Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Eltica | ACT therapeut & Psychosociaal therapeut

ACT therapeut & Psychosociaal therapeut - Utrecht - Eltica
ACT Therapie Utrecht
Groeneweg 81
3531 VC Utrecht
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

ACT Therapeut Utrecht

Ben je vastgelopen of wil je meer uit je leven halen? Beheerst angst of onzekerheid je leven te veel? Therapie op basis van ACT (Acceptance and Commitment Therapie) biedt uitkomst.

ACT staat voor toewijding (commitment) aan dat wat je belangrijk vindt en acceptatie van moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. Je leert effectieve vaardigheden en krijgt meer keuzevrijheid.

 

Omgaan met onzekerheid

Niemand wil zich angstig of onzeker voelen. Vaak proberen we hou vast te vinden door bijvoorbeeld bepaalde situaties uit de weg te gaan, door perfectionisme, ontspanningsoefeningen, of door afleiding te zoeken. Op de korte termijn werkt dit vaak, maar op de lange termijn kan dit veel energie en aandacht kosten en kan je wereld steeds kleiner worden.  

 

Tijdens de therapie leer je om je open te stellen voor je angstgevoelens. Zo hou je meer energie en aandacht over voor de dingen die je echt belangrijk vindt in het leven. Het is een liefdevolle therapie, waarbij je jezelf leert accepteren, met al je goede en mindere kanten. Je leert daarnaast vaardigheden om meer in het nu te leven, om afstand te nemen van lastige gedachten en je te richten op wat je belangrijk vindt. Hierdoor krijgen je angstgevoelens minder invloed.

 

Ik sta daarbij graag naast je om mede te onderzoeken wat je kan helpen om een ontspannen, aandachtig en rijk leven te leiden en om meer zingeving en verbinding te ervaren.


Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Eltica, ACT therapeut

 

Online therapie

Ik heb een uitgebreid online aanbod. Voor alle online begeleiding maak ik gebruik van de app ACT-guide (van Gijs Jansen en collega’s) en van eigen online materiaal. Je ontvangt oefeningen, filmpjes, persoonlijke ervaringen van Gijs en opdrachten.

Het materiaal is speels, toegankelijk en liefdevol. Per sessie ontvang je nieuw materiaal, dat op jou persoonlijk wordt afgestemd. Je kan kiezen of je je ervaringen wilt opschrijven en schriftelijk begeleid wilt worden, of dat je via beeldbellen begeleid wilt worden.

Opleidingen & registraties

ACT-therapeut & Psychosociaal zorgverlener, CAT vergoedbaar
AGB-code praktijk: 90066900
AGB-code zorgverlener: 90107816

 

 • 2020. Opleiding tot psychosociaal therapeut & ACT therapeut (acceptance & commitment therapy), Post-HBO opleiding, Stresswise academy, Utrecht. CRKBO geregistreerd.
  Methodieken: ACT, Relational Frame Theory, Voice Dialogue, Compassietraining, Mindful exposure, Transactionele Analyse, Positieve Psychologie, Lichaamswerk, Groepsdynamica, ACT in relaties, ACT in groepen, ACT bij ziekte, life-events & verslavingen, Insight Dialogue.
 • 2018 – 2019. Opleiding tot ACT coach, Post-HBO opleiding, Stresswise academy, Utrecht. CRKBO geregistreerd.
  Methodieken: ACT, Mindfulness, Positieve Psychologie, Lichaamswerk, Levensfilisofie, Compassietraining, coachingsvaardigheden
 • 2018 - 2019. PSBK Psychosociale Basiskennis, Stresswise academy, Utrecht. CPION geaccrediteerd.
 • Training focussen deel 1. Eveline Beumkes.
 • Training geweldloze communicatie. Ai-opener.
 • 2010 - 2012. Basis en vervolgjaar lichaamsgerichte psychotherapie, BodyMind opleidingen. Europees erkend door EABP en SNRO.
 • 1999 – 2001. Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Hogeschool De Horst.
 • 1993 – 1999. Biologie, Universiteit Utrecht.

 Registraties

Specialisaties

Het aanbod van ACT praktijk heeft als basis de Acceptance & Commitment Therapy. Dat is een relatief nieuwe gedragstherapie waarmee goede resultaten worden behaald in het omgaan met angststoornissen, depressie, verslaving en somatische gezondheidsproblemen.

De begeleiding is kortdurend, praktisch, gericht op heden en toekomst en gericht op je kracht en waarden in plaats van op problemen.

 

Thuis oefenen en stilstaan bij automatische patronen is een essentieel onderdeel van het traject. Daarnaast krijg je toegang tot digitaal materiaal van ACT praktijk en van de app ACT-guide, zoals oefeningen, filmpjes en persoonlijke ervaringen van Gijs Jansen (de maker van de app).

Het materiaal is speels, toegankelijk en liefdevol. Het laat zien dat je niet als enige worstelt en ondersteunt je om hier op een luchtige manier mee om te gaan.

 

Om te komen tot een blijvende gedragsverandering zijn er meestal rond de 7 sessies nodig. We starten met een sessie waarin we jouw hulpvraag in kaart brengen en kijken wat ik jou te bieden heb. Tijdens de sessies doen we vooral veel oefeningen, in plaats van dat we uitgebreid praten over ervaringen uit het verleden.

Ik sluit daarbij aan op wat er op dat moment bij je leeft. Tijdens het traject zullen de belangrijkste onderdelen van ACT aan bod komen. Je krijgt inzicht in je waarden en je traint vaardigheden waardoor je meer in het nu kan leven, je leert openstellen voor je gevoelens en moeilijke gedachten minder invloed krijgen.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

 • faalangst
 • angst en stress
 • sociale angst
 • perfectionisme
 • onzekerheid

Tarieven

Vergoede zorg
De begeleiding wordt door veel aanvullende verzekeringen (gedeeltelijk) vergoed. Er geldt geen verplicht eigen risico en je hebt geen verwijzing nodig.

ACT praktijk biedt de volgende mogelijkheden:

Intakesessie (ruim 60 min.) in Utrecht/online: 95 euro (incl. BTW).

Sessie (60 min.) in Utrecht plus online materiaal van ACT praktijk en app ACT-guide: 95 euro (incl. BTW).

Beeldbelsessie (60 min.) plus online materiaal van ACT praktijk en app ACT-guide: 95 euro (incl. BTW).

E-mailcontact via beveiligde website plus online materiaal van ACT praktijk en app ACT-guide: 60 euro (incl. BTW).

 

Mocht je financieel niet zo ruim zitten, neem gerust contact op om te overleggen over de prijs. Het uitgangspunt is dat iedereen, ongeacht het inkomen recht heeft op goede psychologische hulp.

Openingstijden

Maandag 8.30 - 14.00
Dinsdag 8.30 - 14.00
Woensdag 8.30 - 18.00
Donderdag 8.30 - 14.00
Vrijdag 8.30 - 14.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews ACT Therapie Utrecht

Hieronder staan reviews over ACT Therapie Utrecht - Eltica

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een op maat gemaakt traject

Eltica's werkwijze is meelevend en doortastend. Ze heeft veel kennis van zaken en Eltica heeft allerlei creatieve ideeën en oplossingen.

Het traject leek een op maat gemaakt traject en sloot precies aan wat ik nodig had voor mijn herstel van een burn-out met bijbehorende depressieve klachten en angsten. Het contact was vriendelijk en heb ik als erg prettig ervaren.

| Utrecht | 30 dec 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan veel beter omgaan met rijangst

Ik heb heel veel aan de ACT therapie gehad.

Ik kan veel beter omgaan met rijangst, doordat ik weet dat ik zelf aan het stuur zit en niet mijn angst en weet waarom het autorijden belangrijk voor me is. Ook heb ik veel meer plezier in mijn werk gekregen.

 

Ik deel makkelijker waar ik mee zit en pak dingen op die ik lastig vind, maar die ik eigenlijk wel graag wil doen. De angsten zijn er nog wel, maar ze beheersen mijn leven niet meer.

 

Binnenkort ga ik op mijn eerste vakantie naar het buitenland sinds tijden.


| Utrecht | 25 nov 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht