Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Jeannette van Hoek | integratief therapeut

integratief-therapeut-Goirle
van HessenKasselstraat 34
5051 CG Goirle
jeannette@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

" Geef mij je angst" is de titel van een lied van Guus Meeuwis. Mooie tekst en hoopvol.


Veel mensen hebben soms angst, voor gewone en minder gewone dingen: spinnen, muizen, om in een vliegtuig te stappen, om te falen. Vijf tot dertien procent van de mensen krijgt er ooit in het leven last van. Het begint meestal op jong-volwassen leeftijd.

Als het je leven belemmert en je niet meer gewoon kunt doen wat je zou moeten of willen (naar school gaan, naar buiten gaan, slapen, werken enz.) dan wil ik je helpen.


Ik ben Jeannette van Hoek, integratief therapeut en coach. Bezig zijn met de mens en ondersteunen in moeilijke situaties is altijd mijn drijfveer geweest.  Dat doe ik met liefde en plezier. Ik zie in elke mens het mooie. Als dat er soms niet lijkt te zijn, wil ik daar samen met de ander naar op zoek. Hoop en veerkracht zijn daarbij sleutelwoorden.

 

 

Angst kost levensplezier

Het is de moeite waard iets aan je probleem te doen, want last hebben van angst kost behoorlijk veel levensplezier en energie. Denk aan grote onzekerhied, faalangst, paniekaanvallen, lichamelijke klachten (bijvoorbeeld hoofdpijnen, spanningspijnen, hyperventilatie) die je leven tot iets moeizaams maken.

De oorzaak is vaak niet 100% te vinden, het kan met een bepaalde gevoeligheid/ bepaalde karaktereigenschappen (erfelijkheid),  met vervelende gebeurtenissen in je leven en/of met je jeugd te maken hebben.

Hulp vragen is niet ‘zwak’, het vraagt juist moed om die stap te zetten en te erkennen dat er iets hapert.

 

Werkwijze

Uit onderzoek blijkt dat een goede relatie tussen therapeut en cliënt grote invloed heeft op het succes van de therapie. De relatie met jou als cliënt is voor mij erg belangrijk.

In het eerste gesprek bekijken we samen wat je bij mij brengt: je situatie, verleden, gedachten, relaties en komen we zo tot een hulpvraag. We stellen een doel voor de therapie vast, passend bij jou en jouw vraag. En we kijken of er tussen jou en mij een goed gevoel is om samen aan de slag te gaan.


Bij integratieve therapie worden klachten niet gezien als op zichzelf staand maar met elkaar in verbinding gebracht (holistische visie).

  

Ik pas gesprekstherapie toe in combinatie met creatieve werkvormen. 

Misschien vind je (nog) geen woorden om te zeggen wat er is, waar de angst zit.

Dan kunnen we een andere manier zoeken om die uit te drukken. Bijvoorbeeld met verhalen, afbeeldingen, tekenen of films. 

Ook aan het lichaam wordt aandacht besteed. Ademhalingsoefeningen en oefeningen uit o.a. mindfulness, acceptatie en commitment therapie (ACT) en oplossingsgerichte therapie pas ik daarbij toe: 'uit je hoofd in je lijf' is een toepasselijk gezegde.

 

" Warm, betrokken, goed kunnen luisteren, (levens)ervaring" dat zijn een paar dingen, die mensen, die ik begeleid, over me zeggen.

 

 

Wat levert het op?

Het begint met luisteren naar het verhaal van je angst, wat wil het vertellen? Luisteren en ervaren zonder negatief oordeel, met vriendelijkheid naar jezelf. Er komt beweging, het gaat stromen, zo kom je stap voor stap weer op de weg terug naar een gewoon leven dat voor jou de moeite waard is.

 

We werken aan:

  • inzicht in je situatie, je meer bewust worden van gedachten, gevoelens en je gedrag. Waar zit je angst, wat denk en doe je in bepaalde situaties?

  • in het dagelijks leven leren toepassen van oplossingen en handvatten, die je vindt tijdens de therapie.

  • vat krijgen op vastgelopen patronen en mogelijkheden zien om met moeilijke omstandigheden om te gaan. 

  • vermijding aanpakken. Bij angst is vermijden van de situaties, waar je bang voor bent, vaak de manier om je minder angstig te voelen. In therapie gaan we dat veranderen, want ' vluchten of bevriezen'  zorgt juist dat de angst blijft.

  • minder stress en spanning

  • weer plezier in je leven vinden.

 

Praktische informatie

Werktijden: dagelijks op afspraak, ma'dag en do'dagavond van 18-21u
Tarieven: 75 euro individueel, indien geen vergoeding via aanvullende verzekering is het tarief 60 euro; relatietherapie 95 euro.
Sessieduur: 1 uur
Opleidingen: Therapeut in de Interactionele Vormgeving (IV), Mastercourse Oplossingsgerichte therapie, Narratieve therapie e.a.
Beroepsvereniging: Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT), VVTIV

Ligging

© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |