Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Erica | IEMT/EMDR, Cognitieve Gedragstherapie, Trauma's, Angsten, Depressies, PTSS , Stress, Fobieën, Psychotherapeutische-, Psychosociale- en Complementaire Therapiebehandelingen, Relatietherapie, Kindertherapie, Bikkeltraining en Coaching

IEMT/EMDR, Cognitieve Gedragstherapie, Trauma's, Angsten, Depressies, PTSS , Stress, Fobieën, Psychotherapeutische-, Psychosociale- en Complementaire Therapiebehandelingen, Relatietherapie, Kindertherapie, Bikkeltraining en Coaching - Roermond - Erica
Therapie Roermond
Noordhoven 2
6042 NW Roermond
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Psychotherapeutische-, Psychosociale-, en Complementaire therapiebehandelingen, IEMT/EMDR, NLP, Cognitieve Gedragstherapie, Lichaamsgerichte Psychotherapie, Kindertherapie, Relatietherapie, Bikkeltraining, Mediation en Coaching.

 

Voor de behandeling van o.a: Trauma's, Angsten, Fobieën, PTSS, Depressies, Burn-out, Slapeloosheid, Stress, Rouwverwerking, Conflicten, Faalangst, Weerbaarheid, Psychosomatische- en/of lichamelijke klachten, Kindertherapie, Relatieproblemen of bij Problemen op School of Werk.

 

Het komt vaak voor dat mensen na een gebeurtenis nog bang, gespannen, boos of verdrietig zijn.

De gebeurtenis blijft maar in gedachten waardoor goed slapen vaak moeilijk is.

Ook is men vaak schrikachtiger dan voor de gebeurtenis. 

Bij de meeste mensen gaan deze klachten vaak na een paar weken weer vanzelf over maar bij 8% blijven de klachten langdurig en in ernstige mate bestaan.

 

Situaties en activiteiten die doen denken aan de gebeurtenis zorgen voor lichamelijke gewaarwordingen zoals: zweten, trillen, hartkloppingen, benauwdheid, controleverlies enz. Hierdoor gaat men deze situaties vermijden in de hoop op deze manier weer grip op hun leven te kunnen krijgen. 

Vaak lukt het ze niet meer om los van het trauma te komen en deze mensen hebben dan last van een posttraumatisch stresstoornis of PTSS genoemd.

PTSS is een angststoornis.

 

Angst en trauma

Angst en Trauma zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Angst is een emotie en ontstaat door de herinnering aan een bepaalde traumatische gebeurtenis die men als zeer bedreigend of schokkend heeft ervaren zoals: aanranding, verkrachting, mishandeling, verkeersongeluk, of een andere situatie waarbij men zich zeer angstig of hulpeloos voelde, alsof het eigen leven in gevaar was.

Ze kunnen niet meer optimaal genieten van alle mooie en leuke dingen die het leven ze te bieden heeft.

Het nare stemmetje in hun hoofd dat continue zegt: "wat als?"

Dit zorgt er mede voor dat men onbewust een angst voor de angst creëert. Dus: angst voor een reactie die ontstaat als gevolg van de angst.

 

Praten helpt, maar waardoor helpt dit niet voldoende?

Door alleen te praten, vanuit het bewuste brein, kom je nooit bij het onbewuste deel van je brein.

 

Traumatische ervaringen zitten namelijk opgeslagen in ons onbewuste brein, het oerbrein of reptielenbrein en de reactie op een herinnering of trigger is een emotie b.v. angst.

Deze emotie leidt tot een reactie: vechten, vluchten of bevriezen.

Door middel van onze voorkwab, het bewuste brein, kunnen we gebeurtenissen wel beredeneren en erover praten, wat natuurlijk op dat moment even oplucht, maar daarmee hebben we nog geen toegang tot het onbewuste deel van onze hersenen, het oerbrein. 

 

Gelukkig zijn er een aantal therapiebehandelingen waarmee we wel de gevolgen van het trauma kunnen behandelen.

Een van deze effectieve behandelingen is EYE MOVEMENT THERAPIE oftewel IEMT.

Door middel van IEMT maak je d.m.v oogbewegingen nieuwe verbindingen in de hersenen waardoor de emotie van het trauma, bijvoorbeeld de emotie angst, kan verdwijnen.

Het mooie van deze therapiebehandeling is dat een cliënt niet meer over het trauma hoeft te praten of er "doorheen" moet. 

Als de aan het trauma gekoppelde emotie bijvoorbeeld angst, verdriet of boosheid weg is, behoren deze nare gevolgen van het trauma tot het verleden. Je kunt dan wel weer over de gebeurtenis praten maar als er geen gekoppelde emotie meer is dan is er ook geen angst meer.

 

Herken je je hierin of heb je andere klachten?

Laten we dan nu het roer omgooien en samen kijken naar wat ik voor jou kan betekenen.

 

 

Hulp bij Trauma's, Angsten, Fobieën, PTSS of andere klachten

Hallo, mijn naam is Erica.

 

Met een gezonde dosis passie en ervaring ben ik inmiddels al meer dan 30 jaar werkzaam in mijn eigen praktijk, gelegen in Roermond.
Mijn praktijk staat voor hulp bij verandering en vernieuwing.
 
Ik ben geboren en getogen in Roermond, waar ik moeder ben van 3 kids: twee zoons en een dochter.
Naast mijn werk in de praktijk is mijn vrije tijd spaarzaam, deze besteed ik dan ook graag aan extra studie, mijn kinderen, mijn vrienden en aan mijn trouwe viervoeter: een Berner Sennen.  


Bij zonnig weer zoek ik graag het avontuur op met mijn motor, om daarna heerlijk weg te duiken in een studieboek of vakliteratuur, met natuurlijk dat heerlijke glas wijn aan mijn zijde. Tja, een gezonde dosis humor zit ook in mijn pakketje. 

 

Ik ben van nature een empathisch mens waardoor ik snel een ‘klik’ met mijn cliënten kan maken. Noodzakelijk is daarbij het bieden van een écht luisterend oor en het houden van een open mindset. 


Ik werk dan ook ontzettend graag met mensen en ben erg betrokken. 

Voor mij is elk mens uniek en heeft recht op een unieke behandeling op maat die bij hem/haar past en dit gebeurd vanzelfsprekend in gezamenlijk overleg.

Ik kijk, en luister naar wat jij als cliënt op dat moment nodig hebt en als het je te snel of te langzaam gaat, geen probleem, dan passen we de behandeling aan. 

 

Ik vind het uitwisselen van vertrouwen in elkaar, waardoor je samen problemen aan kunt pakken en even met iemand mee mag lopen op zijn/haar levenspad, elke keer weer heel bijzonder. 


Op dit pad daag ik mensen graag op een voor mij natuurlijke, humoristische, strategische en provocatieve manier uit het beste uit zichzelf naar boven te halen, natuurlijk in een vertrouwelijke en veilige omgeving. 


Ik help je om in mogelijkheden en oplossingen te denken, inzicht te krijgen in je klachten en angsten te overwinnen. 
Ook in mijn persoonlijke leven leef ik met het motto dat niets onmogelijk of onoplosbaar is, als je het maar echt wil. 
Zelf ben ik ook een enorme doorzetter en geef niet snel iets op.
Elk behaald doel of resultaat is zowel voor de cliënt alsook voor mij altijd weer een ‘Yes, you did it!' moment.

Ik begeleid en ondersteun kinderen, jongeren en volwassenen met emotionele, psychische en lichamelijke klachten, trauma, angsten en fobieën, stressklachten, faalangst, weerbaarheid, chronische ziekten, hulp bij levensvragen, werk en studie gerelateerde hulpvragen, relatieproblemen en persoonlijke ontwikkeling etc.

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan gerust contact met mij op. 

Online therapie

Ga je liever de deur niet uit? Geen punt, Ik bied ook online sessies aan op een veilige manier via e-Health. Iedereen die over een computer, laptop, telefoon of tablet met internet (wifi) beschikt kan deelnemen aan een online behandeling.

 
De online behandelsessies zijn uiterst gebruiksvriendelijk en technische kennis is echt niet nodig. Daarbij, geen paniek want ik ben er voor je om je te helpen.
 
Natuurlijk bekijken we eerst samen of online behandelen bij jou en jouw hulpvraag past. Indien mogelijk leg ik je uit hoe we samen digitaal aan de slag kunnen.


Wat zijn de kosten?

De kosten voor een online behandeling zijn gelijk aan de reguliere tarieven. Deze bedragen € 75,- per consult. Je ontvangt hiervoor een factuur.
Deze factuur kun je bij je zorgverzekeraar indienen en kan vanuit de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk worden vergoed. 
De behandelingen hebben geen invloed op het eigen risico.
Raadpleeg vooraf altijd even je polis, zodat je weet hoe het zit.
Doorverwijzing via de huisarts is niet nodig.  

Indien je nog vragen hebt kun je altijd contact met mij opnemen.

Voordelen van online behandelingen en therapieën

✅ I.v.m. het coronavirus blijven wij allemaal zoveel mogelijk thuis en reizen we zo min mogelijk. Online behandelingen zijn volledig Corona-proof.

✅ Met online behandelingen kunnen we direct aan de slag en je kunt zodoende zeer snel hulp krijgen. Je bent niet afhankelijk van wachttijden.

✅ Je hoeft niet naar de praktijk te komen. 
Dat scheelt reistijd.

✅ Je kunt thuis in je eigen vertrouwde omgeving blijven.

✅ Het is flexibel, wij kunnen tussentijds makkelijk contact hebben wanneer jij dat nodig hebt. Mocht het even niet lekker lopen, dan zijn we zo aan het videobellen.

✅ Digitale afspraken kunnen ook ‘s avonds of in het weekend gemaakt worden.

✅ Mocht je moeite hebben met de deur uit gaan, vanwege fysieke of psychologische problemen, dan zijn online behandelingen een prima oplossing.Mededeling inzake corona-pandemie

  Beste cliënt,

  Gelukkig mag ik je nog steeds ontvangen, maar omdat het Covid-19 virus nog steeds actief is zijn er
  bepaalde spelregels opgesteld voor jouw en mijn veiligheid. 
  Je wordt geacht deze te lezen en te respecteren. 
   

  Je kunt deze regels ook nogmaals nalezen in de wachtruimte.

- Het is verplicht een mondkapje te dragen.
- Mocht dit i.v.m. gegronde medische redenen niet mogelijk zijn, neem dan voor de afspraak contact met
  mij op.       

- Voor binnenkomst en tijdens het verlaten van de praktijk kun je je handen desinfecteren.

- lk plan mijn afspraken zo, dat het aantal cliënten in de wachtruimte tot hooguit één cliënt beperkt wordt.

- In de wachtruimte staan de stoelen zo opgesteld, dat je altijd op minimaal 1,5 meter afstand bent van
  een andere cliënt, mocht deze er nog zijn.
- Er is ruimte genoeg om elkaar op veilige afstand te passeren.
- Kom op tijd, maar niet vroeg.

- Je wordt verzocht het toilet zo min mogelijk te gebruiken.

- Kom zoveel mogelijk alleen, laat je partner thuis. Een van beide ouders kan uiteraard met jullie kind tot
  16 jaar) meekomen.

- Neem zo min mogelijk spullen mee en stop je spullen die noodzakelijk zijn weg in je tas of jaszak.

- Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met desinfecterende zeep. 

- Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel, armleuningen van de stoelen en
  tafel schoongemaakt.
- Raak zo min mogelijk aan in de praktijk.

- Het contact tussen ons vindt zoveel mogelijk plaats op 1,5 meter afstand.

- Voor zover noodzakelijk en mogelijk geef ik instructies en oefeningen op minimaal 1,5 meter afstand en
  wordt fysiek contact tot een minimum beperkt. 

- Indien je je angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch- of video-consult ook mogelijk.

- Deze consulten worden conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd en tellen mee
  in het totaal aantal vergoedingen.  

- Tijdens het maken van de afspraak stel ik je een aantal vragen [Triage) waardoor ik weet of behandelen
  veilig kan en zelfs vlak voor de daadwerkelijke afspraak doe ik dit om te checken of er iets is veranderd. 

- Blijf thuis indien jij of een van je gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige
  verschijnselen, tenzij jij of het desbetreffende gezinslid een Covid-19 test met een negatieve uitkomst
  heeft gehad. 
- Je wordt bij klachten geacht je afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te 
   bespreken.
- Tot nader order worden deze annuleringen niet in rekening gebracht. 

 

  Met vriendelijke groet,

  Erica

Opleidingen & registraties

Opleidingen, trainingen en cursussen

Naast mijn HBO opleiding tot E.E.N. therapeut en aanverwante therapieen heb ik nog tal van opleidingen, cursussen en trainingen gevolgd waaronder:

- Psychosociale basiskennis (Plato)
- Medische basiskennis (Plato)
- Uitgebreide EHBO en AED
- Psychosociale Therapie

- Lichaamsgerichte Psychotherapie

- Cognitieve Gedragstherapie
- IEMT - Integral Eye movement therapy
- Stress en Relatietherapie
- Systeemtherapie
- Coaching
- NLP - Neuro Linquistisch Programmeren
- Train de Trainer
- Bikkeltrainer
- Bach bloesem en aroma therapie

 

Mediation en de specialisatieopleiding familiemediation
- Partner Mediation

- Pestgedrag

- Buurt Mediation

- Werkgever - Werknemer

 

Bikkeltrainer

- Bikkeltrainer met de volgende specialisaties:

- Bikkeltjes met lef (4-7 jaar)
- Bikkels pakken door (6-9 jaar)
- Bikkels in de dop (8-12 jaar)
- Bikkels aan de top (12-15 jaar)
- Koele Bikkels (tieners en pubers)
- Examen Bikkels (VMBO-T / Havo / VWO)
- Huiswerk Bikkels (10-16 jaar)
- Brugklas overstap Bikkels ( groep acht en eerste jaar voortgezet onderwijs)

 

- Bikkelcoach voor kinderen en/of ouders

 

- Weerbaarheidstrainingen
- Faalangsttrainingen
- Zelfvertrouwen
- Examenvrees trainingen
- Motivatie trainingen: om efficiënt te leren en huiswerk te kunnen maken.
 

Tevens schrijf en doceer ik al meer dan 15 jaar trainingen en cursussen waarbij ik mijn opgebouwde kennis en ervaring over kan dragen aan anderen.

 
Ik ben als kwaliteitstherapeut erkend en aangesloten bij CAT, GAT, RBCZ en NIBIG.
 
Als CAT therapeut val ik onder GAT, Wkkgz en GAT tuchtrecht bij de geschilleninstantie Complementair Therapeuten.Registraties

Specialisaties

Ik zal eerst het probleem waarvoor je hulp vraagt verder met jou uitdiepen. 

Ik maak gebruik van de kennis en ervaring van verschillende Behandelvormen, Therapiëen en Technieken om je te helpen.
Ik werk integratief, d.w.z. dat ik het beste vanuit meerdere behandelvormen combineer tot een voor jouw beste behandeling. 

Na het intakegesprek en anamnese bespreken we samen welke behandeling of combinatie van behandelvormen het beste bij jou en jouw klacht past.
Daarna stellen we samen een behandelplan op maat op.
De meeste behandelingen zijn kortdurende behandelingen, dit hangt mede van de hulpvraag af.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

De meest behandelde klachten in mijn praktijk zijn:

- Trauma's, Angsten, Fobieën, PTSS, Depressies

- Paniekaanvallen

- Stress, Burn out

- Gevolgen van Pesten

- Faalangst, Weerbaarheid

Tarieven

De kosten bedragen € 75,- per consult van 45 minuten en kunnen via pin worden voldaan.
Doorverwijzing via de huisarts is niet nodig. 
De factuur kun je bij je zorgverzekeraar indienen en kan vanuit de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk worden vergoed. 
De behandelingen hebben geen invloed op het eigen risico.
Raadpleeg je polis!


Afspraken dienen minimaal 48 uur van te voren geannuleerd te worden anders worden de kosten in rekening gebracht. Deze tijd is voor u gereserveerd en de tijd is dan te kort om iemand anders te plaatsen.
 

Voor Bikkeltrainingen gelden andere tarieven.

Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Openingstijden

Maandag 8:00 17:00
Dinsdag 8:00 17:00
Woensdag 8:00 17:00
Donderdag 8:00 17:00
Vrijdag 8:00 17:00
Zaterdag Op afspraak
Zondag Op afspraak

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Therapie Roermond

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Roermond - Erica

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Eindelijk gevonden waar ik naar op zoek was

Na vele jaren therapie ben ik via een kennis bij Erica terecht gekomen.
Er werd goed naar mij geluisterd en de behandelingen paste ze aan, aan wat ik kon handelen.

Eindelijk had ik gevonden waar ik jarenlang naar op zoek was. Wat ik heel fijn vond was dat als het even niet goed ging ik altijd bij haar terecht kon.

Ik ben en voel me nu een sterke vrouw die met twee benen op de grond staat.


| Roermond | 17 mrt 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Snel en blijvend van mijn klachten afgeholpen

Erica heeft mij snel en blijvend van mijn klachten afgeholpen waar ik al jaren onder gebukt ging.


Het waren goeie behandelingen en fijne gesprekken met veel inzichten. Ze was voor mij een krachtige motivator en verwacht 100% inzet maar nooit meer dan wat je aankunt. Dank je Erica


| Roermond | 14 feb 2020
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |