Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Idioot hoge hartslag

Hoi medepaniekers!
Ik zou graag m'n verhaal met jullie willen delen, ik heb al vanaf m'n 11e (op en af) last van paniekaanvallen en dan vooral buiten als ik "ver" van huis ben, ver... ik vind op het moment 500 meter al ver van huis. Wat ik zo idioot naar vind is mijn idioot hoge hartslag, als ik iets spannends ga doen merk ik al dat ik ongv op de 115 pm zit, maar bij een echte flinke paniekaanval redt ik makkelijk een hartslag van 150 al dan niet hoger. Ik heb veel gesproken hier over met mijn psycholoog & huisarts en die zeggen dat dit geen kwaad kan, opzich ben ik dan wel even gerust gesteld maar zodra er paniek bij komt kijken geloof ik er weer helemaal niets van, omdat het zo rot voelt ! Soms lees ik wel eens dat mensen met een paniekaanval al schrikken van een hartslag van 110, en dan vind ik mijne toch echt idioot hoog, wat zijn jullie ervaringen hiermee? Ik vind het hartstikke eng als hij zo op hol slaat! Ik hoor graag jullie eigen ervaringen op dit gebied! Groetjes van Linda!

Linda
19-10-2023
laatste reactie: 31-01-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi LInda
Het is heel herkenbaar wat je schrijft.
Bij een paniekaanval is een hartslag van 150 geen uitzondering. Heel akelig, maar als het na een paar minuten weer zakt hoef je je niet ongerust te maken. De adrenaline zorgt voor de hoge hartslag en als je daarvan schrikt gaat de hartslag nog hoger.
Wat mij helpt ( tip van cadioloog ) is koud water drinken en rustig gaan zitten. Adem in door de neus en en rustig uit door de mond.
Mocht je toch erg ongerust zijn dan kun je een ECG aanvragen of nog beter een holter bij je huisarts voor 1 of 2 dagen. Die registreert je hartslag en ze kunnen een hoop medische gegevens eruit opmaken om te zien of je hart verder goed is.
Als de uitslag goed is , is het minder eng voor je denk ik.
Sterkte hoor!
Hannie

Hannie
31-10-2023
Reageer:
Heb ik ook gehad. Ik zat vanuit het niets in een paniek aanval met een hartslag van 145spm. Zag ik naderhand op mn horloge. Ik zag ook dat dit van korte duur was. De truc is, hoe moeilijk dat ook is rustig te blijven. Ik heb bij de cardioloog een ecg, echo en fietstest gedaan, uitkomst was dat er niets aan de hand was

Anoniem
31-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |