Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Helena | Psychosociaal therapeut

Psychosociaal-therapeut-Geleen
Therapie Geleen
Gewandeweg 5
6161 DJ Geleen

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Geleen


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Ik ben gespecialiseerd in behandeling van Angst- en paniekaanvallen, stress, piekeren, PTSS, trauma's en Rouwverwerking.

Ik gebruik hiervoor tools zoals EMDR, Mindfulness, ACT, counselling, Cliëntgerichte therapie en meditatie oefeningen. Ook door middel van huiswerkopdrachten en psycho-educatie. 


Angst, paniek, fobie

Heb je last van een fobie, dan kan het zijn dat je situaties gaat mijden. Op zich een methode die in eerste instantie werkt, maar vervolgens gaat het je leven beheersen. Je merkt dat je jezelf beperkt. Hoe meer je mijdt, hoe groter de angst wordt. Het kan zelfs tot paniekaanvallen leiden.

Het gebeurt altijd op momenten dat je dit absoluut niet kunt gebruiken. Het overvalt je compleet, een angst- of paniekaanval. Je kunt haast niet meer ademen, je hart gaat tekeer, trillen over je hele lichaam en koudzweet, klamme handen. Of je wordt heel rood in je gezicht en hals, vlammend rood, terwijl je net in een groep zit of in een werksituatie zit, waar je dit écht niet kunt gebruiken. Je vecht ertegen, maar hierdoor wordt het alleen maar erger. Dit wil je echt niet….nooit! Maar helemaal juist op dit moment niet!

Waarom gebeurt het juist nu, vraag je jezelf af. Daar zit vaak ook de oplossing. De trigger (oorzaak) waardoor je een angst- of paniekaanval krijgt, daar vind je de sleutel tot bevrijding. De situatie, de gedachte, het gevoel die de angst- of paniekaanval uitlokt.

Natuurlijk, zo gemakkelijk is het niet. “Denk gewoon aan iets anders” is echt niet genoeg. Er gebeurt zoveel tegelijk, zowel in je lichaam als in je hoofd, dus dat zou wel erg eenvoudig zijn. Stapsgewijs zal hier aandacht aan moeten worden gegeven. Een cliënt van mij greep constant naar zijn pols, wist zeker dat er iets aan zijn hart mankeerde. Stap 1 is in alle gevallen het uitsluiten van ziekte, in dit geval hartfalen. Een bezoek aan de huisarts is daarom ook een belangrijk onderdeel van het behandelplan.


We nemen samen de nodige stappen

Als ervaringsdeskundig therapeut neem ik je bij de hand om die situaties op te zoeken en te analyseren. Bij mij vind je de rust om daar vooral jezelf in te mogen zijn. We nemen samen de nodige stappen, helemaal op jou afgestemd.

Het kunnen soms grote stappen zijn in enkele sessies, vooral als er sprake is van een traumatische ervaring in het verleden. Dan is traumabehandeling, zoals EMDR vaak al genoeg. Maar het kan ook zijn dat we er iets langer voor nodig hebben, vooral als ingesleten overtuigingen een blokkade vormen.

Herken je jezelf in mijn verhaal, gun jezelf dan de kans om te zien of we een klik hebben in een Intakegesprek. Misschien dat je het dan fijn vindt om je door mij te laten helpen, ook al lijkt de stap naar hulp nu ontzettend groot.

Tot dan!

 

Helena

Online therapie

Online therapie of "beeldbellen" bied ik aan via skype, zoom, MS Teams of een ander medium wat jij fijn vindt. Belangrijk is dat je je veilig voelt.


Mededeling inzake corona-pandemie

Mijn praktijk is gevestigd in een gebouw aan de Gewandeweg 5 in Geleen. Bij het betreden van het gebouw via de Intercom, is het dragen van een mondkapje verplicht. 

De praktijk bevindt zich op de 1e verdieping, kamer 1.03B. (Lift aanwezig). Er is mogelijkheid tot wachten in de hal van de 1e verdieping (dragen van mondkapje verplicht). Tijdens de sessie in mijn praktijk wordt 1,5 m afstand gehouden, dus is het dragen van een mondkapje niet noodzakelijk. De praktijkruimte wordt na elke sessie grondig gereindigd en gelucht.

Opleidingen & registraties

Ik ben HBO opgeleid tot Registercounsellor, en ben aangesloten bij de ABvC (Algemene Beroepsvereniging voor Counsellors) en de koepelorganisatie RBCZ.
Ik voldoe hierdoor aan de eisen voor (gedeeltelijke) vergoeding van counselling door de meeste zorgverzekeraars.  Behandelingen vallen onder de Aanvullende verzekering en gaan niet ten koste van het eigen risico.


AGB Code:                  90.100391
Zorgverlener
AGB Code Praktijk:     90.059992
ABvC lidnummer:        117720
RBCZ registratienr.:    170947R

Registercounsellor ABvC®Registraties

Specialisaties

Tijdens de Intake gaan we op zoek naar de bron van je angst of fobie. Ook onderzoek ik hierbij de mogelijkheid voor het inzetten van bijv. EMDR als tool om onderliggende trauma's te verwerken.

Als dat het geval is dan worden er in 2 tot 4 sessies van tevoren specifiek bepaalde trauma's behandeld met EMDR. Vervolgens worden er nog 8 tot 10 sessies aanvullende therapie gegeven, om de behaalde resultaten te verankeren.

Mijn werkwijze is empathisch, maar ook hands-on. Ik maak gebruik van opdrachten, psycho-eduactie (wat gebeurt er met je lichaam en gedachten) en evaluatiemomenten. 

In ieder geval wordt alles in het werk gezet om weer plezier in het leven te hebben, in plaats van te "overleven".

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

  • Angsten (waaronder angst voor Corona)
  • Paniekaanvallen 
  • PTSS
  • Burn-out en stressgerelateerde klachten
  • Rouw
  • Trauma's na scheiding (vechtscheiding of stalking)
  • Niet goed in je vel zitten

Tarieven

Tarieven per sessie

Intakegesprek                          €   65,-
Counselling sessie ca. 60 min.€   90,-


Behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed en vallen onder de Aanvullende verzekering. Vergoeding van de behandelingen gaat niet ten koste van het eigen risico.

Neem voor vergoeding altijd even contact op met je verzekeraar. Vermeld dan duidelijk dat het gaat om “Counselling ABvC/RBCZ” of “Psychosociale hulpverlening, aangesloten bij ABvC/RBCZ”.

Openingstijden

Maandag 09.00 - 18.00
Dinsdag 09.00 - 18.00
Woensdag 09.00 - 18.00
Donderdag 09.00 - 18.00
Vrijdag 09.00 - 18.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Geleen

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Geleen - Helena

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Erg geholpen

Eind vorig jaar kreeg ik last van burnout klachten. Via internet kwam ik terecht bij Helena. Ik voelde mij al gauw op mijn gemak en door haar eigen ervaringen kon zij zich goed in mij verplaatsen en hiervoor tips en advies geven.

Na een aantal afspraken voelde ik mij een stuk beter, toch voelde ik nog veel onrust bij stressvolle situaties. Helena raadde mij aan om EMDR te proberen.

De (twee) EMDR sessies hebben mij op het gebied van faalangst erg geholpen en ik merkte dat de onrust een stuk minder was en op daaropvolgende situaties voelde ik mij veel rustiger.

| 4 mei 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


EMDR als zeer helpend ervaren

Heel positief, luistert goed, is duidelijk en zet je aan het denken.
Voor de eerste keer EMDR gehad en dat heb ik als zeer helpend ervaren

| Maastricht | 9 jun 2021
Vond je dit een nuttige review?
© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |