Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Word helemaal gek van de paniek of angstaanvallen

Hallo ik wil even zeggen dat ik helemaal gek word van de paniek of angstaanvallen. Bij mij gebeurd het als ik een lichamelijke sensatie krijg bijvoordbeeld steken op me borst of raar gevoel in me lichaam alsof ik langszaam aan het doodgaan ben… of een steek in mijn hart ik word er helemaal hek van hierdoor zit ik de heledag in paniek en ansgt omdat ik niet weet wat ik moet doen de lessen hij de psycholoog werken volgens mij ook niet en ben bang dat ik nooit meer kan genieten van mijn leven kan er iemand mij helpen of zijn er meer mensen die dit gevoel ook hebben ?

Michael
21-07-2023
laatste reactie: 12-04-2024

4
13
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo Michael,
Ik word ook helemaal gek van de paniek en angst. Ik heb net mijn verhaal gedeeld. Misschien kun je die lezen en kunnen we elkaar misschien helpen.

Groetjes Susanne

Susanne
23-07-2023
Reageer:
Hé Michael,

Ik heb hetzelfde, ik heb er elke dag last van. Soms hoop ik dat ik 's ochtends wakker wordt en er vanaf ben of dat ik het die dag niet krijgt. Ik heb gemerkt dat als ik juist denkt/hoop dat ik het niet wil krijgen het juist ''wakker'' maakt. Verder probeer ik altijd afleiding te zoeken. Het afleiding zoeken ging me overigens eerst beter af dan de laatste tijd.

Ik wil me wel gaan verdiepen in meditatie en ademhalingsoefeningen. Ik loop zelf nog niet bij een psycholoog omdat ik de stap best wel eng vind.

Misschien kunnen we elkaar helpen met ''trucjes'' of juist het delen als we op het moment een paniekaanval ervaren, zodat je het op dat moment toch kwijt kunt.

Rico
28-07-2023
Reageer:
Beste Rico,
Wat vervelend dat jij dit ook hebt, toch doet het mij goed dat ik niet de enige ben maar zoals nu heb ik weer een andere klacht zoals het gevoel dat mijn halsslagader aan de linkerkant dichtslipt of dat er iets niet goed zit bij mijn hals heb jij dit ook?


Michael
01-08-2023
Reageer:
Ik heb het ook.. as we speak! Lig nog in bed maar heb nog helemaal niet geslapen! "Gelukkig" vakantie.. dichtgeknepen keel gevoel, tintelende benen, rare luchtbubbels bij mijn borst/hart. Trek het zo slecht. Maar het is wat het is.

ies
02-08-2023
Reageer:
Het dichtslippen van m’n ader heb ik niet persé, zijn je paniekaanvallen/hart “problemen” nu ook “minder”? Omdat je je nu focust op je hartslagader?

Vind het nog steeds zo bijzonder dat iets mentaals je hele humeur kan veranderen en in principe je hele leven nu aan het leiden is..

Soms denk ik dat ik een goeie dag hebt en dan uit het niets zonder enige reden voel ik het opkomen, m’n hart slaat op hol, gaat van 60 naar 150+

Ik heb nu de klachten dat ik elke keer bang bent om flauw te vallen en dan vooral in bij zijn van mensen, ik probeer dan ook echt te vluchten naar een omgeving waar ik alleen ben, op werk is dit momenteel echt heel lastig..

Rico
09-08-2023
Reageer:
Helaas herken ik de klachten erg goed heb het ook , ik durfde niks meer wat geleerd moet worden is tijdens n paniekaanval juist naar buiten te gaan ik pak mijn hond en ga wandelen hoe eng ook .

Marianne
12-10-2023
Reageer:
Ik herken het ook ik kan niet normaal naar feestjes en vooral dan raak ik angstig of bang dat er wat gebeurd in het openbaar iemand die tips heeft om dit tegen te gaan

Jeroen
29-10-2023
Reageer:
Hee Jeroen. Ik heb dit ook, maar merk wel als ik juist naar die feestjes ga hoe slecht ik me ook voel dat ik daar wel weer opknap en er eigenlijk geen last van heb.

Rik
31-01-2024
Reageer:
@MIchael, dit is echt of ik mijn eigen verhaal leest. Ik heb exact het zelfde. Bij elk pijntje of ding denk ik het ergste. Zo had ik zojuist even een kloppend gevoel in mijn arm (waarschijnlijk mijn spier) in mijn hoofd ben ik nu gelijk bang voor ms of iets anders in mijn hoofd. Ik kan daar ook in doorslaan en dan wordt dat op ten duur een paniekaanval.

Lieze
01-02-2024
Reageer:
Hee Jeroen. Ik heb dit ook, maar merk wel als ik juist naar die feestjes ga hoe slecht ik me ook voel dat ik daar wel weer opknap en er eigenlijk geen last van heb.

Rik
01-02-2024
Reageer:
Sorry voor het korte reactie.

Het is bij mij net zo erg. Die steken zijn valse meldingen van het lichaam.
Stop er tegen te vechten, het lijkt erop dat het dan erger wordt.

Stop er tegen te vechten!
Het is verschrikkelijk om je zo te voelen maar wat je moet doen is NIETS.
Alleen ontspanningsoefeningen maar niet tegen vechten. Accepteren.

Louis
24-02-2024
Reageer:
Joke ik heb al bij het opstaan tm het naar bed gaan angsten en Hyperventilatie en durf de straat niet op wie heeft het zelfde ik ben telkens bij de dokter en heb alle onderzoeken gehad buik maag darmen pas weer een schildklier onderzoek gehad en bloeddruk gemeten 130/80 hij zegt van een jonge meid maar hij zegt zit tussen je brain ik hoef maar wat te voelen en hartkloppingen meteen paniek en Hyperventilatie ik vertrouw niemand

Joke
08-04-2024
Reageer:
Ik heb net hetzelfde als u en dat is heel vervelend ik loop er al meer dan 15 jaar rond het beste is gewoon leren beheersen is makkelijk gezegd is toch niet gemakkelijk het beste is gewoon laten komen en denken dat er altijd hulp is anders waren we er nu ook al niet meer hier dus vriend het komt wel goed gewoon niet te veel aan denkken

Franco
12-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |