Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

0,0 beterschap, kan er iets anders spelen?

Hoi allemaal,

Ik kamp al jaren met zeer zware paniekaanvallen. Altijd met ups en downs maar de downs zijn tegenwoordig allesoverheersend. Ik kan niets meer, zelf de korte autorit van ong 15 min naar mijn werk lukt niet meer, op slechte dagen die ik hier soms 2 uur over omdat ik dicht bij het werk wil blijven waar ik weet dat er 'hulp' is als ik zou flauwvallen of een hartaanval krijg. dus vanaf ik naar mijn gevoel te ver van de veilige zone ben draai ik terug. En zo rij ik dan 2 uur toertjes rond mijn werk tot ik mezelf zo beu ben dat ik erdoor boks en tot thuis ga, vaak ondertussen hypertventilerend bellend met mijn vriend of een vriendin die mij er dan doorpraat.

Nu ben ik een week thuis geschreven hierdoor om even terug op adem te komen, maar ik voel nog steeds koude ledematen en de 'bal' paniek vormen in mijn buik als ik denk aan de autorit van morgen.

Mijn eigenlijke vraag is, ik heb eigenlijk nooit de diagnose 'paniekstoornis' in vraag gesteld. Maar er is gewoon geen enkele vorm van beterschap, hoewel ik medicatie pak (escitalopram al 4 jaar), rescue drops van bach, sediplus relax, ik blijf altijd opnieuw buitenkomen en opnieuw proberen dus die héél veel 'exposure' , ik ben gestopt met roken al bijna een jaar, ik drink amper nog alcohol, alleen nog water met kalmeringsdruppels in of kalmeringstheetjes. Ik doe yoga, mediteer, lees boeken over paniek, ben bij een psycholoog in begeleiding.... En het wordt alleen maar erger.

Zijn hier mensen die lang dachten dat ze een paniekstoornis hadden maar waarvan achteraf bleek dat het bijvoorbeeld ADHD of autisme of OCD of.... was en je dus eigenlijk het foute behandelt? Want al die dingen hebben als symptoom ook angst/paniek. Is het denken jullie het waard om dit eens te laten onderzoeken en zo ja, waar laat je dit best doen?

Ik hoop dat mijn vraag een beetje duidelijk is, alvast bedankt om de tijd te nemen mijn lang verhaal te willen lezen!

Groetjes,
Roos

Roos
14-01-2024
laatste reactie: 16-01-2024

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hey Roos,

Een vriendin van mij had ook last van paniekaanvallen, en het werd niet minder. Ze is nogmaals naar de dokter gegaan en heeft ook enkele tests gedaan, waaruit bleek dat er meer aan de hand was. Ze is gediagnosticeerd met autisme.

Dit kan je misschien meer duidelijkheid geven en rust brengen, maar het kan ook averechts werken, nog een label erbij. Denk hier goed over na waar jij waarde aanhecht.

Hopelijk heb je hier wat aan.
Veel liefs, Liss

Liss
15-01-2024
Reageer:
Hoi Roos,

Heel heel herkenbaar ik had en heb ook zo'n last van paniekaanvallen ook in de auto. Daardoor zelfde 4 maanden niet gereden nu langzamerhand aan het opbouwen. Ben vandaag voor het eerst 40 min alleen onderweg geweest. Wel vermijd ik nog de snelweg. En ja ik heb last van een enge wereld en dromerig en angstig maar ik kan mezelf met tijdens rustig houden en dat is fijn. Een tip is zet je navigatie aan. Puur door je te focussen daarop kan je je focus op de angst soms verleggen. En heb je last probeer te denken oke het is er maar er gebeurd is. Ik weet hoe lastig het is ook mij lukt het lang niet altijd maar het is wel de manier op de angst de baas te zijn. Heel veel sterkte en onthou je bent lang niet de enigste met die problemen

Lieke
15-01-2024
Reageer:
Dankjullie wel voor de reactie!
@liss; hebben ze daarna bij haar gerichter kunnen behandelen waardoor de paniekaanvallen minderde? Het zou mij niet per se storen een extra 'label', ik wil gewoon graag van de paniek af, dus als het blijkt dat er voor autisme een andere behandeling nodig is waardoor de paniek ook minder wordt lijkt me dit zeker een voordeel. Stel dat ze dan zeggen 'ahja je hebt ook nog dit dit en dit label erbij maar de paniek gaat blijven doei fijne dag nog' hoef ik het niet te weten :p

@Lieke, wauw super!! tot een 5-tal maanden geleden lukte dit ook nog net maar al héééél lang geen autostrade meer. Ik kan het me momenteel even niet voorstellen dat het terug lukt. Gisteren moeten terugdraaien bij een rit van 7 minuten, met navigatie op en meditatie oefening ervoor... Wordt er moedeloos van maar je reactie geeft me toch wat hoop, bedankt daarvoor!!

Roos
16-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |