Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
Psychosociale therapeut - Utrecht - Tineke
Therapie Utrecht
Burgermeester Reigerstraat 77
3581KP Utrecht
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTineke | Psychosociale therapeut

Introductie

Oprecht, nuchter, humor en diepgang. Met deze woorden beschrijven mensen mij. Ik vind het belangrijk dat we elkaar begrijpen. Ik gebruik daarom graag heldere taal en kan je een spiegel voorhouden als ik jouw verhaal hoor, of benoemen welk gevoel het bij mij oproept.

De therapievormen die ik gebruik stem ik af op jouw persoonlijke situatie. Ik streef naar kortdurende begeleiding en als de situatie daarom vraagt kan een langer traject ingezet worden.

Vind jezelf met psychosociale therapie

Iedereen kan met moeilijke situaties in zijn leven geconfronteerd worden. Dat is heel normaal. Vaak zijn deze situaties ook eenvoudig op te lossen. Het kan echter ook zijn dat je vastloopt, dat je het gevoel krijgt de problemen niet aan te kunnen. In zo’n geval kan het waardevol zijn om hulp te zoeken.


In mijn therapie – dit is een ander woord voor behandeling – sta jij met jouw hulpvraag centraal.

Psychosociale therapie laat je ontdekken wat je verdedigingsmechanismen en patronen zijn die jou in de weg zitten om vrij en jezelf te kunnen zijn. Je krijgt inzichten in patronen en wisselwerkingen in relaties, en pakt uiteindelijk de draad weer op met inzichten in jezelf en jouw achtergronden.

Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie, relatietherapie en gezinstherapie.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Tineke

Opleidingen & registraties

Samenvatting CV:

 • Afgeronde HBO opleiding psychosociale therapie.
 • 13 jaar werkervaring als psychosociale hulpverlening in Utrecht
 • Werkzaam als POH GGZ in een huisartspraktijk
 • Werkervaring met jongeren en gezinnen
 • Relatieproblematiek
 • Kennis van slaapproblemen en interventie


Registraties

Specialisaties

Het is heel gewoon om je af en toe onzeker te voelen. Niemand is honderd procent zeker van zichzelf. Het wordt echter vervelend als die onzekerheid een gewoonte begint te worden. Dan kan het namelijk zomaar dat je ook gaat twijfelen aan jezelf.

Waar komt die onzekerheid weg? Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met angst. Angst dat je niet goed genoeg bent, dat je zaken niet tot een goed einde kunt brengen. Dat je misschien niet leuk genoeg bent of dat je de verkeerde keuzes vinden. En wat nou als anderen dat ook vinden? Langzaam kunnen deze onzekere gedachten meer en meer je leven overnemen. Schaam je je vaak voor jezelf of ben je vaak onzeker over wat anderen van je vinden, dan kan het zijn dat je onzekerheid een sociale fobie wordt.

Het is lastig om uit zo’n situatie te komen, al doe je nog zo je best. Want misschien helpt het wel om anderen om bevestiging van je kunnen te vragen, om je zekerder te voelen. Pas als zij iets goed vinden, vind jij het ook goed. Daarom stel je extra hoge eisen aan jezelf, zodat je anderen en jezelf niet teleurstelt. Alles moet honderd procent kloppen. Je wordt afhankelijk van anderen en perfectionistisch. Je eigen kwaliteiten? Die zie je niet meer.

Zelfvertrouwen
Angst kan echter pas in zelfvertrouwen omslaan als je weet wie je bent. Als je erachter komt waar je grenzen liggen. Als je weet wat je wel kunt, maar ook niet. Of beter gezegd: als je jezelf accepteert zoals je bent.

Ik weet dat het niet makkelijk lijkt om daar achter te komen. Maar in mijn sessies help ik je om dit te doen. Ik help je om meer zelfvertrouwen te krijgen. Want als je meer zelfvertrouwen hebt, dan durf je gemakkelijker aan zaken te werken waar je onzeker in bent. Zodat je straks ziet wat je wél kan.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

 • Bindingsangst
 • Vermijdingsangst
 • Sociale angst
 • Daten angst
 • Faal angst

Tarieven

Tarieven en vergoedingen

De kosten per sessie zijn voor psychosociale therapie 95 euro (1 uur) en voor relatietherapie 115 euro (1 uur en 15 min). Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren te worden afgezegd. Bij geen of te laat afzeggen wordt de sessie in rekening gebracht. Voor zakelijke sessies geldt het bedrijfstarief van 115 euro (1 uur).

Afhankelijk van de polisvoorwaarde van je verzekering is vergoeding mogelijk. Deze vorm van therapie is niet vanuit het basispakket, maar valt onder de aanvullende ziektekostenverzekering. Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

De meeste ziektekostenverzekeringen bieden een (gedeeltelijke) vergoeding. De hoogte van het te vergoeden bedrag is afhankelijk van je verzekeringspolis. Klik op de link voor een volledig overzicht van de vergoeding voor 2023. Bij vergoeding vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering is geen sprake van een eigen risico. Ook is er geen doorverwijzing van je huisarts nodig.

Let bij het uitzoeken van de vergoeding voor psychosociale therapie op het totale bedrag per jaar dat vergoed wordt en op de vergoeding per consult. Neem contact op met je zorgverzekeraar om zeker te zijn van je zaak. Hierbij kan het nodig zijn de volgende gegevens te noemen:

 • AGB de Zorgverlener: 94106671
 • AGB Praktijk: 94065321
 • NVPA: 104699
 • RBCZ: 200295R
 • LV POH-GGZ: 1129

Openingstijden

Maandag 8:00 tot 13:00
Dinsdag 9:00 tot 17:00
Woensdag 9:00 tot 12:00 Telefonisch
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht