Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Toen ik 18 jaar was had ik last van hyperventilatie

Toen ik 18 jaar was had ik verschillende keren hyperventilatie. Doodeng vond ik dat. Mijn omgeving en ik zelf wisten ook niet goed hoe te reageren. Dat was misschien nog wel het engste.

Mijn huisarts vertelde dat ademen in een papieren zak of een apparaatje dat ik bij de apotheek haalde nog wel het beste werkte. Dat heb ik dan ook een aantal keer gedaan.

Nu, 20 jaar later zie ik op deze site ineens iets over hyperventileren. En ik besef mezelf; dat heb ik nou echt al járen niet meer! Hoe is dat toch ooit overgegaan?

Eigenlijk heb ik daar niet eens echt een goed antwoord op. Ik weet het niet precies. Het is niet meer na te gaan. Maar als ik zou moeten vissen dan is het om ervaren dat het doodeng is, maar niet levensbedreigend. Het gaat vanzelf weer over. Elke keer weer.

En met psychologen en therapeuten ben ik naar angsten gaan kijken. Misschien dat dit ook wel hielp. Want als ik nu bang ben, ben ik niet meer zo heel extreem bang. En dat scheelt de helft!


Voor de lezers

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Je hebt waarschijnlijk een angst/paniekstoornis. Ik zelf heb ik namelijk ook een paniek/angststoornis en de klachten die u beschrijft passen 100% bij een angst/paniekstoornis


E
Reactie:

Danku voor je moedgevend verhaal!


Lut

Jouw reactie:
Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen
© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |