Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Last van hartkloppingen

Ik heb sinds een jaar last van hartkloppingen en (ik denk) angstaanvallen/hyperventilatie. Vrijwel elke dag (vaak tegen de avond) ook last van benauwdheid/verkeerde ademhaling. Ik heb inmiddels al veel homeopathische kruiden geprobeerd, maar die hebben geen duidelijke verbetering gegeven. Van de dokter heb ik oxazepam gekregen (1/2 per keer), maar deze pilletjes vind ik best spannend om te nemen. Iemand die ervaring heeft met deze pilletjes?

Nu kwam ik op de website van runnersworld een artikel tegen die beweert dat hardlopen kan bijdragen aan het verminderen van een angststoornis.

Op dit moment sport ik niet. Heeft iemand ervaring met het verminderen van hartkloppingen/angst/hyperventilatie door sport/hardlopen? En hoe bouw je dit op?

Lotje
19-08-2023
laatste reactie: 28-08-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Lotje,

Ik heb hetzelfde als jij, ook vaak in de avond meer last van m’n hart, steken/snellere hartslag, wat gepaard gaat met uiteindelijk een paniekaanval. Ben je wel eens naar de dokter geweest en/of heb je je hart laten testen? Ik igg niet..

Ik sport wel 5-6x per week in de gym, dit bestaat dan vaak uit 30-45 mins cardio + 45 mins krachtraining. Ik doe dit heel vroeg in de ochtend voordat ik na werk ga, ik moet eerlijk toegeven dat ik me wel lekkerder voelt na het sporten maar het soms ook wel tijdens het sporter ervaar.

Vaak tijdens cardio stijgt m’n hartslag uiteraard en dit lijd dan ook wel eens weer naar een paniekaanval, dus durf niet te zeggen of het nou echt altijd helpt..

Ik sta trouwens altijd open om verhalen met elkaar te delen en eventueel elkaars hart te luchten.

(Redactie: Om mogelijk misbruik van persoonsgegevens te voorkomen, verwijderen we telefoonnummers en mailadressen binnen enkele weken na plaatsing)

Rico
28-08-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |