Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

24 jaar en struggle met hypochronie

Hallo allemaal,

Ik ben een meisje van 24 jaar en struggle met hypochronie. Ik heb 2 weken geleden voor het eerst een paniekaanval gehad.. sinds die dag ben ik bang voor een hartaanval. Ik weet niet zeker of het een paniekaanval is geweest, ookal zegt de dokter me dit aan de telefoon.

Ik lig in bed en voel dat een steek in mijn linkerborst en denk dan dat dit doortrekt. Ik word duizelig en begin te zweten.. druk op de borst voel ik niet echt. Ik ben echt constant bezig met dit gevoel en vooral in de avonduren.. als ik geen afleiding meer heb. Hierna begin ik heel hard te huilen en kom ik niet uit de angst.

Wie kan mij helpen?

Paniekaanval of angstaanval?
10-09-2023
laatste reactie: 29-11-2023

2
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heel herkenbaar,zelf 25 jaar geleden ook gehad was 21 toen ben zo vaak nagekeken in het ziekenhuis ambulance etc nooit iets gevonden!
Altijd maar even geruststelling na een goede diagnose.
Tip hoe vervelend ook probeer het te accepteren en laat je begeleiden door je huisarts.

Corné
11-09-2023
Reageer:
Goedemiddag!
Ik heb het ook altijd in de avond! Dus heel herkenbaar merk dat ik daarna nog extreem moe ben. Dus merk echt dat het mij constant sloopt.

Eer
12-09-2023
Reageer:
Ik ben een jongen van 23 ik heb daar ook veel last van heb je er nog steeds last van

Jeroen
29-10-2023
Reageer:
Beste lotgenoten, alles wat jullie vertellen heb ik ook. Maar ooit had ik het niet natuurlijk en jullie ook niet. Wat bij mij heel veel helpt is SPORTEN en laten gaan. Natuurlijk is laten toe staan een grote proces maar geloof me, het werkt wel. En elke keer als ik weer een terug val heb gebruik ik hetzelfde methode. Laten gaan en Sporten. Lichaam wend daar ook weer aan. Dit is wat ik doe. En natuurlijk wat ook heel veel helpt is je ademhalingsoefeningen te doen. Want Paniekaanval kan je doorbreken door ineens goed ademhalingsoefeningen te doen. Al kan je niet doorbreken, je gaat er toch niet dood aan. Het is wel angstig maar je gaat er niet dood aan. Probeer juist tegen je angsten te werken. Dat doe ik ook. Als ik een voorbeeld mag geven. Als ik zo iets mee maakt ga ik ook juist met vrienden uit. Geloof me het is dan even niet gezellig omdat je loopt te piekeren maar lichaam is zo gebouwd dat je automatische vergeet en weer ineens gezellig hebt.

Hans
15-11-2023
Reageer:
Hey, hier een 23 jaar meisje met exact dezelfde methoden. Ik ben dit jaar al meerder keren naar het ziekenhuis en de dokter geweest, maar alles is volgens hen normaal. Momenteel zit mijn paniekstoornis diep en moet ik vele keren per dag mijn ademhaling regulariseren en uit de gedachte komen dat mijn hart het alle seconden zou kunnen begeven, en inderdaad ook meer s' avonds. Zoals de persoon hierboven is het wel waar dat we dit ooit niet hadden, en dat de kans veel kleiner is dat we iets zouden hebben dan niet. Hopelijk vinden we snel een manier om ermee om te gaan, ik ga nu bv. aan de slag met een therapeut die me met onbewuste stress en paniek gaat helpen.

Anoniem
29-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |