Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
Psycholoog - ACT en EMDR therapeut - Leidschendam - Nicole
Psycholoog Leidschendam
Vlietweg 15
2266 KA Leidschendam


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtNicole | Psycholoog - ACT en EMDR therapeut

Introductie


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Welkom, mijn naam is Nicole.

Angst kan op velerlei manier in de weg komen te staan om tevreden in het leven te staan. Je bent je er wellicht van bewust dat sommigen van je angsten je tegen houden om dingen te doen, relaties aan te gaan of nieuwe uitdagingen te zoeken. Soms weet je niet eens waar nu precies je angst zit. En soms is het zo erg dat je ook last hebt van paniekaanvallen. 

Soms voel je je op een punt in je leven waar je als het ware ‘klem’ zit. Dat er dingen zijn waardoor je niet makkelijk stappen kunt nemen. Het kan moeilijk zijn om hulp te zoeken, en misschien herken je dat je hier al langer mee rondloopt dan je lief is. Contact met me zoeken is dan je eerste wellicht lastige stap in de richting van verandering.

 

Wij gaan samen aan de slag om te onderzoeken wat precies het probleem is en hoe we dat beter kunnen begrijpen. Dat geeft handvaten om de problemen aan te pakken. Zodat je weer voelt dat je grip hebt op je leven en in contact bent met jezelf. En vanuit die balans weer meer tevredenheid kunt ervaren. 


Hoe ik werk

Ik werk als psycholoog in mijn eigen praktijk met methodieken waar ik een passie voor voel. Voor angst werk ik voornamelijk met EMDR en Acceptance & Commitment therapie.

ACT is een praktische therapie, die mensen helpt om hun psychologische flexibiliteit te vergroten en weer grip op hun eigen leven te krijgen en dingen te doen die ze echt belangrijk vinden en meer rust en geluk gaan ervaren.

EMDR is een trauma verwerkings therapie. Verder gebruik ik ook tools en methoden uit compassionate interviewing, positieve psychologie, oplossinggerichte therapie, schematherapie, familieopstelligen, mindfulness en zelf compassie.

 

·      Ik werk zowel in het Nederlands als het Engels (ik ben daar vloeiend in).

·      Ik werk ook online

 
Belangrijk - Ik werk vanuit mijn eigen praktijk en niet binnen de GGZ als basis Psycholoog. Daardoor worden de behandelingen niet door de verzekeraars vergoed. Voordeel van deze werkwijze is geen verwijzing van de huisarts nodig en geen wachtlijst. 

Ons eerste contact

We beginnen met een intake. We nemen de tijd om in kaart brengen wat je problematiek is en waar je aan wil werken. Ik luister allereerst naar jouw beleving van je problematiek, zonder daar gelijk een oordeel over te vellen.

We bepalen dan samen of mijn manier van werken passend voelt en welke doelen je wilt stellen. Want uiteraard is het belangrijk om een ‘klik’ te voelen en dat we samen verder willen gaan. Jij bent uiteindelijk degene die beslist of en hoe je verder wilt.

 
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Nicole

Online therapie

Online therapie kan een goed alternatief zijn voor face to face therapie. En in mijn ervaring én die van mijn clienten is de behandeling net zo effectief.

Een aantal voordelen zijn:
 • je doet de sessies vanuit je eigen vertrouwde omgeving
 • makkelijker in te plannen, bespaard reistijd
 • je hebt een ruimere keuze om een behandelaar die bij je past te vinden

Ik gebruik een beveiligd systeem om te beeld bellen. Voor je afspraak krijg je een email met een link waar je alleen maar op hoeft te klikken om de verbinding te maken. Geen noodzaak om software te installeren. Kan vanaf ieder computer of telefoon gebruikt worden.

Opleidingen & registraties

Opleidingen

 • Master in Klinische psychologie
 • Opleiding ACT bij See True Opleidingen
 • Opleiding bij Center for Mindfulnes in Massachusetts, VS, voor Mindfulness trainer MBSR
 • Opleiding bij Center for Self Compassion, VS voor Zelf commpassie trainer MSC


Registraties

Specialisaties

ACT - Acceptance & commitment therapy

EMDR therapie

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

 • Sociale angst
 • Bindingsangst
 • Angst- of paniekaanvallen
 • Faalangst
 • Hoogtevrees

Tarieven

Mijn tarieven zijn als volgt:

Individueel (standaard)    45 minuten     €  98,00
Individueel lang               75 minuten     € 145,50

Relatie therapie lang       75 minuten      €153,50

 

Te laat/niet afgemeld (Binnen kantoortijden)  € 55Belangrijk - Ik werk vanuit mijn eigen praktijk en niet binnen de GGZ als basis Psycholoog. Daardoor worden de behandelingen niet door de verzekeraars vergoed. Voordeel van deze werkwijze is geen verwijzing van de huisarts nodig en geen wachtlijst.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 9:30 - 17:00
Woensdag 9:30 - 17:00
Donderdag 9:30 - 17:00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging