ik ook dingen ga mijden nu. Dus heb zojuist afspraak gemaakt met een psycholoog....ik.hoop het onder controle te krijgen...


Mascha
Reactie:

Hoi Ik ben hier om te lezen wat anderen meemaken en ik herken zoveel terug. Ook ik ben sinds kort onder begeleiding van een psycholoog voor mijn angstaanvallen die vaak uit het niets ontstaan dan lijkt het alsof ik draaierig of high ben. Ik kan niet goed omgaan met stress en dan verlam ik helemaal en wordt dan prikkelbaar. Ik ben bang voor ziektes, de dood, flauwvallen ergens of dood neervallen ergens...Noem het maar op. Ik wordt ook kortademig, begin dof te horen en ben me er ook van bewust dat ik angstig ben en ook zo overkom. Kalmeren is dan super moeilijk. Ik kan soms ook dagen depressief liggen in bed en alles om me heen aan me voorbij laten gaan. Ik ben gelukkig getrouwd met 4 lieve kinderen. Wij wonen mooi en er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Ik hoop dat ik met de psycholoog erachter kom waarom ik zo bang ben voor ziekten en vooral de dood. Hij vermoed dat dit in mijn jeugd getriggerd is en bij elke keer als iemand dood gaat of ziek is dan opnieuw geactiveerd wordt en nu dus ook alleen bij het horen over iemand die ziek is of dood gegaan is op jonge leeftijd. Ik wens je enorm veel sterkte toe en laten we samen werken aan verbetering. De wereld heeft nog zoveel moois te bieden.


Nathalie
Reactie:

Hey Nathalie, ik heb net hetzelfde probleem. ook die angst om vroeg te sterven of ziek te worden. Ik heb zelf 2 jonge kinderen. ik krijg veel hyperventilatie aanvallen en kan mezelf ook moeilijk kalmeren. Helpt een psycholoog?


Anoniem
Reactie:

Jhee wat herkenbaar allemaal..ik ervaar dezelfde Klachte ..heb ook vaak het idee dat ik licht en naar in mijn hoofd wordt en niet goed op mijn benen kan staan..het belemmerd echt mijn leven..

Succes en sterkte allemaal


Anoniem
Reactie:

Wat herkenbaar allemaal, heb precies hetzelfde! 24/7 hyperventilatie, onrustig gevoel in mijn buik! Slik nu Oxazepam helpt een beetje. Heb ook een psycholoog ingeschakeld, nu blijkt dat ik een angststoornis hebt. Dit is allemaal gekomen door de Corona!


Anoniem

Jouw reactie:
Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen
© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |