Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Connie Kindermann | Beeldend therapeut

Beeldend-therapeut-Leeuwarden
Gerben Colmjonwei 36
8915 GN Leeuwarden
therapie-leeuwarden@datzitzo.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

EMDR (Eye Movement Desensitisation & Reprocessing) is een effectieve psychotherapeutische methode bij behandeling van angstproblemen en trauma. Wanneer jij angsten heb of een ingrijpende nare gebeurtenis hebt meegemaakt en klachten herkent als angst- of paniekaanvallen, lnachtmerries, overmatige schrikreacties, herbeleving, fobieen of slaapproblemen dan is EMDR wellicht de oplossing. 

 

EMDR is ontdekt en ontwikkeld in de jaren '80 door psychologe Francine Shapiro en daarna is er veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Hoewel het precieze proces in de hersenen nog niet helemaal bekend is, is de meest gangbare verklaring van de werking van EMDR de volgende: Door de heftigheid van emoties bij een ervaring, zoals bij hevige angst, schrik of verdriet bij een ongeluk of verliessituatie, wordt de ervaring niet goed verwerkt. Hierdoor wordt later alles wat enigzins lijkt of te maken heeft met die ervaring, nog steeds als bedreigend ervaren. Het denken schakelt uit en je 'schiet' in je overlevingsgedrag: je bevriest, - vlucht of valt aan. Pas als je je weer veilig voelt kan het reele denken weer in werking treden. 

 

EMDR zorgt er voor dat de oorspronkelijke ervaring alsnog verwerkt wordt, waardoor het overlevingsgedrag, dat vaak als belemmerend wordt ervaren, niet meer nodig is. Je kunt opnieuw, rustig en zonder hevige emoties naar de ervaring kijken. De ervaring wordt in het hier en nu niet meer als bedreigend beleefd. Voor meer informatie hierover kun je kijken op www.concore.nu, onder het kopje EMDR. 

 

Hoewel EMDR een hele mooie, op zichzelf staande techniek is, kan het in enkele gevallen zijn dat de client een voor- en natraject nodig heeft. Dit gebeurt bij mij in de vorm van een (korte) therapie d.m.v. beeldende- en/of gedragstherapeutische technieken. De client wint hiermee aan inzicht en veiligheid, zodat de EMDR met een gevoel van vertrouwen kan worden ingezet. Onderliggende persoonlijke problematiek kan eventueel, naar wens, verder worden gewerkt in beeldende therapie. 

 

In een intakegesprek bekijken we samen wat voor jou de meest aansluitende manier is. 

 

Je bent van harte welkom in mijn praktijk. 

 

Praktische info

Werktijden: dagelijks, dinsdag- en woensdagavond tot negen uur.
Tarieven: intake € 55,- therapiesessie €75,- per uur
Sessieduur: 60 minuten
Opleidingen: Geregistreerd beeldend therapeut en Jeugdzorgwerker, HBO Beeldende therapie, EMDR, diverse bij- en nascholing
Beroepsvereniging: FVB/NVBT, SKJ

Ligging

© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |