Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Gegeneraliseerde angststoornis - forum lotgenoten


 

Lotgenoten gegeneraliseerde angststoornis

Heb je last van een gegeneraliseerde angststoornis?

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere mensen met een gegeneraliseerde angststoornis en deel jouw eigen verhaal.

 


+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Verhaal 1 - Ik krijg de angst niet onder controle

Ik ben altijd al een persoon geweest die moeilijk met stress om kan. Een examen, stage. Het was voor mij allemaal een hele grote opgave. Maar voor de rest had het geen invloed op mijn dagelijks functioneren. Bij het ouder worden, is dit geleidelijk aan veranderd.

 

Dagelijks zit ik met het gevoel alsof ik gewoon niet rustig kan worden. Ik ben angstig zonder dat hier een aanwijsbare reden voor is en heb de hele dag een opgejaagd gevoel. Ik maak me ook zorgen over alles, is mijn vriend wat later thuis, gaat hij ergens naartoe.

 

Deze situaties zijn vreselijk. Daarom weet ik niet meer of dit normaal is.. want ik wil er zo graag iets aan doen maar het is sterker als mezelf. Ik krijg de angst niet onder controle..


Anoniem

16
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
ik heb hier ook last van. Al 900 dagen


Jouw reactie:Verhaal 2 - Ik heb een gegeneraliseerde angststoornis

Ik heb een gegeneraliseerde angststoornis en soms ook wel paniekaanvallen met hyperventileren.

De laatste weken gaat het helaas niet zo goed. Ik ben naar de huisarts geweest en die heeft mij doorverwezen naar een GGZ instelling voor psychische hulp.

Gelukkig kon ik daar snel terecht dus binnenkort kan ik beginnen met cognitieve gedragstherapie. Heeft iemand anders daar ervaring mee? Ook heb ik er sinds kort (helaas) medicijnen voor.


Anoniem

14
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Cognitieve therapie heeft geholpen bij mij.
Maar je moet er altijd mee blijven doorgaan.


Il heb geaccepteerd dat ik altijd GAS stoornis zal hebben maar je moet er mee leven omgaan.


Ik heb ook nog wel slechte dagen maar blijven schrijven en oefeningen doen.


Reactie:

Hoi Anoniem, ik heb ook een GAS.
Het uitte zich in heel veel facetten van mijn leven. Ik heb cognitieve gedragstherapie gedaan, dat helpt aardig. Ook heb ik medicijnen gekregen.

 

De de eerste paar weken was het wennen (beetje naar), maar nu gaat het goed. De medicijnen zijn echt een enorme steun in mijn rug.. ik ben bijna 60, ik wou dat ik ze eerder had gekregen, dan had mijn leven er anders uitgezien.

 

Ze helpen mij, ik durf nu stappen te zetten die goed zijn voor mij.
Ik heb meer moed, echt waar, moed om mijn angsten te overwinnen. Heerlijk!
Groetjes Ikzelf.Jouw reactie:Verhaal 3 - Volgens KNO hoort het bij de angststoornis

Hallo
Laatst jij de psycholoog te horen gekregen dat ik een gas heb.


Mijn vraag aan jullie is of jullie daar ook de klacht van brok in de keel bij hebben. Ik ben het 24 uur 7 en dat al ruim een half jaar. Wordt er gestoord van...

 

kno kon niets vinden dus moet echt gaan geloven dat het bij de angststoornis hoort maar heb daar grote moeite mee. Blijft maar door mijn hoofd spoken dat het iets ernstigs is.

 

Ik zoek dus een soort van geruststelling hier.
Gr Monique


Monique

5
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Hallo,
Ik heb zelf al sinds mn 16de gas. Ik merk bij mezelf dat ik continue onder spanning sta. Een brok in mijn keel of buikpijn.
Je bent niet de enige!


Reactie:

Hè!
Heb ik ook last van. Alleen als ik gespannen ben en het wat minde gaat. Ook paar maanden per jaar. Allemaal spanning..Jouw reactie:Verhaal 4 - Mijn schoolcijfers gaan achteruit

Ik heb GAD en hiervoor ga ik al een tijdje naar een psycholoog. Langzamerhand boeken we vooruitgang, maar mijn schoolwerk blijft er onder lijden.

Ik heb hier nog niet veel mensen over gehoord en ik hoopte dat op deze manier anderen me zouden kunnen helpen. Mijn cijfers gaan namelijk behoorlijk achteruit.

Ik kan me zelden goed concentreren en ik kan me er niet toe zetten om vakken zoals Scheikunde te leren. Dit komt omdat ik altijd merk hoeveel ik nog moet leren en hoe slecht ik het ken wanneer ik het probeer te leren. Hierdoor besteedt ik er altijd heel weinig tijd aan.

Ik heb een hekel gekregen aan vakken die ik eerst heel leuk vond, omdat ze me altijd zo naar laten voelen. Ik ga ze uit de weg, wat niet helpt met de zorgen. Het is dus niet dat ik niet kan leren, ik ben best wel slim, maar het lukt me niet. Dat klinkt natuurlijk als hetzelfde, maar is het in mijn geval echt niet.

Hebben er meer mensen last van schoolcijfers die achteruit gaan? Want ik hoor altijd alleen over het omgekeerde. Alvast bedankt!


Anoniem

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Zeer herkenbaar! Concentreren met GAD is heel lastig. Dankzij therapie, medicatie en veel sporten is het bij mij wel verbeterd.


Jouw reactie:Verhaal 5 - Gegeneraliseerde angststoornis bang om gesprekken te voeren

Hallo ,

Ik vraag mezelf ook of dat er ook mensen zijn met "gegeneraliseerde angststoornis" met de volgende problemen want ik lees hier zeer weinig over.

Bang om gesprekken te voeren ?
Waarom : heb ik het wel goed gezegd, had ik dit wel moeten zeggen of had ik dit juist beter moeten verwoorden... klopt alles wat ik gezegd heb wel .


Soms is het zo erg dat ik gewoon vergeet wat er nou allemaal gezegd is , ik denk doordat ik direct begin te piekeren.

Ik ben bang dat mensen me niet moeten , me eventueel raar vinden of dat ik ruzie krijg door hetgeen wat besproken is omdat ik niet voldoende nagedacht heb hoe ik op dat moment communiceerde ( sta je niet bij stil ).


Om vervolgens helemaal in paniek te raken cq piekeren over het gevoerde gesprek..
De ander is het gesprek waarschijnlijk al vergeten maar ik helaas niet....

Ik wil altijd maar goed zijn voor iedereen en iedereen helpen maar ik besef dat dit niet kan.ik zet mezelf als het ware aan de kant om een ander tevreden te kunnen houden.

Uiteraard zijn dit niet mijn enige problemen/ symptomen , maar dit is wel 1 zwaar en belangrijk punt waar ik weinig over terug lees bij andere.

Gegeneraliseerde angststoornis is vanmorgen als " voorlopige " diagnose gesteld en ik ben natuurlijk direct ervaringen gaan zoeken om te kijken of het de juiste voorlopige diagnose zou kunnen zijn..

Bedankt alvast

Groetjes sil


Sil30

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb ook vorige week de diagnose GAS gekregen. Ik herken het probleem van de gesprekken zeker. Elk gesprek wordt door mij 'bekritiseerd', herhaald en op verschillende manieren in mijn hoofd voorzien van commentaar afgespeeld. Heel erg vermoeiend en zo slecht voor je zelfvertrouwen.


Jouw reactie:Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen
© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |