Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Paniekaanvallen

Sinds nu bijna een jaar heb ik last van paniek/angst aanvallen. Vanuit het niets een soort koud gevoel over je heen krijgen en het idee dat je gaat flauwvallen. Vorig jaar bij de cardioloog en neuroloog geweest omdat ik niet echt in de diagnose van de huisarts geloofde, gewoon omdat ik nooit last van stress of paniek heb gehad. Het is ook zo ineens van t ene op het andere moment op komen zetten. Afijn, fietstest, echo en hartfilmpje laten maken alsmede bij de neuroloog een emg. Hier kwam allemaal niets bijzonders uit.

Uiteindelijk ben ik bij een psycholoog terecht gekomen waar ik een half jaar heb gelopen. Dit leidde eigenlijk tot niets. Aangezien dit niet werkte raadde de huisarts mij een antidepressiva aan (citalopram) hier nu een week of 5 mee bezig. Ik merk denk ik wel dat de aanvallen minder worden. Ik ben nu via de huisarts wel bij een psychosomatische fysio terecht gekomen, kijken of ik daar iets mee kan.

Helaas heb ik ook gewoon last van een hoop lichamelijke klachten, wat volgens de huisarts gewoon bij paniek/angst hoort. Maar is dit dan ook dagelijks?!

-plotseling een onwel gevoel (zeker 1x per week)
-kramp/spierpijn in kaken en mondbodem
- gevoel dikke/gespannen tong
-soms lichte gevoelloosheid in kin
-duizeligheid (had ik, is nu veel minder)
-kleine vervelende spiertrekkingen in kuiten
-een paar gevoelloze tenen rechtervoet

Herkent iemand zich in deze symptomen?

Rik
30-01-2024
laatste reactie: 12-03-2024

8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Rik,

Al jou klachten zijn ontzettend herkenbaar. Ik heb die ook en nog heel veel meer zelfs. 1000 onverklaarbare pijntjes, steken in hoofd, hoofdpijn, druk op ogen, duizelig, raar in het hoofd, zere benen, slappe benen, enz. enz.

Roos
30-01-2024
Reageer:
Fijn, eindelijk een x bevestiging dat ik niet de enige ben. Ik vond het moeilijk te geloven dat het eigenlijk allemaal tussen je oren zit. Ik ben een heel nuchter persoon, niet snel ergens van onder de indruk of paniekerig.

Wat jij beschrijft heb ik ook gehad. Branderige bovenbenen, slappe benen, drukkend gevoel rechterkant gezicht en idd raar duizelig gevoel in mn hoofd.

Maar ik moet zeggen, zodra ik ergens mee bezig ben gaat het goed. Het moet alleen niet zo zijn dat je altijd iets aan het doen moet zijn.

Voor de rest leef ik mn leven nog steeds zoals ik dat voor deze problemen deed. Gewoon nog aan het werk en uitjes met vrienden of gezin. Alleen is t met wat meer tegenzin van tevoren al omdat je niet weet wat zo’n dag gaat brengen

Anoniem
30-01-2024
Reageer:
Bijzondere verhalen. Deze verhalen doen me goed, althans dat jullie zo open zijn.

Heb nu ook dik 2 jaar last van paniekaanvallen en herken ook alle symptomen. Ik ben nooit duizelig en ook niet een dikke tong.

Wel alle andere sensaties. Ik heb ook nog vaak een droge mond, tintelingen in hele onder lichaam. Druk op de borst, branderig gevoel bij de longen met steken bij het hart. Heel naar.

Zelf heb ik ook het gevoel dat de sensaties elke keer weer anders voelen. Dat je elke keer weer moet wennen aan de nieuwe sensatie. Dan denk ik ooh is dit het, dit herken ik en maakt me niet bang. Dag later komt er een nieuwe sensatie bij die nieuw is.

Hebben jullie dat ook?

Erwin
05-03-2024
Reageer:
Hoi Erwin,

Het gevoel van een dikke tong en duizeligheid ben ik inmiddels wel aardig vanaf. Ik moet zeggen dat sinds ik ben verhoogd naar 20mg citalopram het wel de goede kant op gaat lijkt het. Maar het is idd zo dat als de ene sensatie weg was het wel weer ergens anders terug kwam of het was iets nieuws.

Tintelingen heb ik ook gehad evenals een soort van trillen vanbinnen en kleine spiertrekkingkjes in mijn kuiten.


Rik
06-03-2024
Reageer:
Hallo. Al een jaar kamp ik met dezelfde symptomen. Druk op de borst, tintelingen tong rechter hand vinger linker arm hoofd kaak rond de mond benen. Ineens een intense druk steek in de borst of hart maagpijn druk op de ogen. Zelfsnteken in de ogen. Soms 1 soms beide. Draaiduizeligheid. Ineens trillen koude en dan warme rillingen ademnood. Benauwd gevoel. En elke dag maak ik het anders mee en t went maar jiet. Het is vreselijk. Heel erg bang voor medicatie alsnog citalopram 10 mg gebruikt en ja hoor 3 dagen lag ik plat met een benauwdgevoel gevoel van niet kunnen ademen half bewusteloos als ik t maar zo moet noemen. Dat heb ik dus gelaten. Ik ben inmiddels een andere therapie tegen gekomen tms behandeling. Dit zorgt voor serotonine aanmaak in de hersenen. Begin de 15de erme ben benieuwd. Overigens heb ik constant een angstgevoel in de borst keel streek dat mijn hele leven beinvloed op dit moment. Sterkte iedereen!

Anoniem
06-03-2024
Reageer:
Hoi anoniem. Helaas beïnvloedt het je leven ook. Tintelingen heb ik ook gehad in mijn rechterarm, ook vingers. Ik merk dat zodra ik iets aan het doen ben (actief) al is het maar auto wassen ik er geen last van heb. Puur omdat ik er dan niet over nadenk. De klachten die jij van de citalopram hebt heb ik gelukkig niet (sinds 2,5 week op 20mg) ik hoop dat de behandeling voor je gaat werken.

Laat je het hier nog weten?

Rik
07-03-2024
Reageer:
Ik herken al jullie klachten zo erg. Ik zit momenteel in een fase waarin alles gewoon angstig en raar aanvoelt. Dof gevoel in het hoofd, duizelig, slappe benen, opgejaagd, heel moe, angstig, misselijk, bang voor allerlei ziektes, druk op de ogen, benauwd gevoel, en alle overige sensaties. Soms voel ik me gewoon ziek ervan. Soms als ik iets ga doen waar ik 100% de aandacht op het voel ik me langzamerhand beter. Daarom weet ik diep van binnen dat het niets ernstigs is. Dat gaat niet beter als je iets gaat doen en de avonden zijn ook altijd beter. Maar ja maak dat jezelf is wijs als je je zwaar k.t voelt. Hoe gaan jullie hier mee om?

Lieke
08-03-2024
Reageer:
hoi Lieke,

het doffe gevoel in je hoofd heb ik ook ervaren, net alsof alles niet echt binnenkomt, evenals ineens duizelig en slappe benen gepaard met spierpijn in mn benen. Angst dat er iets anders aan de hand is dat dat het tussen mn oren zit neemt ook vaak de overhand, waardoor je je alleen maar slechter gaat voelen. En idd als je je aandacht op iets anders richt dwz bezigheden is het zo goed als weg.

nadat ik een half jaar bij een psycholoog heb gelopen kan ik er wel beter mee omgaan en het ook beter loslaten

rik
12-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |