Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ietje Deutz | psychosociaal therapeut - relatietherapeut

psychosociaal-therapeut---relatietherapeut-Venray
Stationsweg 7C
5802 AA Venray
ietje-deutz@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Mijn naam is Ietje Deutz. Ik ben breed opgeleid en ik heb in mijn arbeidsleven ruim ervaring opgedaan in zeer uiteenlopende levensgebieden.

 

Ik heb mij toegelegd op angstgerelateerde klachten. Je kunt bij mij terecht als je hyperventileert, onzeker bent, faalangstig of perfectionistisch. Ook zie ik in mijn praktijk mensen met bindingsangst, verlatingsangst, een paniekstoornis, of een sociale angststoornis, specifiek of gegeneraliseerd.

Mindfulness loopt als een rode draad door mijn werk.

 

Ik maak onder andere gebruik van creatieve middelen en ademhalingstechnieken en ik zet met grote regelmaat Acceptance and Commitment Therapy (ACT) in. Dit is een vorm van gedragstherapie waarbij ik je leer je te richten op gedrag dat je rechtstreeks en positief kunt beïnvloeden.

 

Relatieangst

RELATIEANGST: ANGST OM JE TE BINDEN OF ANGST OM VERLATEN TE WORDEN

Relatieangst verwijst naar (onveilige) hechting met je ouders in je vroege jeugd. Hoe je ouders of verzorgers op je gevoelens en behoeften reageerden kan meer of minder bepalend zijn voor de manier waarop je als volwassene in relaties staat.

 

Ik kan je helpen je bewust te worden van je onderliggende angsten en gedragspatronen. Ik begeleid je in het opbouwen van vertrouwen in jezelf, in de ander en in de relatie.

 

Faalangst

Als je last hebt van negatieve faalangst dan ben je bang om niet te voldoen aan de verwachtingen of eisen van de omgeving of van jezelf. Je zelfvertrouwen neemt hand over hand af en de faalangst groeit. Ik help je om inzicht te krijgen in de oorzaken, assertiviteit te ontwikkelen en vooral om je te leren je vermeende imperfectie te accepteren.

 

 

Perfectionisme

Perfectionisme is het zusje van faalangst. Er is niets verkeerd aan pogingen het beste uit jezelf te halen, maar als je dwingend moet presteren van jezelf, dan kan het zo verlammend werken dat je uiteindelijk nergens meer aan durft te beginnen.

 

Ongezond perfectionisme ontstaat als je het gevoel hebt nooit goed genoeg te zijn en komt meestal voort uit conclusies die je in het verleden hierover getrokken hebt. Perfectionisme loslaten is een proces van bewustwording en acceptatie. Ik begeleid je graag bij dit proces.

 

 

Hyperventilatie

Hyperventileren is een erg onaangenaam maar ongevaarlijk symptoom van angst, paniek en stress.

Ik begeleid je in het zoeken naar de oorzaken van je stress. Inzicht en bewustwording zullen je natuurlijke, gezonde ademhalingspatroon moeiteloos herstellen.

 

 

Onzekerheid

Chronisch twijfelen aan wie je bent, wat je kunt en wat je doet. Het kan je leven behoorlijk verstoren. Ik help je om uit te zoeken waarom je zo onzeker bent, om je kwaliteiten en vaardigheden in kaart te brengen en om je grenzen vast te stellen en uit te dragen. Je zelfvertrouwen zal groeien en je zult leren de wereld zelfverzekerd tegemoet te treden vanuit je innerlijke kracht.

 

Paniekstoornis

Iemand met een paniekstoornis heeft regelmatig paniekaanvallen. Een paniekaanval is een plotselinge golf van intense angst, vaak met vervelende lichamelijke bijverschijnselen als trillen, zweten, benauwdheid, misselijkheid en het gevoel flauw te vallen.

 

De angst voor een nieuwe aanval is groot en vermijding van diverse situaties is vaak het gevolg. Therapeutische hulp kan zeer doeltreffend zijn. Het opsporen van de bron van je angst, inzicht en bewustwording, acceptatie van het gegeven dat je bang bent en het stapsgewijs leren beheren van je paniek zullen een ander, ontspannen mens van je maken.

 

 

Sociale angststoornis, specifiek of gegeneraliseerd

Onzekerheid, faalangst of paniekaanvallen kunnen uitgroeien tot een sociale fobie. Je kunt bang zijn voor één soort gelegenheid (specifiek) of voor veel verschillende situaties (gegeneraliseerd). Het risico om in een isolement te raken en op eenzaamheid is groot.

 

Therapie is zeer effectief. Liefdevol, op basis van vertrouwen en afgestemd op jouw tempo help ik je graag jezelf te bevrijden uit de beklemming van de angst.

Praktische info

Werktijden: vijf dagen per week en avonden
Tarieven: 75 euro per sessie
Sessieduur: 1 tot 1,5 uur
Opleidingen: HBO creatieve therapie, Post HBO rouw en verlies begeleiding, lichaamsgerichte psychotherapie, coach trainer opleiding
Beroepsvereniging: LVPW

Ligging

© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |